×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Polévka s červenou čočkou a mrkví

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Polévka s červenou čočkou a mrkví

Co budete potřebovat

2 lžičky olivového oleje
1 cibule, nakrájená na tenké plátky
3 stroužky česneku, nakrájené
na plátky
2 mrkve, oškrabané a nakrájené
na kostičky
85 g červené čočky
1 kostka zeleninového bujonu BASIC
sůl a čerstvě mletý pepř BASIC
nasekaná petrželka na ozdobu

Jak na to?

Do varné konvice dejte vařit 1 litr vody. V polévkovém hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli. Asi po 2 minutách přidejte česnek a kostičky mrkve. Necelou minutu míchejte.
Zeleninu zalijte vroucí vodou z konvice, vmíchejte čočku a bujonovou kostku, přiklopte a vařte asi 15 minut, až čočka změkne. Podle chuti osolte a opepřete, stáhněte z ohně, vmíchejte petrželku a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Polévka s červenou čočkou a mrkví

Polévka Snadné Vaření Petržel kadeřavá Magazín 6/2015
Průměrné hodnocení 4 (155)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

2 lžičky olivového oleje
1 cibule, nakrájená na tenké plátky
3 stroužky česneku, nakrájené
na plátky
2 mrkve, oškrabané a nakrájené
na kostičky
85 g červené čočky
1 kostka zeleninového bujonu BASIC
sůl a čerstvě mletý pepř BASIC
nasekaná petrželka na ozdobu

Jak na to?

Do varné konvice dejte vařit 1 litr vody. V polévkovém hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli. Asi po 2 minutách přidejte česnek a kostičky mrkve. Necelou minutu míchejte.
Zeleninu zalijte vroucí vodou z konvice, vmíchejte čočku a bujonovou kostku, přiklopte a vařte asi 15 minut, až čočka změkne. Podle chuti osolte a opepřete, stáhněte z ohně, vmíchejte petrželku a podávejte.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019