Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Polévka minestrone s extra panenským olivovým olejem

Polévka minestrone s extra panenským olivovým olejem

Ingredience

150 g brambor typu C
¼ celeru
1 mrkev
50 g čerstvé petržele
¼ cukety
½ pórku
1 cibule
30 ml olivového oleje
800 ml vody
sůl
pepř
100 g mraženého hrášku
50 g mražených zelených fazolí
400 g konzervovaných fazolí borlotti
1 lžička mletého barevného pepře
3 snítky petržele

Postup přípravy

1. Brambory, celer a mrkev oloupejte a nakrájejte na kostičky. Petrželku nakrájejte. Cuketu a pórek očistěte a nakrájejte na kousky.

2. Oloupanou, najemno nakrájenou cibuli orestujte v hrnci na rozpáleném oleji. Přidejte brambory, celer, mrkev, cuketu, pórek a pokračujte v restování. Přidejte vodu, sůl, pepř, propláchnutý mražený hrášek a vařte 40 minut.

3. Poté přidejte zelené fazole, scezené fazole borlotti, petrželku a 10 minut vařte.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty