Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKoláč z čerstvého zelí a těstovin
Albert logoAlbert logo
  • Koláč z čerstvého zelí a těstovin

Koláč z čerstvého zelí a těstovin

Koláč z čerstvého zelí a těstovin
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Vegetariánské
Předkrm

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Olej olivový 1 plž
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Špagety 250 g
  • Parmazán 100 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Zelí bílé 1,5 kg
  • Smetana na vaření 70 ml
  • Mozzarella 200 g
  • Vejce 4 ks
  • Olej olivový 1 plž
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Špagety 250 g
  • Parmazán 100 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Zelí bílé 1,5 kg
  • Smetana na vaření 70 ml
  • Mozzarella 200 g
  • Vejce 4 ks

Příprava

1
Předehřejte troubu na 160 °C. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, česnek a opékejte 2 až 3 minuty, aby cibule zesklovatěla. Osmahnutou cibuli a česnek vmíchejte spolu s polovinou parmazánu do uvařených těstovin a podle chuti osolte a opepřete. Do velkého hrnce nalijte studenou vodu, osolte ji a přiveďte k varu. Po částech ve vodě minutu až dvě vařte zelné listy, nechte je okapat a osušte je. Vejce smíchejte se smetanou a lehce je osolte a opepřete.
2
Formu o průměru 22 cm vyložte pečicím papírem. Na dno dejte část listů, lehce je posypte parmazánem a strouhanou mozzarellou a vrstvou těstovin. Zalijte částí vaječné směsi. Pokračujte ve vrstvení, až naplníte formu. Navrch dejte zelné listy, zbylý sýr a vaječnou směs. Pečte 40 minut, aby povrch zezlátl.
3
Brambory oloupejte a dejte vařit do osolené vody. Kuřecí prsa lehce naklepejte, osolte a opepřete. V hlubší pánvi je na 1 lžíci olivového oleje zprudka osmahněte. Vyjměte a nechte v teple. Do pánve nasypte cibuli, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Pak přidejte meruňkovou marmeládu, promíchejte a vařte do zhoustnutí. Uvařené brambory sceďte, přendejte do pekáčku, posypte 2 lžičkami tymiánu a zakápněte olivovým olejem. Dejte péct pod gril dozlatova, nebo pečte půl hodiny na 200 °C. Omáčku dochuťte solí a pepřem, vložte maso a posypte zbylým tymiánem. Nechte prohřát. Poté podávejte společně s bramborami.
1
Předehřejte troubu na 160 °C. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, česnek a opékejte 2 až 3 minuty, aby cibule zesklovatěla. Osmahnutou cibuli a česnek vmíchejte spolu s polovinou parmazánu do uvařených těstovin a podle chuti osolte a opepřete. Do velkého hrnce nalijte studenou vodu, osolte ji a přiveďte k varu. Po částech ve vodě minutu až dvě vařte zelné listy, nechte je okapat a osušte je. Vejce smíchejte se smetanou a lehce je osolte a opepřete.
2
Formu o průměru 22 cm vyložte pečicím papírem. Na dno dejte část listů, lehce je posypte parmazánem a strouhanou mozzarellou a vrstvou těstovin. Zalijte částí vaječné směsi. Pokračujte ve vrstvení, až naplníte formu. Navrch dejte zelné listy, zbylý sýr a vaječnou směs. Pečte 40 minut, aby povrch zezlátl.
3
Brambory oloupejte a dejte vařit do osolené vody. Kuřecí prsa lehce naklepejte, osolte a opepřete. V hlubší pánvi je na 1 lžíci olivového oleje zprudka osmahněte. Vyjměte a nechte v teple. Do pánve nasypte cibuli, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Pak přidejte meruňkovou marmeládu, promíchejte a vařte do zhoustnutí. Uvařené brambory sceďte, přendejte do pekáčku, posypte 2 lžičkami tymiánu a zakápněte olivovým olejem. Dejte péct pod gril dozlatova, nebo pečte půl hodiny na 200 °C. Omáčku dochuťte solí a pepřem, vložte maso a posypte zbylým tymiánem. Nechte prohřát. Poté podávejte společně s bramborami.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě -0 dní

Od 02.10.2024 do 08.10.2024

Platný ještě 7 dní

Od 09.10.2024 do 15.10.2024

Platný ještě 14 dní

Od 09.10.2024 do 22.10.2024

Platný ještě -0 dní

Od 02.10.2024 do 08.10.2024

Platný ještě 7 dní

Od 09.10.2024 do 15.10.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.