Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

250 g batátů
350 g mletého hovězího
1 hrst hladkolisté petrželky
1 vejce
1 plátek toastového chleba
sůl a pepř
olej na smažení
200 g polenty ABio
50 g másla
30 g parmazánu

Postup přípravy

Batáty oloupejte, pokrájejte, uvařte doměkka, rozšťouchejte a nechte vychladnout. Důkladně promíchejte s mletým hovězím masem, polovinou nasekané petrželové natě, vejcem a nadrobeným toastovým chlebem. Osolte a opepřete. Umíchejte kompaktní směs, vytvarujte karbanátky a smažte je na nepřilnavé pánvi na malém množství oleje.
Polentu připravte podle návodu, trvá to pouze pár minut. Do horké kaše vmíchejte máslo, nastrouhaný parmazán, zbytek petrželové natě a podle potřeby ji dosolte.

Pomohl vám recept?
8hodnocení5

Další videorecepty