×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Polévka z černého kořene
30 minut , Polévka , Snadné , Česká , Vaření ,

Polévka z černého kořene

Co budu potřebovat

500 ml kuřecího vývaru
10 černých kořenů, oloupaných,
nakrájených na kusy
2 menší brambory, oloupané a nakrájené
3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
2 lžíce zakysané smetany
sůl, bílý pepř a muškátový oříšek
olivový nebo sezamový olej na ozdobu

Jak na to?

Do kastrolu naliji kuřecí vývar, přivedu k varu, přidám černý kořen a brambory a na středním plameni vařím doměkka. Přidám česnek a ještě minutu povařím. Stáhnu z plamene a tyčovým mixérem rozmixuji dohladka. Přidám zakysanou smetanu, dochutím solí, bílým pepřem a muškátovým oříškem a promíchám. Nakonec polévku ozdobím olejem.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Polévka z pečené dýně

    Polévka nad 60 minut
  • Celerová polévka s tymiánem

    Polévka 45 minut
  • Dršťková polévka z hlívy ústřičné

    Vegetariánské 60 minut