×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pomalu vařené hovězí s polentovými knedlíčky

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičn...
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Pomalu vařené hovězí s polentovými knedlíčky

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
1,5 kg hovězího zadního masa
sůl
pepř
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžičky pálivé papriky
1 lžička chilli
45 g tmavého třtinového cukru
1 lžíce rajčatového pyré
2 x 400g plechovka rajčat
500 ml hovězího vývaru
Na polentové knedlíčky:
225 g hladké mouky
1 lžíce prášku do pečiva
170 g instantní polenty
375 ml podmáslí
sůl
pepř
120 g čedaru
2 hrsti koriandru
1 červená chilli paprička

Jak na to?

Rozpalte 1 lžíci olivového oleje ve velkém hrnci, nejlépe s těžkým dnem. Maso důkladně osolte a opepřete a pak postupně osmahněte na oleji. Vyjměte z pánve a dejte stranou. Pak do hrnce dejte zbytek oleje, vsypte cibuli, česnek a opékejte 5 minut. Přidejte papriku, chilli a opékejte 1 minutu. Do pánve vraťte maso, vsypte cukr, přidejte pyré, rajčata, vlijte vývar a přiveďte k varu. Snižte plamen a přiklopené nechte pomalu vařit – táhnout 3–3,5 hodiny.
Troubu předehřejte na 200 °C. Mouku, prášek do pečiva, polentu, podmáslí, sůl, pepř, sýr, koriandr a chilli smíchejte v míse. Ze směsi lžící odebírejte a vzniklé knedlíčky pokládejte na maso v hrnci. Pečte odklopené 15–20 minut, aby knedlíčky zezlátly.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pomalu vařené hovězí s polentovými knedlíčky

Hlavní chod Snadné Česká Vaření Magazín 1/2014
Průměrné hodnocení 4 (16)

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
1,5 kg hovězího zadního masa
sůl
pepř
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžičky pálivé papriky
1 lžička chilli
45 g tmavého třtinového cukru
1 lžíce rajčatového pyré
2 x 400g plechovka rajčat
500 ml hovězího vývaru
Na polentové knedlíčky:
225 g hladké mouky
1 lžíce prášku do pečiva
170 g instantní polenty
375 ml podmáslí
sůl
pepř
120 g čedaru
2 hrsti koriandru
1 červená chilli paprička

Jak na to?

Rozpalte 1 lžíci olivového oleje ve velkém hrnci, nejlépe s těžkým dnem. Maso důkladně osolte a opepřete a pak postupně osmahněte na oleji. Vyjměte z pánve a dejte stranou. Pak do hrnce dejte zbytek oleje, vsypte cibuli, česnek a opékejte 5 minut. Přidejte papriku, chilli a opékejte 1 minutu. Do pánve vraťte maso, vsypte cukr, přidejte pyré, rajčata, vlijte vývar a přiveďte k varu. Snižte plamen a přiklopené nechte pomalu vařit – táhnout 3–3,5 hodiny.
Troubu předehřejte na 200 °C. Mouku, prášek do pečiva, polentu, podmáslí, sůl, pepř, sýr, koriandr a chilli smíchejte v míse. Ze směsi lžící odebírejte a vzniklé knedlíčky pokládejte na maso v hrnci. Pečte odklopené 15–20 minut, aby knedlíčky zezlátly.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Inspirujte se podobnými recepty