×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pomalu pečený bůček s jablečnou omáčkou

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Pomalu pečený bůček s jablečnou omáčkou

Co budete potřebovat

1 kg vepřového bůčku
sůl, kmín, čerstvě mletý pepř
máslo na vymazání pekáče
850 g brambor, oloupaných a na plátky
400 g cibule, nakrájené na kolečka
200 ml masového vývaru (vepřového
nebo drůbežího)
Na jablečnou omáčku
2 jablka, oloupaná a zbavená jádřinců
25 g másla
2 lžíce krupicového cukru (podle chuti)

Jak na to?

Předehřejte troubu na 150 °C. Maso položte na prkénko tučnější stranou nahoru a tuk či kůži ostrým nožem nakrojte do mřížky. Maso přelijte horkou vodou z varné konvice, osušte papírovou utěrkou a důkladně do něj vetřete sůl a kmín. Na spodní pozici v troubě vsuňte hlubší plech, umístěte na něj mřížku a na ni připravený bůček. Pečte hodinu a půl. Tuk bude odkapávat na plech. Mezitím vymažte pekáč silnou vrstvou másla, přilijte tuk, který vykapal z bůčku, vyválejte v něm brambory a cibuli. Osolte, opepřete a zalijte vývarem. Na pekáč položte mřížku s rozpečeným bůčkem a pečte další hodinu a půl, až bude bůček měkký a brambory zlatohnědé. Pak pekáček s bramborami vyjměte z trouby, zapněte gril v troubě a 15 minut pod ním opékejte maso, aby se vypekla křupavá kůrčička. Mezitím připravte omáčku. Jablka nakrájejte na kostičky, vložte do kastrůlku, zalijte je 2 lžícemi vody a přiklopené duste 3–4 minuty; jablka by se měla rozvařit na kaši. Vmíchejte máslo, podle chuti oslaďte a jezte k bůčku s bramborami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pomalu pečený bůček s jablečnou omáčkou

Hlavní chod Snadné Česká Pečení Magazín 2/2015
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

1 kg vepřového bůčku
sůl, kmín, čerstvě mletý pepř
máslo na vymazání pekáče
850 g brambor, oloupaných a na plátky
400 g cibule, nakrájené na kolečka
200 ml masového vývaru (vepřového
nebo drůbežího)
Na jablečnou omáčku
2 jablka, oloupaná a zbavená jádřinců
25 g másla
2 lžíce krupicového cukru (podle chuti)

Jak na to?

Předehřejte troubu na 150 °C. Maso položte na prkénko tučnější stranou nahoru a tuk či kůži ostrým nožem nakrojte do mřížky. Maso přelijte horkou vodou z varné konvice, osušte papírovou utěrkou a důkladně do něj vetřete sůl a kmín. Na spodní pozici v troubě vsuňte hlubší plech, umístěte na něj mřížku a na ni připravený bůček. Pečte hodinu a půl. Tuk bude odkapávat na plech. Mezitím vymažte pekáč silnou vrstvou másla, přilijte tuk, který vykapal z bůčku, vyválejte v něm brambory a cibuli. Osolte, opepřete a zalijte vývarem. Na pekáč položte mřížku s rozpečeným bůčkem a pečte další hodinu a půl, až bude bůček měkký a brambory zlatohnědé. Pak pekáček s bramborami vyjměte z trouby, zapněte gril v troubě a 15 minut pod ním opékejte maso, aby se vypekla křupavá kůrčička. Mezitím připravte omáčku. Jablka nakrájejte na kostičky, vložte do kastrůlku, zalijte je 2 lžícemi vody a přiklopené duste 3–4 minuty; jablka by se měla rozvařit na kaši. Vmíchejte máslo, podle chuti oslaďte a jezte k bůčku s bramborami.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat