×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pomalu pečená kachna po provensálsku

Další recepty a články

Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vepřové medailonky ve slanině
Vepřové medailonky...
Vepřové medailonky ve slanině
Vepřové medailonky ve slanině
Bifteky s houbovou omáčkou,...
Bifteky s houbovou...
Bifteky s houbovou omáčkou,...
Bifteky s houbovou omáčkou,...

Pomalu pečená kachna po provensálsku

Tip do kuchyně

 

Na talíře rozdělte připravenou omáčku, do ní položte maso a ozdobte ho bylinkami a bobkovým listem. Podávejte s čerstvou bagetou.

Co budete potřebovat

1 kachna (2 kg), rozporcovaná
na 4 díly
2 cibule, nasekané najemno
hrst nasekané petrželky
1 lžíce čerstvých tymiánových lístků
8 stroužků česneku, rozpůlených
2 bobkové listy
2 řapíky celeru, nakrájené na kousky
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžíce koření provensálské byliny
1 malé balení rajského protlaku
125 ml suchého bílého vína
250 ml drůbežího vývaru
špetka cukru
balíček zelených oliv bez pecek

Jak na to?

Kachnu si nejspíš každý den doma nepřipravíte. Pokud ale nastane ona sváteční příležitost, určitě vyzkoušejte náš recept na pomalou pečenou kachnu po provensálsku.

1) Kachnu naporcujte na čtvrtky, přičemž hřbet, křídla a krk odložte stranou.

2) Kůži na stehnech a prsou několikrát propíchejte vidličkou.

3) Předehřejte troubu na 250 °C.

4) Do pekáče rozprostřete polovinu nasekané cibule, petrželku, tymián, česnek, bobkové listy a celer.

5) Čtvrtky kachny ze všech stran osolte, opepřete a poprašte provensálským kořením.

6) Pak díly masa položte kůží navrch na zeleninu a pečte 10 minut.

7) Potom znovu propíchejte kůži, pekáč přikryjte alobalem a kachnu pomalu pečte 3 hodiny při teplotě 130 °C. Maso bude úplně měkké a tuk vypečený v pekáči.

8) Mezitím v kastrolu opečte na kachním tuku hřbet, krk a křídla do zlatohněda.

9) Přidejte zbývající cibuli a osmahněte ji dozlatava.

10) Slijte vypečený tuk a vmíchejte rajský protlak – míchejte, až začne hnědnout; trvá to asi 3 minuty.

11) Pak ho zalijte vínem, chvilku povařte, přilijte 700 ml vody, drůbeží vývar, cukr a asi hodinu zprudka vařte, až se tekutina zredukuje na asi 250 ml. Sceďte a z hladiny seberte tuk.

12) Pekáč s kachnou vyndejte z trouby, maso vykostěte a nechte stranou.

13) Zeleninu a byliny z pekáče přesuňte do pánve a snažte se, aby se do ní dostalo co nejméně tuku, zalijte scezeným vývarem, přidejte olivy a vařte asi 10 minut, až bude šťáva
hustá.

14) Porce pečené kachny dopečte pod grilem dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pomalu pečená kachna po provensálsku

Hlavní chod Náročné Francouzská Pečení Magazín 11/2014
Průměrné hodnocení 4 (9)

Tip do kuchyně

 

Na talíře rozdělte připravenou omáčku, do ní položte maso a ozdobte ho bylinkami a bobkovým listem. Podávejte s čerstvou bagetou.

Co budete potřebovat

1 kachna (2 kg), rozporcovaná
na 4 díly
2 cibule, nasekané najemno
hrst nasekané petrželky
1 lžíce čerstvých tymiánových lístků
8 stroužků česneku, rozpůlených
2 bobkové listy
2 řapíky celeru, nakrájené na kousky
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžíce koření provensálské byliny
1 malé balení rajského protlaku
125 ml suchého bílého vína
250 ml drůbežího vývaru
špetka cukru
balíček zelených oliv bez pecek

Jak na to?

Kachnu si nejspíš každý den doma nepřipravíte. Pokud ale nastane ona sváteční příležitost, určitě vyzkoušejte náš recept na pomalou pečenou kachnu po provensálsku.

1) Kachnu naporcujte na čtvrtky, přičemž hřbet, křídla a krk odložte stranou.

2) Kůži na stehnech a prsou několikrát propíchejte vidličkou.

3) Předehřejte troubu na 250 °C.

4) Do pekáče rozprostřete polovinu nasekané cibule, petrželku, tymián, česnek, bobkové listy a celer.

5) Čtvrtky kachny ze všech stran osolte, opepřete a poprašte provensálským kořením.

6) Pak díly masa položte kůží navrch na zeleninu a pečte 10 minut.

7) Potom znovu propíchejte kůži, pekáč přikryjte alobalem a kachnu pomalu pečte 3 hodiny při teplotě 130 °C. Maso bude úplně měkké a tuk vypečený v pekáči.

8) Mezitím v kastrolu opečte na kachním tuku hřbet, krk a křídla do zlatohněda.

9) Přidejte zbývající cibuli a osmahněte ji dozlatava.

10) Slijte vypečený tuk a vmíchejte rajský protlak – míchejte, až začne hnědnout; trvá to asi 3 minuty.

11) Pak ho zalijte vínem, chvilku povařte, přilijte 700 ml vody, drůbeží vývar, cukr a asi hodinu zprudka vařte, až se tekutina zredukuje na asi 250 ml. Sceďte a z hladiny seberte tuk.

12) Pekáč s kachnou vyndejte z trouby, maso vykostěte a nechte stranou.

13) Zeleninu a byliny z pekáče přesuňte do pánve a snažte se, aby se do ní dostalo co nejméně tuku, zalijte scezeným vývarem, přidejte olivy a vařte asi 10 minut, až bude šťáva
hustá.

14) Porce pečené kachny dopečte pod grilem dozlatova.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vepřové medailonky ve slanině
Vepřové medailonky ve slanině
Vepřové medailonky ve slanině
Vepřové medailonky ve slanině
Bifteky s houbovou omáčkou,...
Bifteky s houbovou omáčkou,...
Bifteky s houbovou omáčkou,...
Bifteky s houbovou omáčkou,...

Inspirujte se podobnými recepty