×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pomalu pečený bůček s jablečnou omáčkou

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičn...
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Pomalu pečený bůček s jablečnou omáčkou

Co budete potřebovat

1 kg vepřového bůčku
sůl, kmín, čerstvě mletý pepř
máslo na vymazání pekáče
850 g brambor, oloupaných a na plátky
400 g cibule, nakrájené na kolečka
200 ml masového vývaru (vepřového
nebo drůbežího)
Na jablečnou omáčku
2 jablka, oloupaná a zbavená jádřinců
25 g másla
2 lžíce krupicového cukru (podle chuti)

Jak na to?

Předehřejte troubu na 150 °C. Maso položte na prkénko tučnější stranou nahoru a tuk či kůži ostrým nožem nakrojte do mřížky. Maso přelijte horkou vodou z varné konvice, osušte papírovou utěrkou a důkladně do něj vetřete sůl a kmín. Na spodní pozici v troubě vsuňte hlubší plech, umístěte na něj mřížku a na ni připravený bůček. Pečte hodinu a půl. Tuk bude odkapávat na plech. Mezitím vymažte pekáč silnou vrstvou másla, přilijte tuk, který vykapal z bůčku, vyválejte v něm brambory a cibuli. Osolte, opepřete a zalijte vývarem. Na pekáč položte mřížku s rozpečeným bůčkem a pečte další hodinu a půl, až bude bůček měkký a brambory zlatohnědé. Pak pekáček s bramborami vyjměte z trouby, zapněte gril v troubě a 15 minut pod ním opékejte maso, aby se vypekla křupavá kůrčička. Mezitím připravte omáčku. Jablka nakrájejte na kostičky, vložte do kastrůlku, zalijte je 2 lžícemi vody a přiklopené duste 3–4 minuty; jablka by se měla rozvařit na kaši. Vmíchejte máslo, podle chuti oslaďte a jezte k bůčku s bramborami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pomalu pečený bůček s jablečnou omáčkou

Hlavní chod Snadné Česká Pečení Magazín 2/2015
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

1 kg vepřového bůčku
sůl, kmín, čerstvě mletý pepř
máslo na vymazání pekáče
850 g brambor, oloupaných a na plátky
400 g cibule, nakrájené na kolečka
200 ml masového vývaru (vepřového
nebo drůbežího)
Na jablečnou omáčku
2 jablka, oloupaná a zbavená jádřinců
25 g másla
2 lžíce krupicového cukru (podle chuti)

Jak na to?

Předehřejte troubu na 150 °C. Maso položte na prkénko tučnější stranou nahoru a tuk či kůži ostrým nožem nakrojte do mřížky. Maso přelijte horkou vodou z varné konvice, osušte papírovou utěrkou a důkladně do něj vetřete sůl a kmín. Na spodní pozici v troubě vsuňte hlubší plech, umístěte na něj mřížku a na ni připravený bůček. Pečte hodinu a půl. Tuk bude odkapávat na plech. Mezitím vymažte pekáč silnou vrstvou másla, přilijte tuk, který vykapal z bůčku, vyválejte v něm brambory a cibuli. Osolte, opepřete a zalijte vývarem. Na pekáč položte mřížku s rozpečeným bůčkem a pečte další hodinu a půl, až bude bůček měkký a brambory zlatohnědé. Pak pekáček s bramborami vyjměte z trouby, zapněte gril v troubě a 15 minut pod ním opékejte maso, aby se vypekla křupavá kůrčička. Mezitím připravte omáčku. Jablka nakrájejte na kostičky, vložte do kastrůlku, zalijte je 2 lžícemi vody a přiklopené duste 3–4 minuty; jablka by se měla rozvařit na kaši. Vmíchejte máslo, podle chuti oslaďte a jezte k bůčku s bramborami.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Inspirujte se podobnými recepty