Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPolévka z ředkvičkových listů
Albert logoAlbert logo
  • Polévka z ředkvičkových listů
Polévka z ředkvičkových listů

Polévka z ředkvičkových listů

K zelenému čtvrtku neodmyslitelně patří zelené jídlo. Zeleninová polévka z ředkvičkových listů bez plýtvání obzvláštní váš velikonoční oběd.
Velmi snadné
31-45 minut
3/5
Česká
Vegetariánské
Velikonoce
Polévka

Ingredience4 porce

4 porce
  • Celer 50 g
  • Mrkev 1 ks
  • Pórek 80 g
  • Brambory 200 g
  • Ředkvičky 40 ks
  • Olej slunečnicový 20 ml
  • Cibule 1 ks
  • Voda 1 l
  • Bujón zeleninový 1 ks
  • Sůl 1 člž
  • Muškátový oříšek
  • Zakysaná smetana 50 ml
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 100 ml
  • Pepř
  • Řeřicha 20 g
  • Celer 50 g
  • Mrkev 1 ks
  • Pórek 80 g
  • Brambory 200 g
  • Ředkvičky 40 ks
  • Olej slunečnicový 20 ml
  • Cibule 1 ks
  • Voda 1 l
  • Bujón zeleninový 1 ks
  • Sůl 1 člž
  • Muškátový oříšek
  • Zakysaná smetana 50 ml
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 100 ml
  • Pepř
  • Řeřicha 20 g

Příprava

1
Očištěný celer, mrkev, brambory a pórek nakrájejte na kousky. Z ředkviček odkrojte listy a důkladně je omyjte.
2
V hrnci na rozpáleném oleji orestujte oloupanou, najemno nakrájenou cibuli, přidejte připravenou zeleninu a pokračujte v restování.
3
Zalijte vodou, přidejte rozdrobený bujón, sůl, špetku muškátového oříšku, pepř a vařte 20 minut.
4
Přidejte ředkvičkové listy, vlijte smetanu ke šlehání a krátce povařte.
5
Rozmixujte tyčovým mixérem a podávejte ozdobené zakysanou smetanou, ředkvičkami nakrájenými na plátky a posypané nastříhanou řeřichou.
1
Očištěný celer, mrkev, brambory a pórek nakrájejte na kousky. Z ředkviček odkrojte listy a důkladně je omyjte.
2
V hrnci na rozpáleném oleji orestujte oloupanou, najemno nakrájenou cibuli, přidejte připravenou zeleninu a pokračujte v restování.
3
Zalijte vodou, přidejte rozdrobený bujón, sůl, špetku muškátového oříšku, pepř a vařte 20 minut.
4
Přidejte ředkvičkové listy, vlijte smetanu ke šlehání a krátce povařte.
5
Rozmixujte tyčovým mixérem a podávejte ozdobené zakysanou smetanou, ředkvičkami nakrájenými na plátky a posypané nastříhanou řeřichou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 21.02.2024 do 27.02.2024

Platný ještě dnes

Od 21.02.2024 do 27.02.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.