Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Polévka s kapřími knedlíčky

Inspirujte se podobnými recepty

Vepřové řízky s tymiánem a...
Vepřové řízky s...
Vepřové řízky s tymiánem a...
Vepřové řízky s tymiánem a...
Salát z kapustiček se slaninou
Salát z kapustiček...
Salát z kapustiček se slaninou
Salát z kapustiček se slaninou
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Linecké s rybízovkou
Linecké s rybízovkou
Linecké s rybízovkou
Linecké s rybízovkou

Polévka s kapřími knedlíčky

Co budete potřebovat

Rybí vývar
díly z kapra – kostra, kůže, kapří hlavy
250 g kapřího filetu
1 mrkev
malý kousek celeru
1 cibule
3 kuličky nového koření
½ lžičky kuliček pepře
špetka mletého zázvoru
1 bobkový list
sůl
Do polévky
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
2 mrkve
kousek celeru nebo petržele
Na knedlíčky
1 rohlík
2–3 lžíce mléka
sůl
špetka muškátového oříšku
rybí maso z vývaru
1 bílek
petrželka

Jak na to?

Rybí díly a filet dejte do velkého hrnce. Pokud použijete kapří hlavu, nezapomeňte odstranit žábry. Přidejte očištěnou kořenovou zeleninu, překrojenou cibuli a koření. Zalijte 2,5 litru vody, osolte a vařte 45 minut.
Po uvaření odstraňte z vývaru zeleninu. Filet oberte od kostí a nechte na knedlíčky. Vývar přeceďte přes jemný cedník.
Z másla a mouky připravte jíšku, zahustěte vývar a nechte 15 minut povařit. Čerstvou kořenovou zeleninu nakrájejte, orestujte na másle a přidejte do polévky zhruba na pět minut vaření.
Připravte si knedlíčky. Rohlík nalámejte do mixéru a nasekejte. Pokropte mlékem, ochuťte solí a muškátovým oříškem. Propracujte s rybím masem, bílkem a nasekanou petrželkou. Vytvarujte malé knedlíčky, vložte do polévky a nechte pár minut zavařit.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Polévka s kapřími knedlíčky

Polévka Velmi snadné Vánoce Petržel kadeřavá Magazín 12/2018 Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 5 (1)
Slavnostní okamžiky si žádají noblesní rybí verzi oblíbené knedlíčkové polévky.

Co budete potřebovat

Rybí vývar
díly z kapra – kostra, kůže, kapří hlavy
250 g kapřího filetu
1 mrkev
malý kousek celeru
1 cibule
3 kuličky nového koření
½ lžičky kuliček pepře
špetka mletého zázvoru
1 bobkový list
sůl
Do polévky
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
2 mrkve
kousek celeru nebo petržele
Na knedlíčky
1 rohlík
2–3 lžíce mléka
sůl
špetka muškátového oříšku
rybí maso z vývaru
1 bílek
petrželka

Jak na to?

Rybí díly a filet dejte do velkého hrnce. Pokud použijete kapří hlavu, nezapomeňte odstranit žábry. Přidejte očištěnou kořenovou zeleninu, překrojenou cibuli a koření. Zalijte 2,5 litru vody, osolte a vařte 45 minut.
Po uvaření odstraňte z vývaru zeleninu. Filet oberte od kostí a nechte na knedlíčky. Vývar přeceďte přes jemný cedník.
Z másla a mouky připravte jíšku, zahustěte vývar a nechte 15 minut povařit. Čerstvou kořenovou zeleninu nakrájejte, orestujte na másle a přidejte do polévky zhruba na pět minut vaření.
Připravte si knedlíčky. Rohlík nalámejte do mixéru a nasekejte. Pokropte mlékem, ochuťte solí a muškátovým oříškem. Propracujte s rybím masem, bílkem a nasekanou petrželkou. Vytvarujte malé knedlíčky, vložte do polévky a nechte pár minut zavařit.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Vepřové řízky s tymiánem a...
Vepřové řízky s...
Vepřové řízky s tymiánem a...
Vepřové řízky s tymiánem a...
Salát z kapustiček se slaninou
Salát z kapustiček...
Salát z kapustiček se slaninou
Salát z kapustiček se slaninou
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Linecké s rybízovkou
Linecké s rybízovkou
Linecké s rybízovkou
Linecké s rybízovkou

Inspirujte se podobnými recepty