×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pomalu pečená hovězí kližka v BBQ omáčce

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Pomalu pečená hovězí kližka v BBQ omáčce

Co budete potřebovat

500 g hovězí kližky v celku
bageta, případně větší houska
k podávání
ledový salát, chilli papričky
k podávání
Na BBQ omáčku
350 g kečupu
110 g tmavého cukru
3 lžíce jablečného octa
3 lžíce worcesterské omáčky
2 chilli papričky, zbavené semínek a nakrájené na plátky
½ cibule, nakrájená najemno
čerstvě namletý pepř
Na okořenění masa
1 vrchovatá lžíce sladké papriky
1 lžíce mletého chilli
1 lžíce mletého římského kmínu
1 lžíce tmavého cukru
1 lžíce soli
1 lžička sušeného česneku
1 lžička čerstvě namletého pepře

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Ve větším těžkém, nejlépe litinovém kastrolu, který je vhodný do trouby, smíchejte všechny přísady na BBQ omáčku se 125 ml vody.
V míse smíchejte všechny přísady na okořenění masa. Maso omyjte, osušte a překrojte přes vlákno na dvě části. Každou část rovnoměrně obalte v připraveném koření, případně ho do masa pořádně vmasírujte. Maso vložte do kastrolu s BBQ omáčkou, přiklopte a dejte do trouby. Pečte 4–6 hodin, až je maso měkké tak, že se rozpadá na vlákna.
Maso vyndejte na prkýnko a pomocí dvou vidliček ho natrhejte na vlákna. Z BBQ omáčky odeberte přebytečný tuk, pokud bude třeba, omáčku ještě na plotně svařte, vraťte do ní maso a prohřejte.
Masem, případně zeleninou a natenko nakrájenými chilli papričkami naplňte bagetu nebo housku a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pomalu pečená hovězí kližka v BBQ omáčce

Hlavní chod Náročné Česká Pečení Magazín 10/2014
Průměrné hodnocení 4 (56)

Co budete potřebovat

500 g hovězí kližky v celku
bageta, případně větší houska
k podávání
ledový salát, chilli papričky
k podávání
Na BBQ omáčku
350 g kečupu
110 g tmavého cukru
3 lžíce jablečného octa
3 lžíce worcesterské omáčky
2 chilli papričky, zbavené semínek a nakrájené na plátky
½ cibule, nakrájená najemno
čerstvě namletý pepř
Na okořenění masa
1 vrchovatá lžíce sladké papriky
1 lžíce mletého chilli
1 lžíce mletého římského kmínu
1 lžíce tmavého cukru
1 lžíce soli
1 lžička sušeného česneku
1 lžička čerstvě namletého pepře

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Ve větším těžkém, nejlépe litinovém kastrolu, který je vhodný do trouby, smíchejte všechny přísady na BBQ omáčku se 125 ml vody.
V míse smíchejte všechny přísady na okořenění masa. Maso omyjte, osušte a překrojte přes vlákno na dvě části. Každou část rovnoměrně obalte v připraveném koření, případně ho do masa pořádně vmasírujte. Maso vložte do kastrolu s BBQ omáčkou, přiklopte a dejte do trouby. Pečte 4–6 hodin, až je maso měkké tak, že se rozpadá na vlákna.
Maso vyndejte na prkýnko a pomocí dvou vidliček ho natrhejte na vlákna. Z BBQ omáčky odeberte přebytečný tuk, pokud bude třeba, omáčku ještě na plotně svařte, vraťte do ní maso a prohřejte.
Masem, případně zeleninou a natenko nakrájenými chilli papričkami naplňte bagetu nebo housku a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat