×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Polévka z růžičkové kapusty

Další recepty a články

Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Čínské nudle se zeleninou a...
Čínské nudle se...
Čínské nudle se zeleninou a...
Čínské nudle se zeleninou a...
Bramborový koláč s růžičkovou...
Bramborový koláč s...
Bramborový koláč s růžičkovou...
Bramborový koláč s růžičkovou...
Ostré fazole s pangasiem
Ostré fazole s...
Ostré fazole s pangasiem
Ostré fazole s pangasiem

Polévka z růžičkové kapusty

Co budete potřebovat

100 g uzené slaniny
1 cibule, najemno nasekaná
3 stroužky česneku
400 g růžičkové kapusty
1 litr masového vývaru
50 g másla
1 lžíce mouky
200 ml smetany
sůl, pepř, mletý kmín

Jak na to?

Slaninu nakrájejte na drobné kostičky a začněte ji smažit. Přisypte k ní cibuli a nadrobno nakrájený česnek. Vše dohromady osmahnete, osolte a okmínujte. Přidejte kapustu, trochu ji poduste s ostatními ingrediencemi a zalijte masovým vývarem. Z másla a mouky udělejte světlou jíšku. Rozmíchejte ji v malém množství vody a takto zředěnou jíškou polévku zahustěte. Do smetany nejprve přilijte jednu až dvě naběračky horké polévky, pak vše vlijte do hrnce. Důkladně povařte. Polévku jezte horkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Polévka z růžičkové kapusty

Polévka Velmi snadné Česká Vaření Kapusta Magazín 1/2010
Průměrné hodnocení 4 (35)

Co budete potřebovat

100 g uzené slaniny
1 cibule, najemno nasekaná
3 stroužky česneku
400 g růžičkové kapusty
1 litr masového vývaru
50 g másla
1 lžíce mouky
200 ml smetany
sůl, pepř, mletý kmín

Jak na to?

Slaninu nakrájejte na drobné kostičky a začněte ji smažit. Přisypte k ní cibuli a nadrobno nakrájený česnek. Vše dohromady osmahnete, osolte a okmínujte. Přidejte kapustu, trochu ji poduste s ostatními ingrediencemi a zalijte masovým vývarem. Z másla a mouky udělejte světlou jíšku. Rozmíchejte ji v malém množství vody a takto zředěnou jíškou polévku zahustěte. Do smetany nejprve přilijte jednu až dvě naběračky horké polévky, pak vše vlijte do hrnce. Důkladně povařte. Polévku jezte horkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Čínské nudle se zeleninou a...
Čínské nudle se zeleninou a...
Čínské nudle se zeleninou a...
Čínské nudle se zeleninou a...
Bramborový koláč s růžičkovou...
Bramborový koláč s růžičkovou...
Bramborový koláč s růžičkovou...
Bramborový koláč s růžičkovou...
Ostré fazole s pangasiem
Ostré fazole s pangasiem
Ostré fazole s pangasiem
Ostré fazole s pangasiem

Inspirujte se podobnými recepty