
Domácí pažitkové žervé
V jednoduchosti je půvab a o jídle to platí dvojnásob. Tato prostá venkovská dobrota zasytí a vsadíme se, že nejednomu strávníkovi přivolá i vzpomínky na prázdniny na venkově.

Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Vegetariánské
Recepty na každý den
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Máslo 100 g
- Jogurt bílý 500 g
- Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
- Sůl
- Pažitka čerstvá 1 svaz.
- Brambory 800 g
- Máslo 100 g
- Jogurt bílý 500 g
- Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
- Sůl
- Pažitka čerstvá 1 svaz.
- Brambory 800 g
Příprava
- 1Jogurt smíchejte se smetanou a vyklopte do cedníku vyloženého čistým plátýnkem nebo látkovou utěrkou. Položte ho nad misku a nechte 36 hodin při pokojové teplotě odkapávat syrovátku. Přibližně v polovině času můžete hmotu trochu stisknout a zavázat plátno do balíčku.
- 2Vzniklé žervé posolte a utřete se změklým máslem, pak vmíchejte nakrájenou pažitku. Podávejte s uvařenými bramborami.
- 1Jogurt smíchejte se smetanou a vyklopte do cedníku vyloženého čistým plátýnkem nebo látkovou utěrkou. Položte ho nad misku a nechte 36 hodin při pokojové teplotě odkapávat syrovátku. Přibližně v polovině času můžete hmotu trochu stisknout a zavázat plátno do balíčku.
- 2Vzniklé žervé posolte a utřete se změklým máslem, pak vmíchejte nakrájenou pažitku. Podávejte s uvařenými bramborami.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.