×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Polévka po italsku s kuřecími knedlíčky

Další recepty a články

Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová...
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené...
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s...
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...

Polévka po italsku s kuřecími knedlíčky

Co budete potřebovat

Na knedlíčky
180 g mletého kuřecího masa
2 plátky toustového chleba, bez kůrek,
rozmixované na strouhanku
3 lžíce parmazánu, strouhaného najemno
2 stroužky česneku, prolisované
2 lžíce pažitky, nasekané
1 velké vejce, prošlehané
sůl a čerstvě mletý pepř
2 lžíce másla
Na polévku
2 lžíce panenského olivového oleje
½ pórku, podélně rozčtvrcená
a nakrájená na čtvrtkolečka
2 stroužky česneku, na tenké plátky
litru kuřecího vývaru
1 větší mrkev, nakrájená na kolečka
hrst domácích nudlí nebo kupovaných
polévkových těstovin
hrst baby špenátu
3 lžíce parmazánu, strouhaného
najemno + na ozdobu
čerstvá bazalka

Jak na to?

Maso smíchejte se strouhankou, parmazánem, prolisovaným česnekem, pažitkou a vejcem. Osolte a opepřete, vypracujte asi 28 knedlíčků. Na mírném ohni rozehřejte v pánvi máslo a knedlíčky ze všech stran asi 3 minuty opékejte. Zůstanou-li trochu syrové, nevadí. Odložte je na talíř.
Na polévku v hrnci na oleji 3 minuty opékejte pórek. Přidejte plátky česneku, minutu míchejte, zalijte vývarem, přiveďte k varu. Pak do polévky vhoďte mrkev a těstoviny a pár minut povařte – obojí by mělo být „na skus“. Asi 2 minuty před koncem vaření vložte kuřecí knedlíčky. Odstavte, vsypte špenát, vmíchejte parmazán, podle chuti dosolte a opepřete. Jezte posypané bazalkou a parmazánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Polévka po italsku s kuřecími knedlíčky

Polévka Snadné Vaření Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 5 (5)

Co budete potřebovat

Na knedlíčky
180 g mletého kuřecího masa
2 plátky toustového chleba, bez kůrek,
rozmixované na strouhanku
3 lžíce parmazánu, strouhaného najemno
2 stroužky česneku, prolisované
2 lžíce pažitky, nasekané
1 velké vejce, prošlehané
sůl a čerstvě mletý pepř
2 lžíce másla
Na polévku
2 lžíce panenského olivového oleje
½ pórku, podélně rozčtvrcená
a nakrájená na čtvrtkolečka
2 stroužky česneku, na tenké plátky
litru kuřecího vývaru
1 větší mrkev, nakrájená na kolečka
hrst domácích nudlí nebo kupovaných
polévkových těstovin
hrst baby špenátu
3 lžíce parmazánu, strouhaného
najemno + na ozdobu
čerstvá bazalka

Jak na to?

Maso smíchejte se strouhankou, parmazánem, prolisovaným česnekem, pažitkou a vejcem. Osolte a opepřete, vypracujte asi 28 knedlíčků. Na mírném ohni rozehřejte v pánvi máslo a knedlíčky ze všech stran asi 3 minuty opékejte. Zůstanou-li trochu syrové, nevadí. Odložte je na talíř.
Na polévku v hrnci na oleji 3 minuty opékejte pórek. Přidejte plátky česneku, minutu míchejte, zalijte vývarem, přiveďte k varu. Pak do polévky vhoďte mrkev a těstoviny a pár minut povařte – obojí by mělo být „na skus“. Asi 2 minuty před koncem vaření vložte kuřecí knedlíčky. Odstavte, vsypte špenát, vmíchejte parmazán, podle chuti dosolte a opepřete. Jezte posypané bazalkou a parmazánem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...

Inspirujte se podobnými recepty