ReceptyNasi goreng
Albert logoAlbert logo
  • Nasi goreng

Nasi goreng

Tradiční indonéský recept na smaženou rýži se zeleninou a vejcem.
Nasi goreng
Velmi snadné
46-60 minut
4/5
Indonéská
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Rýže jasmínová 300 g
  • Česnek 2 strouž.
  • Kuřecí prsní řízky 200 g
  • Sojová omáčka 2 plž
  • Chilli omáčka sladká 1 plž
  • Rybí omáčka 1 plž
  • Vejce 4 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Koriandr čerstvý 1 hrs.
  • Krabí chipsy
  • Směs Nasi goreng Albertova tržnice 400 g
  • Olej 4 plž
  • Rýže jasmínová 300 g
  • Česnek 2 strouž.
  • Kuřecí prsní řízky 200 g
  • Sojová omáčka 2 plž
  • Chilli omáčka sladká 1 plž
  • Rybí omáčka 1 plž
  • Vejce 4 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Koriandr čerstvý 1 hrs.
  • Krabí chipsy
  • Směs Nasi goreng Albertova tržnice 400 g
  • Olej 4 plž

Příprava

1
Uvařte 300 g jasmínové rýže dle návodu na obalu.
2
V pánvi wok rozehřejte 2 lžíce rostlinného oleje a orestujte na něm 2 stroužky oloupaného a najemno nakrájeného česneku, dokud se nerozvoní. Přidejte 200 g kuřecího masa nakrájeného na nudličky a pečte dozlatova. Poté přidejte 400 g směsi zeleniny na nasi goreng a restujte asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
3
Do pánve přidejte 300 g zchladlé vařené jasmínové rýže a promíchejte. Vmíchejte 2 lžíce sójové omáčky, lžíci sladké chilli omáčky a lžíci rybí omáčky. Pokračujte ve smažení, dokud se rýže, maso i zelenina neprohřejí a nepromíchají s omáčkou.
4
Na další pánvi rozehřejte trochu oleje a usmažte volské oko na každou porci. Hotové nasi goreng podávejte s volským okem a posypte nasekaným koriandrem. Podle chuti doplňte krabími lupínky.
1
Uvařte 300 g jasmínové rýže dle návodu na obalu.
2
V pánvi wok rozehřejte 2 lžíce rostlinného oleje a orestujte na něm 2 stroužky oloupaného a najemno nakrájeného česneku, dokud se nerozvoní. Přidejte 200 g kuřecího masa nakrájeného na nudličky a pečte dozlatova. Poté přidejte 400 g směsi zeleniny na nasi goreng a restujte asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
3
Do pánve přidejte 300 g zchladlé vařené jasmínové rýže a promíchejte. Vmíchejte 2 lžíce sójové omáčky, lžíci sladké chilli omáčky a lžíci rybí omáčky. Pokračujte ve smažení, dokud se rýže, maso i zelenina neprohřejí a nepromíchají s omáčkou.
4
Na další pánvi rozehřejte trochu oleje a usmažte volské oko na každou porci. Hotové nasi goreng podávejte s volským okem a posypte nasekaným koriandrem. Podle chuti doplňte krabími lupínky.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 04.06.2025 do 10.06.2025

Platný ještě 14 dní

Od 04.06.2025 do 17.06.2025

Platný ještě 7 dní

Od 04.06.2025 do 10.06.2025

Platný ještě 14 dní

Od 04.06.2025 do 17.06.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.