×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Polévka z pečeného květáku a kapusty

Další recepty a články

Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová...
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka

Polévka z pečeného květáku a kapusty

Co budete potřebovat

1 hlávka květáku, rozdělená na růžičky
6 lžic olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
1 hlávka kapusty, pokrájená
1 malá cibule, nakrájená nadrobno
2 stroužky česneku, prolisované
1,5 litru zeleninového nebo drůbežího vývaru
muškátový oříšek
4 lžíce opečených piniových jadérek

Jak na to?

Předehřejte troubu na 220 °C a vyložte si dva plechy pečicím papírem. Ve velké míse promíchejte růžičky květáku se 2 lžícemi oleje, solí a pepřem. Rozložte je na pečicí papír a pečte asi 25 minut dozlatova a doměkka. Vyjměte z trouby a stáhněte teplotu na 150 °C.
V misce protřeste kapustu spolu se 2 lžícemi olivového oleje a solí. Pečte na druhém plechu asi půl hodiny dokřupava, v polovině pečení promíchejte. Pokud je k tomu vaše trouba vhodná, pečte spolu s květákem.
Mezitím rozehřejte v hrnci zbývající dvě lžíce oleje a zesklovaťte na něm cibuli. Pak přisypte česnek a zhruba minutu ho míchejte, ale dávejte pozor, aby příliš nezhnědl nebo nezhořkl. Přihoďte opečený květák a zalijte ho vývarem. Přiveďte k varu a povařte 10 minut. Pak přidejte kapustu (trochu si nechte na ozdobu) a vařte ještě dalších 10–15 minut. Těsně před koncem párkrát strouhněte do polévky muškátový oříšek. Promixujte dohladka a podávejte ozdobené odloženou kapustou a opečenými piniemi.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Polévka z pečeného květáku a kapusty

Polévka Velmi snadné Magazín 10/2016 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

1 hlávka květáku, rozdělená na růžičky
6 lžic olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
1 hlávka kapusty, pokrájená
1 malá cibule, nakrájená nadrobno
2 stroužky česneku, prolisované
1,5 litru zeleninového nebo drůbežího vývaru
muškátový oříšek
4 lžíce opečených piniových jadérek

Jak na to?

Předehřejte troubu na 220 °C a vyložte si dva plechy pečicím papírem. Ve velké míse promíchejte růžičky květáku se 2 lžícemi oleje, solí a pepřem. Rozložte je na pečicí papír a pečte asi 25 minut dozlatova a doměkka. Vyjměte z trouby a stáhněte teplotu na 150 °C.
V misce protřeste kapustu spolu se 2 lžícemi olivového oleje a solí. Pečte na druhém plechu asi půl hodiny dokřupava, v polovině pečení promíchejte. Pokud je k tomu vaše trouba vhodná, pečte spolu s květákem.
Mezitím rozehřejte v hrnci zbývající dvě lžíce oleje a zesklovaťte na něm cibuli. Pak přisypte česnek a zhruba minutu ho míchejte, ale dávejte pozor, aby příliš nezhnědl nebo nezhořkl. Přihoďte opečený květák a zalijte ho vývarem. Přiveďte k varu a povařte 10 minut. Pak přidejte kapustu (trochu si nechte na ozdobu) a vařte ještě dalších 10–15 minut. Těsně před koncem párkrát strouhněte do polévky muškátový oříšek. Promixujte dohladka a podávejte ozdobené odloženou kapustou a opečenými piniemi.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka

Inspirujte se podobnými recepty