
Nákyp z kořenové zeleniny

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Vegetariánské
Hlavní chod
Ingredience
Složení 1 porcí
- Celer 450 g
- Petržel 400 g
- Brambory 600 g
- Olej olivový 2 plž
- Česnek 5 strouž.
- Mrkev 400 g
- Sůl
- Pepř
- Hermelín 350 g
- Slanina 200 g
- Celer 450 g
- Petržel 400 g
- Brambory 600 g
- Olej olivový 2 plž
- Česnek 5 strouž.
- Mrkev 400 g
- Sůl
- Pepř
- Hermelín 350 g
- Slanina 200 g
Příprava
- 1Troubu předehřejte na 200 °C.
- 2Plátky celeru, petržele, brambor a mrkve dejte do mísy. Přidejte česnek, olej, sůl a pepř a dobře promíchejte, aby se všechny kusy obalily olejem.
- 3Pak zeleninu vyskládejte spolu se špekem a sýrem do zapékací mísy o rozměrech zhruba 28×34 cm. Poslední vrstvou by měl být sýr.
- 4Přiklopené alobalem pečte 25 minut. Pak alobal odklopte a pečte 15 až 20 minut dozlatova.
- 1Troubu předehřejte na 200 °C.
- 2Plátky celeru, petržele, brambor a mrkve dejte do mísy. Přidejte česnek, olej, sůl a pepř a dobře promíchejte, aby se všechny kusy obalily olejem.
- 3Pak zeleninu vyskládejte spolu se špekem a sýrem do zapékací mísy o rozměrech zhruba 28×34 cm. Poslední vrstvou by měl být sýr.
- 4Přiklopené alobalem pečte 25 minut. Pak alobal odklopte a pečte 15 až 20 minut dozlatova.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.