ReceptyPolévka z červené čočky s křupavým zázvorem
Albert logoAlbert logo
  • Polévka z červené čočky s křupavým zázvorem

Polévka z červené čočky s křupavým zázvorem

Polévka z červené čočky s křupavým zázvorem
Snadné
31-45 minut
4/5
Česká
Polévka

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Olej olivový 1 plž
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 4 strouž.
  • Kari mleté 2 člž
  • Zázvor mletý 3 plž
  • Kmín mletý 1 člž
  • Rajče 2 ks
  • Vývar kuřecí 1 l
  • Čočka červená 250 g
  • Bobkový list 1 ks
  • Sůl
  • Olej arašídový 2 člž
  • Zázvor 12 cm
  • Pepř
  • Jogurt bílý 125 ml
  • Olej olivový 1 plž
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 4 strouž.
  • Kari mleté 2 člž
  • Zázvor mletý 3 plž
  • Kmín mletý 1 člž
  • Rajče 2 ks
  • Vývar kuřecí 1 l
  • Čočka červená 250 g
  • Bobkový list 1 ks
  • Sůl
  • Olej arašídový 2 člž
  • Zázvor 12 cm
  • Pepř
  • Jogurt bílý 125 ml

Příprava

1
Ve velkém, nejlépe litinovém hrnci rozpalte olivový olej, vsypte cibuli, česnek, zázvor, kmín a kari a opékejte asi 10 minut, vařečkou ze dna a boků odškrabujte přípečky. Snižte plamen a do hrnce přidejte rajčata a opékejte dalších 5 minut. Přidejte čočku, vlijte vývar a rovněž 1 litr vody, přidejte bobkový list a přiveďte k varu. Vařte asi 20–30 minut nebo dokud čočka nezměkne. Podle chuti osolte a opepřete a nechte polévku asi 10 minut stát.
2
Mezitím udělejte křupavý zázvor. Rozpalte arašídový olej a postupně na něm opečte nudličky zázvoru dokřupava. Opékejte je po částech, aby se na pánvi nepřekrývaly, a pak nechte vždy okapat na ubrousku.
3
Z polévky vyjměte bobkový list a rozmixujte ji. Zahřejte ji a poté rozdělte do talířů nebo misek. Ozdobte jogurtem a navrch dejte opečený zázvor.
1
Ve velkém, nejlépe litinovém hrnci rozpalte olivový olej, vsypte cibuli, česnek, zázvor, kmín a kari a opékejte asi 10 minut, vařečkou ze dna a boků odškrabujte přípečky. Snižte plamen a do hrnce přidejte rajčata a opékejte dalších 5 minut. Přidejte čočku, vlijte vývar a rovněž 1 litr vody, přidejte bobkový list a přiveďte k varu. Vařte asi 20–30 minut nebo dokud čočka nezměkne. Podle chuti osolte a opepřete a nechte polévku asi 10 minut stát.
2
Mezitím udělejte křupavý zázvor. Rozpalte arašídový olej a postupně na něm opečte nudličky zázvoru dokřupava. Opékejte je po částech, aby se na pánvi nepřekrývaly, a pak nechte vždy okapat na ubrousku.
3
Z polévky vyjměte bobkový list a rozmixujte ji. Zahřejte ji a poté rozdělte do talířů nebo misek. Ozdobte jogurtem a navrch dejte opečený zázvor.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 16.04.2025 do 20.04.2025

Platný ještě 2 dny

Od 09.04.2025 do 20.04.2025

Platný ještě 2 dny

Od 09.04.2025 do 20.04.2025

Platný ještě 2 dny

Od 16.04.2025 do 20.04.2025

Platný ještě 2 dny

Od 09.04.2025 do 20.04.2025

Platný ještě 2 dny

Od 09.04.2025 do 20.04.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.