×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Polévka z růžičkové kapusty
45 minut , Polévka , Velmi snadné , Česká , Vaření ,

Polévka z růžičkové kapusty

Co budu potřebovat

100 g uzené slaniny
1 cibule, najemno nasekaná
3 stroužky česneku
400 g růžičkové kapusty
1 litr masového vývaru
50 g másla
1 lžíce mouky
200 ml smetany
sůl, pepř, mletý kmín

Jak na to?

Slaninu nakrájejte na drobné kostičky a začněte ji smažit. Přisypte k ní cibuli a nadrobno nakrájený česnek. Vše dohromady osmahnete, osolte a okmínujte. Přidejte kapustu, trochu ji poduste s ostatními ingrediencemi a zalijte masovým vývarem. Z másla a mouky udělejte světlou jíšku. Rozmíchejte ji v malém množství vody a takto zředěnou jíškou polévku zahustěte. Do smetany nejprve přilijte jednu až dvě naběračky horké polévky, pak vše vlijte do hrnce. Důkladně povařte. Polévku jezte horkou.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Kapustové karbanátky

    Chuťovky 60 minut
  • Čínské nudle se zeleninou a zázvorem

    Vegetariánské 30 minut
  • Bramborový koláč s růžičkovou kapustou

    Moučníky a koláče 30 minut