Pomalu pečená vepřová plec
Ingredience
2 kg | vepřové plece AQ |
8 | stroužků česneku |
1 | lžíce mleté papriky |
100 ml | slunečnicového oleje |
1–2 | citrony |
2 | lžičky soli |
4 | velké brambory |
Postup přípravy
1. Vepřovou plec omyjte, osušte a důkladně potřete marinádou smíchanou z česneku rozmělněného nožem, papriky, oleje, šťávy z jednoho až dvou citronů a soli. Dejte na 12–24 hodin do lednice.
2. Troubu zahřejte na 150 °C. Brambory oloupejte, omyjte, osušte a nakrájejte na plátky. Vyskládejte jimi dno pekáčku a navrch posaďte maso. Marinádu okapanou z masa smíchejte s 300 ml vody a směsí přelijte maso. Přiklopte a pečte pět hodin. Odklopte, zvyšte teplotu v troubě na 180 °C a pečte další hodinu. Po upečení nechte maso ještě dvacet až třicet minut odpočívat. Podávejte natrhané na kousky.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY