Dip z pečeného lilku

Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Česká
Grilování
Příloha
Ingredience
Složení 1 porcí
- Lilek 2 ks
- Jogurt bílý 100 ml
- Lučina 4 plž
- Sůl
- Česnek 2 strouž.
- Olej olivový
- Citronová šťáva 15 ml
- Chilli paprička 1 ks
- Chléb libanonský
- Lilek 2 ks
- Jogurt bílý 100 ml
- Lučina 4 plž
- Sůl
- Česnek 2 strouž.
- Olej olivový
- Citronová šťáva 15 ml
- Chilli paprička 1 ks
- Chléb libanonský
Příprava
- 1Lilky dejte na 20 minut péct do trouby rozpálené na 200 °C. Pak oloupejte puchýřkovitou kůži a dužinu nasekejte a rozmixujte spolu s jogurtem, lučinou, šťávou z citronu, česnekem a chilli. Podle chuti osolte. Podávejte zastříknuté olejem, s libanonským chlebem.
- 1Lilky dejte na 20 minut péct do trouby rozpálené na 200 °C. Pak oloupejte puchýřkovitou kůži a dužinu nasekejte a rozmixujte spolu s jogurtem, lučinou, šťávou z citronu, česnekem a chilli. Podle chuti osolte. Podávejte zastříknuté olejem, s libanonským chlebem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
| kus | ks | špetka | špet. | |
| lžíce | plž | svazek | svaz. | |
| lžička | člž | plátek | plát. | |
| hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
| stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
| snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.







