
Polévka s fazolkami adzuki
Luštěniny se perfektně hodí jako zavářka do různých zeleninových polévek. Jídla z jednoho hrnce zaručí dokonalé propojení ingrediencí a svojí vydatností aspirují na hlavní chod.

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Bezlepkové
Polévka
Ingredience
Složení 4 porce
- Fazole červené BIO 150 g
- Čočka zelená 150 g
- Slanina 100 g
- Cibule 1 ks
- Petržel 1 ks
- Žampiony 200 g
- Mrkev 1 ks
- Olej slunečnicový 2 plž
- Sůl 2 člž
- Majoránka sušená 2 člž
- Česnek 1 strouž.
- Rajský protlak 115 g
- Vývar zeleninový 1 l
- Petržel hladkolistá
- Fazole červené BIO 150 g
- Čočka zelená 150 g
- Slanina 100 g
- Cibule 1 ks
- Petržel 1 ks
- Žampiony 200 g
- Mrkev 1 ks
- Olej slunečnicový 2 plž
- Sůl 2 člž
- Majoránka sušená 2 člž
- Česnek 1 strouž.
- Rajský protlak 115 g
- Vývar zeleninový 1 l
- Petržel hladkolistá
Příprava
- 1Fazole adzuki a čočku uvařte podle návodu na obalu.
- 2Mezitím nakrájejte slaninu na kostičky, cibuli najemno, petržel, mrkev a žampiony na tenké plátky.
- 3Rozehřejte větší hrnec, vlijte olej a osmahněte slaninu s cibulkou. Přidejte rozmělněný česnek, promíchejte a vsypte zbylou zeleninu i s houbami. Osolte a restujte, dokud se z hub neodpaří všechna voda. Posypte rozmělněnou majoránkou. Přidejte protlak, promíchejte a zalijte vývarem. Fazolky sceďte a přisypte do polévky. Vařte dalších 20 minut do změknutí.
- 4V sítku propláchněte čočku, vsypte k ostatním surovinám do hrnce a odstavte z ohně. Podávejte posypané petrželkou.
- 1Fazole adzuki a čočku uvařte podle návodu na obalu.
- 2Mezitím nakrájejte slaninu na kostičky, cibuli najemno, petržel, mrkev a žampiony na tenké plátky.
- 3Rozehřejte větší hrnec, vlijte olej a osmahněte slaninu s cibulkou. Přidejte rozmělněný česnek, promíchejte a vsypte zbylou zeleninu i s houbami. Osolte a restujte, dokud se z hub neodpaří všechna voda. Posypte rozmělněnou majoránkou. Přidejte protlak, promíchejte a zalijte vývarem. Fazolky sceďte a přisypte do polévky. Vařte dalších 20 minut do změknutí.
- 4V sítku propláchněte čočku, vsypte k ostatním surovinám do hrnce a odstavte z ohně. Podávejte posypané petrželkou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.