Pomalu pečená hovězí kližka v BBQ omáčce
Co budete potřebovat
Jak na to?
Troubu předehřejte na 160 °C. Ve větším těžkém, nejlépe litinovém kastrolu, který je vhodný do trouby, smíchejte všechny přísady na BBQ omáčku se 125 ml vody.
V míse smíchejte všechny přísady na okořenění masa. Maso omyjte, osušte a překrojte přes vlákno na dvě části. Každou část rovnoměrně obalte v připraveném koření, případně ho do masa pořádně vmasírujte. Maso vložte do kastrolu s BBQ omáčkou, přiklopte a dejte do trouby. Pečte 4–6 hodin, až je maso měkké tak, že se rozpadá na vlákna.
Maso vyndejte na prkýnko a pomocí dvou vidliček ho natrhejte na vlákna. Z BBQ omáčky odeberte přebytečný tuk, pokud bude třeba, omáčku ještě na plotně svařte, vraťte do ní maso a prohřejte.
Masem, případně zeleninou a natenko nakrájenými chilli papričkami naplňte bagetu nebo housku a podávejte.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Pomalu pečená hovězí kližka v BBQ omáčce
Co budete potřebovat
Jak na to?
Troubu předehřejte na 160 °C. Ve větším těžkém, nejlépe litinovém kastrolu, který je vhodný do trouby, smíchejte všechny přísady na BBQ omáčku se 125 ml vody.
V míse smíchejte všechny přísady na okořenění masa. Maso omyjte, osušte a překrojte přes vlákno na dvě části. Každou část rovnoměrně obalte v připraveném koření, případně ho do masa pořádně vmasírujte. Maso vložte do kastrolu s BBQ omáčkou, přiklopte a dejte do trouby. Pečte 4–6 hodin, až je maso měkké tak, že se rozpadá na vlákna.
Maso vyndejte na prkýnko a pomocí dvou vidliček ho natrhejte na vlákna. Z BBQ omáčky odeberte přebytečný tuk, pokud bude třeba, omáčku ještě na plotně svařte, vraťte do ní maso a prohřejte.
Masem, případně zeleninou a natenko nakrájenými chilli papričkami naplňte bagetu nebo housku a podávejte.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio