×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pomalu pečená plec s citrusovou marinádou mojo

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Pomalu pečená plec s citrusovou marinádou mojo

Co budete potřebovat

1 lžíce extra panenského olivového oleje
1 cibule, nasekaná
2 velké stroužky česneku, nasekané
240 ml čerstvé citronové šťávy
240 ml čerstvé pomerančové šťávy
2 lžíce octa
2 lžíce sušené cibule
2 lžíce sušeného česneku
lžičky mletého kmínu
1 lžíce worcesterské omáčky
sůl
2,2–2,5 kg vepřové plece

Jak na to?

V rendlíku rozehřejte olivový olej nechte na něm zesklovatět cibuli. Pak přidejte česnek a ještě 1–2 minuty opékejte. Přilijte citronovou a pomerančovou šťávu, přiveďte k varu a nechte jemně probublávat 2 minuty. Přilijte ocet. Polovinu omáčky vlijte do mixéru a nechte zchladnout. Zbytek omáčky také nechte vychladnout a dejte do lednice – budete ji potřebovat na podlévání při pečení.
V misce smíchejte sušenou cibuli, česnek a kmín a 2 lžíce této směsi přidejte do robotu. Přidejte worcester, 1 lžíci soli a umixujte marinádu.
Maso a marinádu dejte do uzavíratelného sáčku, vymačkejte vzduch a dejte na 8 hodin marinovat do lednice, občas otočte. Před přípravou maso vyndejte ze sáčku a nechte dojít pokojové teploty.
Troubu předehřejte na 180 °C. Do masa vetřete zbytek suché kořenicí směsi a rychle ho opečte z obou stran na litinové pánvi. Přendejte do trouby a pečte 3 hodiny, průběžně podlévejte citrusovou šťávou z lednice. Pak snižte teplotu na 140 °C a pečte ještě 2–3 hodiny. Vyjměte z trouby, přikryjte alobalem a nechte 30 minut odpočívat. Maso natrhejte vidličkou a podávejte s křenem, hořčicí či vašimi oblíbenými omáčkami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pomalu pečená plec s citrusovou marinádou mojo

Hlavní chod Náročné Pečení Magazín 2/2016 Počet porcí: 6-8
Průměrné hodnocení 4 (13)

Co budete potřebovat

1 lžíce extra panenského olivového oleje
1 cibule, nasekaná
2 velké stroužky česneku, nasekané
240 ml čerstvé citronové šťávy
240 ml čerstvé pomerančové šťávy
2 lžíce octa
2 lžíce sušené cibule
2 lžíce sušeného česneku
lžičky mletého kmínu
1 lžíce worcesterské omáčky
sůl
2,2–2,5 kg vepřové plece

Jak na to?

V rendlíku rozehřejte olivový olej nechte na něm zesklovatět cibuli. Pak přidejte česnek a ještě 1–2 minuty opékejte. Přilijte citronovou a pomerančovou šťávu, přiveďte k varu a nechte jemně probublávat 2 minuty. Přilijte ocet. Polovinu omáčky vlijte do mixéru a nechte zchladnout. Zbytek omáčky také nechte vychladnout a dejte do lednice – budete ji potřebovat na podlévání při pečení.
V misce smíchejte sušenou cibuli, česnek a kmín a 2 lžíce této směsi přidejte do robotu. Přidejte worcester, 1 lžíci soli a umixujte marinádu.
Maso a marinádu dejte do uzavíratelného sáčku, vymačkejte vzduch a dejte na 8 hodin marinovat do lednice, občas otočte. Před přípravou maso vyndejte ze sáčku a nechte dojít pokojové teploty.
Troubu předehřejte na 180 °C. Do masa vetřete zbytek suché kořenicí směsi a rychle ho opečte z obou stran na litinové pánvi. Přendejte do trouby a pečte 3 hodiny, průběžně podlévejte citrusovou šťávou z lednice. Pak snižte teplotu na 140 °C a pečte ještě 2–3 hodiny. Vyjměte z trouby, přikryjte alobalem a nechte 30 minut odpočívat. Maso natrhejte vidličkou a podávejte s křenem, hořčicí či vašimi oblíbenými omáčkami.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Inspirujte se podobnými recepty