×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Polévka s kapřími knedlíčky

Inspirujte se podobnými recepty

Kokosoví sněhuláci
Kokosoví sněhuláci
Kokosoví sněhuláci
Kokosoví sněhuláci
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Ořechové zasněžené kuličky
Ořechové zasněžené...
Ořechové zasněžené kuličky
Ořechové zasněžené kuličky
Kohout na víně
Kohout na víně
Kohout na víně
Kohout na víně

Polévka s kapřími knedlíčky

Co budete potřebovat

Rybí vývar
díly z kapra – kostra, kůže, kapří hlavy
250 g kapřího filetu
1 mrkev
malý kousek celeru
1 cibule
3 kuličky nového koření
½ lžičky kuliček pepře
špetka mletého zázvoru
1 bobkový list
sůl
Do polévky
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
2 mrkve
kousek celeru nebo petržele
Na knedlíčky
1 rohlík
2–3 lžíce mléka
sůl
špetka muškátového oříšku
rybí maso z vývaru
1 bílek
petrželka

Jak na to?

Rybí díly a filet dejte do velkého hrnce. Pokud použijete kapří hlavu, nezapomeňte odstranit žábry. Přidejte očištěnou kořenovou zeleninu, překrojenou cibuli a koření. Zalijte 2,5 litru vody, osolte a vařte 45 minut.
Po uvaření odstraňte z vývaru zeleninu. Filet oberte od kostí a nechte na knedlíčky. Vývar přeceďte přes jemný cedník.
Z másla a mouky připravte jíšku, zahustěte vývar a nechte 15 minut povařit. Čerstvou kořenovou zeleninu nakrájejte, orestujte na másle a přidejte do polévky zhruba na pět minut vaření.
Připravte si knedlíčky. Rohlík nalámejte do mixéru a nasekejte. Pokropte mlékem, ochuťte solí a muškátovým oříškem. Propracujte s rybím masem, bílkem a nasekanou petrželkou. Vytvarujte malé knedlíčky, vložte do polévky a nechte pár minut zavařit.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Polévka s kapřími knedlíčky

Polévka Velmi snadné Vánoce Petržel kadeřavá Magazín 12/2018 Počet porcí: 6
(0)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma
Slavnostní okamžiky si žádají noblesní rybí verzi oblíbené knedlíčkové polévky.

Co budete potřebovat

Rybí vývar
díly z kapra – kostra, kůže, kapří hlavy
250 g kapřího filetu
1 mrkev
malý kousek celeru
1 cibule
3 kuličky nového koření
½ lžičky kuliček pepře
špetka mletého zázvoru
1 bobkový list
sůl
Do polévky
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
2 mrkve
kousek celeru nebo petržele
Na knedlíčky
1 rohlík
2–3 lžíce mléka
sůl
špetka muškátového oříšku
rybí maso z vývaru
1 bílek
petrželka

Jak na to?

Rybí díly a filet dejte do velkého hrnce. Pokud použijete kapří hlavu, nezapomeňte odstranit žábry. Přidejte očištěnou kořenovou zeleninu, překrojenou cibuli a koření. Zalijte 2,5 litru vody, osolte a vařte 45 minut.
Po uvaření odstraňte z vývaru zeleninu. Filet oberte od kostí a nechte na knedlíčky. Vývar přeceďte přes jemný cedník.
Z másla a mouky připravte jíšku, zahustěte vývar a nechte 15 minut povařit. Čerstvou kořenovou zeleninu nakrájejte, orestujte na másle a přidejte do polévky zhruba na pět minut vaření.
Připravte si knedlíčky. Rohlík nalámejte do mixéru a nasekejte. Pokropte mlékem, ochuťte solí a muškátovým oříškem. Propracujte s rybím masem, bílkem a nasekanou petrželkou. Vytvarujte malé knedlíčky, vložte do polévky a nechte pár minut zavařit.

Inspirujte se podobnými recepty

Kokosoví sněhuláci
Kokosoví sněhuláci
Kokosoví sněhuláci
Kokosoví sněhuláci
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Ořechové zasněžené kuličky
Ořechové zasněžené...
Ořechové zasněžené kuličky
Ořechové zasněžené kuličky
Kohout na víně
Kohout na víně
Kohout na víně
Kohout na víně

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.