×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pomalu pečená plec s citrusovou marinádou mojo

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka
Musaka
Musaka
Musaka
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Pomalu pečená plec s citrusovou marinádou mojo

Co budete potřebovat

1 lžíce extra panenského olivového oleje
1 cibule, nasekaná
2 velké stroužky česneku, nasekané
240 ml čerstvé citronové šťávy
240 ml čerstvé pomerančové šťávy
2 lžíce octa
2 lžíce sušené cibule
2 lžíce sušeného česneku
lžičky mletého kmínu
1 lžíce worcesterské omáčky
sůl
2,2–2,5 kg vepřové plece

Jak na to?

V rendlíku rozehřejte olivový olej nechte na něm zesklovatět cibuli. Pak přidejte česnek a ještě 1–2 minuty opékejte. Přilijte citronovou a pomerančovou šťávu, přiveďte k varu a nechte jemně probublávat 2 minuty. Přilijte ocet. Polovinu omáčky vlijte do mixéru a nechte zchladnout. Zbytek omáčky také nechte vychladnout a dejte do lednice – budete ji potřebovat na podlévání při pečení.
V misce smíchejte sušenou cibuli, česnek a kmín a 2 lžíce této směsi přidejte do robotu. Přidejte worcester, 1 lžíci soli a umixujte marinádu.
Maso a marinádu dejte do uzavíratelného sáčku, vymačkejte vzduch a dejte na 8 hodin marinovat do lednice, občas otočte. Před přípravou maso vyndejte ze sáčku a nechte dojít pokojové teploty.
Troubu předehřejte na 180 °C. Do masa vetřete zbytek suché kořenicí směsi a rychle ho opečte z obou stran na litinové pánvi. Přendejte do trouby a pečte 3 hodiny, průběžně podlévejte citrusovou šťávou z lednice. Pak snižte teplotu na 140 °C a pečte ještě 2–3 hodiny. Vyjměte z trouby, přikryjte alobalem a nechte 30 minut odpočívat. Maso natrhejte vidličkou a podávejte s křenem, hořčicí či vašimi oblíbenými omáčkami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pomalu pečená plec s citrusovou marinádou mojo

Hlavní chod Náročné Pečení Magazín 2/2016
Průměrné hodnocení 4 (12)

Co budete potřebovat

1 lžíce extra panenského olivového oleje
1 cibule, nasekaná
2 velké stroužky česneku, nasekané
240 ml čerstvé citronové šťávy
240 ml čerstvé pomerančové šťávy
2 lžíce octa
2 lžíce sušené cibule
2 lžíce sušeného česneku
lžičky mletého kmínu
1 lžíce worcesterské omáčky
sůl
2,2–2,5 kg vepřové plece

Jak na to?

V rendlíku rozehřejte olivový olej nechte na něm zesklovatět cibuli. Pak přidejte česnek a ještě 1–2 minuty opékejte. Přilijte citronovou a pomerančovou šťávu, přiveďte k varu a nechte jemně probublávat 2 minuty. Přilijte ocet. Polovinu omáčky vlijte do mixéru a nechte zchladnout. Zbytek omáčky také nechte vychladnout a dejte do lednice – budete ji potřebovat na podlévání při pečení.
V misce smíchejte sušenou cibuli, česnek a kmín a 2 lžíce této směsi přidejte do robotu. Přidejte worcester, 1 lžíci soli a umixujte marinádu.
Maso a marinádu dejte do uzavíratelného sáčku, vymačkejte vzduch a dejte na 8 hodin marinovat do lednice, občas otočte. Před přípravou maso vyndejte ze sáčku a nechte dojít pokojové teploty.
Troubu předehřejte na 180 °C. Do masa vetřete zbytek suché kořenicí směsi a rychle ho opečte z obou stran na litinové pánvi. Přendejte do trouby a pečte 3 hodiny, průběžně podlévejte citrusovou šťávou z lednice. Pak snižte teplotu na 140 °C a pečte ještě 2–3 hodiny. Vyjměte z trouby, přikryjte alobalem a nechte 30 minut odpočívat. Maso natrhejte vidličkou a podávejte s křenem, hořčicí či vašimi oblíbenými omáčkami.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka
Musaka
Musaka
Musaka
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty