×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pomalu pečená hovězí kližka v BBQ omáčce

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Pomalu pečená hovězí kližka v BBQ omáčce

Co budete potřebovat

500 g hovězí kližky v celku
bageta, případně větší houska
k podávání
ledový salát, chilli papričky
k podávání
Na BBQ omáčku
350 g kečupu
110 g tmavého cukru
3 lžíce jablečného octa
3 lžíce worcesterské omáčky
2 chilli papričky, zbavené semínek a nakrájené na plátky
½ cibule, nakrájená najemno
čerstvě namletý pepř
Na okořenění masa
1 vrchovatá lžíce sladké papriky
1 lžíce mletého chilli
1 lžíce mletého římského kmínu
1 lžíce tmavého cukru
1 lžíce soli
1 lžička sušeného česneku
1 lžička čerstvě namletého pepře

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Ve větším těžkém, nejlépe litinovém kastrolu, který je vhodný do trouby, smíchejte všechny přísady na BBQ omáčku se 125 ml vody.
V míse smíchejte všechny přísady na okořenění masa. Maso omyjte, osušte a překrojte přes vlákno na dvě části. Každou část rovnoměrně obalte v připraveném koření, případně ho do masa pořádně vmasírujte. Maso vložte do kastrolu s BBQ omáčkou, přiklopte a dejte do trouby. Pečte 4–6 hodin, až je maso měkké tak, že se rozpadá na vlákna.
Maso vyndejte na prkýnko a pomocí dvou vidliček ho natrhejte na vlákna. Z BBQ omáčky odeberte přebytečný tuk, pokud bude třeba, omáčku ještě na plotně svařte, vraťte do ní maso a prohřejte.
Masem, případně zeleninou a natenko nakrájenými chilli papričkami naplňte bagetu nebo housku a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pomalu pečená hovězí kližka v BBQ omáčce

Hlavní chod Náročné Česká Pečení Chilli paprička Magazín 10/2014
Průměrné hodnocení 4 (59)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

500 g hovězí kližky v celku
bageta, případně větší houska
k podávání
ledový salát, chilli papričky
k podávání
Na BBQ omáčku
350 g kečupu
110 g tmavého cukru
3 lžíce jablečného octa
3 lžíce worcesterské omáčky
2 chilli papričky, zbavené semínek a nakrájené na plátky
½ cibule, nakrájená najemno
čerstvě namletý pepř
Na okořenění masa
1 vrchovatá lžíce sladké papriky
1 lžíce mletého chilli
1 lžíce mletého římského kmínu
1 lžíce tmavého cukru
1 lžíce soli
1 lžička sušeného česneku
1 lžička čerstvě namletého pepře

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Ve větším těžkém, nejlépe litinovém kastrolu, který je vhodný do trouby, smíchejte všechny přísady na BBQ omáčku se 125 ml vody.
V míse smíchejte všechny přísady na okořenění masa. Maso omyjte, osušte a překrojte přes vlákno na dvě části. Každou část rovnoměrně obalte v připraveném koření, případně ho do masa pořádně vmasírujte. Maso vložte do kastrolu s BBQ omáčkou, přiklopte a dejte do trouby. Pečte 4–6 hodin, až je maso měkké tak, že se rozpadá na vlákna.
Maso vyndejte na prkýnko a pomocí dvou vidliček ho natrhejte na vlákna. Z BBQ omáčky odeberte přebytečný tuk, pokud bude třeba, omáčku ještě na plotně svařte, vraťte do ní maso a prohřejte.
Masem, případně zeleninou a natenko nakrájenými chilli papričkami naplňte bagetu nebo housku a podávejte.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Tableta
rašelinová
20 ks v balení
sleva 49 %
15 bodů + 4490 bez bodů 89

je vyrobena z rašeliny
a NPK hnojiva
průměr tablety: 36 mm

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019