×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Polévka kaldoun

Další recepty a články

Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Zelí z trouby
Zelí z trouby
Zelí z trouby
Zelí z trouby
Svatomartinské chlupaté...
Svatomartinské...
Svatomartinské chlupaté...
Svatomartinské chlupaté...
Bramborové placky se švestkami...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se švestkami...
Bramborové placky se švestkami...

Polévka kaldoun

Co budete potřebovat

1 husí skelet se vším, co zbylo po upečené huse, případně krk a veškeré odřezky z husy
200 g husích nebo jiných drůbežích drobů
2 cibule
7 mrkví
5 petrželí
½ celeru, nakrájeného nahrubo
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
8 kuliček černého pepře
50 g másla + 30 g na opečení zeleniny
50 g hladké mouky
sůl a čerstvě mletý pepř
150 ml smetany ke šlehání
špetka muškátového oříšku
nasekaná petrželka na ozdobu

Jak na to?

Do velkého hrnce dejte všechny syrové husí odřezky a kosti. Přidejte jednu rozpůlenou cibuli, 3 podélně rozkrojené mrkve, 2 petržele, polovinu celeru nahrubo pokrájeného, bobkový list, nové koření, pepř a vše zalijte vodou tak, aby byl obsah hrnce potopený. Přiveďte k varu a vařte jemně přibližně 3 hodiny, dokud nezískáte silný vývar.
Mezitím můžete ve zvláštním hrnci povařit v osolené vodě celé husí droby.
V pánvičce rozehřejte polovinu másla a opečte na něm mouku na světlou jíšku. Zalijte studenou vodou, promíchejte, aby v jíšce nebyly hrudky, a na chvíli odstavte.
Zbylou zeleninu pokrájejte na kostičky. V hrnci rozpusťte druhou polovinu másla a opečte na něm doměkka nejdřív nakrájenou cibuli. Potom přidejte ostatní zeleninu, krátce orestujte, zalijte hotovým horkým husím vývarem, osolte, případně i opepřete. Přiveďte k mírnému varu, vařte 5 minut.
Do vývaru vlijte rozmíchanou jíšku a aspoň 15 minut povařte. Nakonec přilijte povařenou zeleninu, kostí zbavené a pokrájené droby, smetanu, muškátový oříšek a vhoďte petrželku.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Polévka kaldoun

Polévka Snadné Svatý Martin Magazín 11/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

1 husí skelet se vším, co zbylo po upečené huse, případně krk a veškeré odřezky z husy
200 g husích nebo jiných drůbežích drobů
2 cibule
7 mrkví
5 petrželí
½ celeru, nakrájeného nahrubo
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
8 kuliček černého pepře
50 g másla + 30 g na opečení zeleniny
50 g hladké mouky
sůl a čerstvě mletý pepř
150 ml smetany ke šlehání
špetka muškátového oříšku
nasekaná petrželka na ozdobu

Jak na to?

Do velkého hrnce dejte všechny syrové husí odřezky a kosti. Přidejte jednu rozpůlenou cibuli, 3 podélně rozkrojené mrkve, 2 petržele, polovinu celeru nahrubo pokrájeného, bobkový list, nové koření, pepř a vše zalijte vodou tak, aby byl obsah hrnce potopený. Přiveďte k varu a vařte jemně přibližně 3 hodiny, dokud nezískáte silný vývar.
Mezitím můžete ve zvláštním hrnci povařit v osolené vodě celé husí droby.
V pánvičce rozehřejte polovinu másla a opečte na něm mouku na světlou jíšku. Zalijte studenou vodou, promíchejte, aby v jíšce nebyly hrudky, a na chvíli odstavte.
Zbylou zeleninu pokrájejte na kostičky. V hrnci rozpusťte druhou polovinu másla a opečte na něm doměkka nejdřív nakrájenou cibuli. Potom přidejte ostatní zeleninu, krátce orestujte, zalijte hotovým horkým husím vývarem, osolte, případně i opepřete. Přiveďte k mírnému varu, vařte 5 minut.
Do vývaru vlijte rozmíchanou jíšku a aspoň 15 minut povařte. Nakonec přilijte povařenou zeleninu, kostí zbavené a pokrájené droby, smetanu, muškátový oříšek a vhoďte petrželku.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Zelí z trouby
Zelí z trouby
Zelí z trouby
Zelí z trouby
Svatomartinské chlupaté...
Svatomartinské chlupaté...
Svatomartinské chlupaté...
Svatomartinské chlupaté...
Bramborové placky se švestkami...
Bramborové placky se švestkami...
Bramborové placky se švestkami...
Bramborové placky se švestkami...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat