×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Polentový nákyp s houbami

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Polentový nákyp s houbami

Co budete potřebovat

2 lžíce slunečnicového oleje
1 cibule AQ
1 mrkev
celer
sůl
pepř
1 stroužek česneku
225 g směsi hub AQ (žampiony, hříbky)
1 lžíce čerstvých tymiánových lístků AQ
1 rajče
250 ml kuřecího bujonu AQ
1 hrnek instantní polenty
60 ml olivového oleje
3–4 lžíce strouhaného parmazánu

Jak na to?

1. Ve velkém silnostěnném hrnci rozpalte olej. Přidejte cibuli, mrkev a celer, hodně osolte a opepřete a za občasného míchání opékejte asi 5 minut, aby zelenina změkla. Přidejte česnek, minutu opékejte, pak přihoďte i houby a tymiánové lístky. Za stálého míchání opékejte 3 minuty. Vsypte rajče a zahřívejte další 2 minuty. Postupně po částech přilévejte i bujon a pak vařte 30 minut nebo dokud směs nezhoustne. Sejměte z ohně a nechte zchladnout.
2. Ve středně velké míse smíchejte polentu s 2 lžícemi vody. V hrnci přiveďte k varu 1 litr vody, přidejte špetku soli a pak do vroucí vody postupně přidávejte zvlhlou polentu. Opět přiveďte k varu a polentu uvařte podle návodu na obalu. Sejměte z ohně, vmíchejte olej a polentu rovněž podle chuti osolte a opepřete.
3. Troubu předehřejte na 180 °C, polovinu polenty dejte na dno zapékací mísy, navrch rozvrstvěte houbovou směs a překryjte zbylou polentou. Posypte parmazánem a dejte na 40 minut zapéct do trouby.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Polentový nákyp s houbami

Hlavní chod Snadné Italská Tymián , Rajče Magazín 8/2013
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

2 lžíce slunečnicového oleje
1 cibule AQ
1 mrkev
celer
sůl
pepř
1 stroužek česneku
225 g směsi hub AQ (žampiony, hříbky)
1 lžíce čerstvých tymiánových lístků AQ
1 rajče
250 ml kuřecího bujonu AQ
1 hrnek instantní polenty
60 ml olivového oleje
3–4 lžíce strouhaného parmazánu

Jak na to?

1. Ve velkém silnostěnném hrnci rozpalte olej. Přidejte cibuli, mrkev a celer, hodně osolte a opepřete a za občasného míchání opékejte asi 5 minut, aby zelenina změkla. Přidejte česnek, minutu opékejte, pak přihoďte i houby a tymiánové lístky. Za stálého míchání opékejte 3 minuty. Vsypte rajče a zahřívejte další 2 minuty. Postupně po částech přilévejte i bujon a pak vařte 30 minut nebo dokud směs nezhoustne. Sejměte z ohně a nechte zchladnout.
2. Ve středně velké míse smíchejte polentu s 2 lžícemi vody. V hrnci přiveďte k varu 1 litr vody, přidejte špetku soli a pak do vroucí vody postupně přidávejte zvlhlou polentu. Opět přiveďte k varu a polentu uvařte podle návodu na obalu. Sejměte z ohně, vmíchejte olej a polentu rovněž podle chuti osolte a opepřete.
3. Troubu předehřejte na 180 °C, polovinu polenty dejte na dno zapékací mísy, navrch rozvrstvěte houbovou směs a překryjte zbylou polentou. Posypte parmazánem a dejte na 40 minut zapéct do trouby.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty