Polonahý svatební dort

Vláčné těsto, bohatá chuť čokolády a ovoce. To je pravý svatební dort, který si zamiluje opravdu každý!
Náročné Dezert Počet porcí: 25 porcí Magazín 9/2020
Náročné Dezert Počet porcí: 25 porcí Magazín 9/2020

Ingredience

300 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
100 g vlašských ořechů
650 g másla
580 g cukru krupice
9 vajec
200 g jogurtu řeckého typu
100 g tmavé čokolády (70 %)
100 g smetany ke šlehání (30 %)
200 g konzervovaných broskví
750 g mascarpone

Postup přípravy

1. Připravte si dvě dortové formy o průměru 12 a 18 cm. V misce smíchejte prosátou mouku a prášek do pečiva, pak přidejte namleté vlašské ořechy.
2. V robotu ušlehejte 300 g másla spolu s 300 g cukru do pěny. Oddělte žloutky a bílky. Postupně po jednom přimíchávejte 6 žloutků, až vznikne hladká emulze.
3. V druhé misce ušlehejte 6 bílků do sněhu. K máslové směsi pomalu přimíchávejte moučnou směs. Nakonec vmíchejte jogurt a ručně zapracujte bílkový sníh. Pečte v troubě na 180 °C cca 50 minut.
4. Nad vodní lázní rozehřejte čokoládu. Zahřejte smetanu k varu, dejte stranou a po třetinách přimíchávejte k rozpuštěné čokoládě. Čokoládovou směs zakryjte fólií a nechte vychladnout. Mezitím slijte broskve. Nálev použijte na potření jednotlivých korpusů, tak aby byly vlhké a vláčné. Broskve nakrájejte na kostičky 1 × 1 cm.
5. V robotu vyšlehejte mascarpone se 100 g cukru a pak přidejte vychladlou čokoládovou směs a už jen stěrkou zapracujte na krém.
6. Po upečení korpusy vyjměte z forem a nechte vychladnout. Pak rozkrojte na 3 třetiny. Jednotlivé třetiny potřete broskvovým sirupem, poté rozdělte na dva vnitřní korpusy nakrajené broskve. Pláty korpusu pomažte krémem, který jste si rozdělili na 4 porce. Vždy nejdříve namažte jeden korpus, rozetřete a pak položte další část korpusu. Tento způsob opakujte, až budete mít všechny korpusy složené.
7. Dort dejte vychladnout do lednice a připravte si máslový krém na obmazání dortu. Do mísy nad vodní lázeň dejte 3 bílky spolu s 180 g cukru. Šlehejte, než se cukr úplně nerozpustí a docílíte lesklého sněhu. Ten pak přendejte do robotu a šlehejte na maximum až do vychladnutí. Poté po malinkých kouscích zašlehávejte 350 g měkkého másla. Vznikne krásný lesklý bílý nadýchaný krém. Ten rovnou aplikujte pomocí paletového nože na obě patra dortu. Spodní patro vyztužte několika širokými brčky. Pod horní patro dejte podložku z tvrdého kartonu – můžete ho obalit potravinářskou fólií. Nahoru položte druhé patro a nechte přes noc vychladnout.

Pomohl vám recept?

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky