×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Polévka se sýrovými knedlíčky

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených...
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka

Polévka se sýrovými knedlíčky

Co budete potřebovat

Knedlíčky
75 g másla
2 vejce
75 g ementálu
25 g parmazánu
špetka muškátového oříšku
sůl, pepř
100 g hrubé mouky
polévka
2 lžíce másla
svazek jarní cibulky
1 l zeleninového vývaru
polovina brokolicové hlávky
2 hrsti mraženého hrášku
150 g zelených fazolek
1 hrst baby špenátu

Jak na to?

Změklé máslo utřete s vejci a pak zapracujte oba druhy nastrouhaných sýrů, koření a mouku. Nechte zhruba půl hodiny vychladit v lednici a poté navlhčenýma rukama tvořte menší kuličky.
Na rozehřátém másle nechte zpěnit nakrájenou jarní cibulku. Zalijte vývarem, přidejte brokolici rozebranou na malé růžičky, mražený hrášek a fazolové lusky nakrájené na jemné proužky. Vařte zhruba pět minut, až bude zelenina měkká na skus. Pak do polévky zavařte knedlíčky a po dalších pěti minutách přidejte baby špenát.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Polévka se sýrovými knedlíčky

Polévka Velmi snadné Vegetariánské Magazín 3/2018 Počet porcí: 4
(0)
Svěží zelená polévka je plná čerstvé jarní zeleniny. Pro slavnostní tabuli je ideální, protože lahodí oku stejně jako chuťovým pohárkům.

Co budete potřebovat

Knedlíčky
75 g másla
2 vejce
75 g ementálu
25 g parmazánu
špetka muškátového oříšku
sůl, pepř
100 g hrubé mouky
polévka
2 lžíce másla
svazek jarní cibulky
1 l zeleninového vývaru
polovina brokolicové hlávky
2 hrsti mraženého hrášku
150 g zelených fazolek
1 hrst baby špenátu

Jak na to?

Změklé máslo utřete s vejci a pak zapracujte oba druhy nastrouhaných sýrů, koření a mouku. Nechte zhruba půl hodiny vychladit v lednici a poté navlhčenýma rukama tvořte menší kuličky.
Na rozehřátém másle nechte zpěnit nakrájenou jarní cibulku. Zalijte vývarem, přidejte brokolici rozebranou na malé růžičky, mražený hrášek a fazolové lusky nakrájené na jemné proužky. Vařte zhruba pět minut, až bude zelenina měkká na skus. Pak do polévky zavařte knedlíčky a po dalších pěti minutách přidejte baby špenát.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka

Inspirujte se podobnými recepty