×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pomalu vařené hovězí s polentovými knedlíčky

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Pomalu vařené hovězí s polentovými knedlíčky

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
1,5 kg hovězího zadního masa
sůl
pepř
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžičky pálivé papriky
1 lžička chilli
45 g tmavého třtinového cukru
1 lžíce rajčatového pyré
2 x 400g plechovka rajčat
500 ml hovězího vývaru
Na polentové knedlíčky:
225 g hladké mouky
1 lžíce prášku do pečiva
170 g instantní polenty
375 ml podmáslí
sůl
pepř
120 g čedaru
2 hrsti koriandru
1 červená chilli paprička

Jak na to?

Rozpalte 1 lžíci olivového oleje ve velkém hrnci, nejlépe s těžkým dnem. Maso důkladně osolte a opepřete a pak postupně osmahněte na oleji. Vyjměte z pánve a dejte stranou. Pak do hrnce dejte zbytek oleje, vsypte cibuli, česnek a opékejte 5 minut. Přidejte papriku, chilli a opékejte 1 minutu. Do pánve vraťte maso, vsypte cukr, přidejte pyré, rajčata, vlijte vývar a přiveďte k varu. Snižte plamen a přiklopené nechte pomalu vařit – táhnout 3–3,5 hodiny.
Troubu předehřejte na 200 °C. Mouku, prášek do pečiva, polentu, podmáslí, sůl, pepř, sýr, koriandr a chilli smíchejte v míse. Ze směsi lžící odebírejte a vzniklé knedlíčky pokládejte na maso v hrnci. Pečte odklopené 15–20 minut, aby knedlíčky zezlátly.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pomalu vařené hovězí s polentovými knedlíčky

Hlavní chod Snadné Česká Vaření Magazín 1/2014
Průměrné hodnocení 4 (16)

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
1,5 kg hovězího zadního masa
sůl
pepř
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžičky pálivé papriky
1 lžička chilli
45 g tmavého třtinového cukru
1 lžíce rajčatového pyré
2 x 400g plechovka rajčat
500 ml hovězího vývaru
Na polentové knedlíčky:
225 g hladké mouky
1 lžíce prášku do pečiva
170 g instantní polenty
375 ml podmáslí
sůl
pepř
120 g čedaru
2 hrsti koriandru
1 červená chilli paprička

Jak na to?

Rozpalte 1 lžíci olivového oleje ve velkém hrnci, nejlépe s těžkým dnem. Maso důkladně osolte a opepřete a pak postupně osmahněte na oleji. Vyjměte z pánve a dejte stranou. Pak do hrnce dejte zbytek oleje, vsypte cibuli, česnek a opékejte 5 minut. Přidejte papriku, chilli a opékejte 1 minutu. Do pánve vraťte maso, vsypte cukr, přidejte pyré, rajčata, vlijte vývar a přiveďte k varu. Snižte plamen a přiklopené nechte pomalu vařit – táhnout 3–3,5 hodiny.
Troubu předehřejte na 200 °C. Mouku, prášek do pečiva, polentu, podmáslí, sůl, pepř, sýr, koriandr a chilli smíchejte v míse. Ze směsi lžící odebírejte a vzniklé knedlíčky pokládejte na maso v hrnci. Pečte odklopené 15–20 minut, aby knedlíčky zezlátly.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty