Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Polévka s kapřími knedlíčky

Inspirujte se podobnými recepty

Pečená zelenina
Pečená zelenina
Pečená zelenina
Pečená zelenina
Koňakovky
Koňakovky
Koňakovky
Koňakovky
Vepřové koleno, celerové pyré...
Vepřové koleno,...
Vepřové koleno, celerové pyré...
Vepřové koleno, celerové pyré...
Raw kokosové koule
Raw kokosové koule
Raw kokosové koule
Raw kokosové koule

Polévka s kapřími knedlíčky

Co budete potřebovat

Rybí vývar
díly z kapra – kostra, kůže, kapří hlavy
250 g kapřího filetu
1 mrkev
malý kousek celeru
1 cibule
3 kuličky nového koření
½ lžičky kuliček pepře
špetka mletého zázvoru
1 bobkový list
sůl
Do polévky
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
2 mrkve
kousek celeru nebo petržele
Na knedlíčky
1 rohlík
2–3 lžíce mléka
sůl
špetka muškátového oříšku
rybí maso z vývaru
1 bílek
petrželka

Jak na to?

Rybí díly a filet dejte do velkého hrnce. Pokud použijete kapří hlavu, nezapomeňte odstranit žábry. Přidejte očištěnou kořenovou zeleninu, překrojenou cibuli a koření. Zalijte 2,5 litru vody, osolte a vařte 45 minut.
Po uvaření odstraňte z vývaru zeleninu. Filet oberte od kostí a nechte na knedlíčky. Vývar přeceďte přes jemný cedník.
Z másla a mouky připravte jíšku, zahustěte vývar a nechte 15 minut povařit. Čerstvou kořenovou zeleninu nakrájejte, orestujte na másle a přidejte do polévky zhruba na pět minut vaření.
Připravte si knedlíčky. Rohlík nalámejte do mixéru a nasekejte. Pokropte mlékem, ochuťte solí a muškátovým oříškem. Propracujte s rybím masem, bílkem a nasekanou petrželkou. Vytvarujte malé knedlíčky, vložte do polévky a nechte pár minut zavařit.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Polévka s kapřími knedlíčky

Polévka Velmi snadné Vánoce Petržel kadeřavá Magazín 12/2018 Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 5 (1)
Slavnostní okamžiky si žádají noblesní rybí verzi oblíbené knedlíčkové polévky.

Co budete potřebovat

Rybí vývar
díly z kapra – kostra, kůže, kapří hlavy
250 g kapřího filetu
1 mrkev
malý kousek celeru
1 cibule
3 kuličky nového koření
½ lžičky kuliček pepře
špetka mletého zázvoru
1 bobkový list
sůl
Do polévky
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
2 mrkve
kousek celeru nebo petržele
Na knedlíčky
1 rohlík
2–3 lžíce mléka
sůl
špetka muškátového oříšku
rybí maso z vývaru
1 bílek
petrželka

Jak na to?

Rybí díly a filet dejte do velkého hrnce. Pokud použijete kapří hlavu, nezapomeňte odstranit žábry. Přidejte očištěnou kořenovou zeleninu, překrojenou cibuli a koření. Zalijte 2,5 litru vody, osolte a vařte 45 minut.
Po uvaření odstraňte z vývaru zeleninu. Filet oberte od kostí a nechte na knedlíčky. Vývar přeceďte přes jemný cedník.
Z másla a mouky připravte jíšku, zahustěte vývar a nechte 15 minut povařit. Čerstvou kořenovou zeleninu nakrájejte, orestujte na másle a přidejte do polévky zhruba na pět minut vaření.
Připravte si knedlíčky. Rohlík nalámejte do mixéru a nasekejte. Pokropte mlékem, ochuťte solí a muškátovým oříškem. Propracujte s rybím masem, bílkem a nasekanou petrželkou. Vytvarujte malé knedlíčky, vložte do polévky a nechte pár minut zavařit.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Pečená zelenina
Pečená zelenina
Pečená zelenina
Pečená zelenina
Koňakovky
Koňakovky
Koňakovky
Koňakovky
Vepřové koleno, celerové pyré...
Vepřové koleno,...
Vepřové koleno, celerové pyré...
Vepřové koleno, celerové pyré...
Raw kokosové koule
Raw kokosové koule
Raw kokosové koule
Raw kokosové koule

Inspirujte se podobnými recepty