Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Polévka s červenou čočkou a mrkví

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Polévka s červenou čočkou a mrkví

Co budete potřebovat

2 lžičky olivového oleje
1 cibule, nakrájená na tenké plátky
3 stroužky česneku, nakrájené
na plátky
2 mrkve, oškrabané a nakrájené
na kostičky
85 g červené čočky
1 kostka zeleninového bujonu BASIC
sůl a čerstvě mletý pepř BASIC
nasekaná petrželka na ozdobu

Jak na to?

Do varné konvice dejte vařit 1 litr vody. V polévkovém hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli. Asi po 2 minutách přidejte česnek a kostičky mrkve. Necelou minutu míchejte.
Zeleninu zalijte vroucí vodou z konvice, vmíchejte čočku a bujonovou kostku, přiklopte a vařte asi 15 minut, až čočka změkne. Podle chuti osolte a opepřete, stáhněte z ohně, vmíchejte petrželku a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Polévka s červenou čočkou a mrkví

Polévka Snadné Vaření Petržel kadeřavá Magazín 6/2015
Průměrné hodnocení 4 (265)

Co budete potřebovat

2 lžičky olivového oleje
1 cibule, nakrájená na tenké plátky
3 stroužky česneku, nakrájené
na plátky
2 mrkve, oškrabané a nakrájené
na kostičky
85 g červené čočky
1 kostka zeleninového bujonu BASIC
sůl a čerstvě mletý pepř BASIC
nasekaná petrželka na ozdobu

Jak na to?

Do varné konvice dejte vařit 1 litr vody. V polévkovém hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli. Asi po 2 minutách přidejte česnek a kostičky mrkve. Necelou minutu míchejte.
Zeleninu zalijte vroucí vodou z konvice, vmíchejte čočku a bujonovou kostku, přiklopte a vařte asi 15 minut, až čočka změkne. Podle chuti osolte a opepřete, stáhněte z ohně, vmíchejte petrželku a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty