Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Sváteční pomalu pečená kachna po provensálsku

Když se řekne pečená kachna, každému se vybaví ta v kombinaci s dušeným zelím a knedlíkem. Vyzkoušejte něco odvážnějšího. Recept na kachnu po provensálsku na svou sofistikovanou chuť chytne i toho největšího zastánce tradic.
Náročné Hlavní chod Magazín 11/2014
Náročné Hlavní chod Magazín 11/2014

Co budete potřebovat na pomalu pečenou kachnu po provensálsku

1 kachna (2 kg), rozporcovaná
na 4 díly
2 cibule, nasekané najemno
hrst nasekané petrželky
1 lžíce čerstvých tymiánových lístků
8 stroužků česneku, rozpůlených
2 bobkové listy
2 řapíky celeru, nakrájené na kousky
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžíce koření provensálské byliny
1 malé balení rajského protlaku
125 ml suchého bílého vína
250 ml drůbežího vývaru
špetka cukru
balíček zelených oliv bez pecek

Jak udělat pomalu pečenou kachnu po provensálsku zdravější

Recept jak na pomalu pečenou kachnu po provensálsku

  1. Kachnu naporcujte ostrým nožem na čtvrtiny. Hřbet, křídla a krk odložte stranou. Kůži na stehnech a prsou několikrát propíchejte vidličkou. Troubu dejte předehřát na 250 °C. Nadrobno nasekejte 2 cibule a rozprostřete část na dno pekáče. Přidejte k ní hrst nasekané petrželky, 1 lžíci tymiánu, 8 rozpůlených stroužků česneku, 2 bobkové listy a na kousky pokrájené 2 řapíky celeru.
  2. Kachnu ze všech stran osolte, opepřete a poprašte provensálským kořením. Poté ji položte do pekáče na zeleninu a pečte 10 minut. Opět propíchejte kůži, přikryjte pekáč alobalem a pečte pomalu 3 hodiny na 130 °C. Maso tak bude měkké a výpek vypečený v pekáči.
  3. Během pečení si v hrnci se silným dnem opečte na kachním tuku hřbet, krk a křídla do zlatohněda. Přidejte druhou část nasekané cibule a osmahněte ji dozlatova. Slijte vypečený tuk a vmíchejte 1 balení rajského protlaku. Opékejte 3 minuty, dokud nezačne protlak hnědnout, a zalijte 125 ml bílého vína. Po chvíli vlijte 250 ml drůbežího vývaru, přidejte špetku cukru a vařte 60 minut na vyšším plameni. Jakmile se tekutina zredukuje na přibližně 250 ml, sceďte a z hladiny seberte tuk.
  4. Vytáhněte z trouby pekáč s kachnou a vykostěte ji. Zeleninu a bylinky z pekáče přesuňte do pánve tak, aby na ní nebylo moc tuku. Zalijte scezeným vývarem a přidejte balíček zelených oliv bez pecek. Vařte společně přibližně 10 minut. Hotovo máte, jakmile je šťáva hustá. Kachna je nejlepší, když ji před podáváním necháte opéct pod grilem, aby měla křupavou kůrčičku. Nyní už svolejte všechny ke stolu. Na provensálskou kachnu jen tak nezapomenou.
Pomohl vám recept?
15hodnocení4

Co byste o pomalu pečené kachně po provensálsku měli vědět

Kuskus je bohatým zdrojem vitaminů skupiny B, ale také vlákniny. Vláknina může mít pozitivní vliv na náš trávicí systém.

Věrnostní program

muj albert.png

MŮJ ALBERT

muj albert.png
APLIKACE, KTERÁ VÁS  ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Maso

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

Rybi

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Bistro

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Bio

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

Pekařství

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Tržnice

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky

promise.png
fresh.png
ceska chut.png
perla.png
exellent.png