×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Polentová kaše s batátovými karbanátky

Další recepty a články

Polévka z batátů s opečenou...
Polévka z batátů s...
Polévka z batátů s opečenou...
Polévka z batátů s opečenou...
Mrkvovo-batátová polévka s...
Mrkvovo-batátová...
Mrkvovo-batátová polévka s...
Mrkvovo-batátová polévka s...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a ...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Polentová kaše s batátovými karbanátky

Co budete potřebovat

250 g batátů
350 g mletého hovězího
1 hrst hladkolisté petrželky
1 vejce
1 plátek toastového chleba
sůl a pepř
olej na smažení
200 g polenty ABio
50 g másla
30 g parmazánu

Jak na to?

Batáty oloupejte, pokrájejte, uvařte doměkka, rozšťouchejte a nechte vychladnout. Důkladně promíchejte s mletým hovězím masem, polovinou nasekané petrželové natě, vejcem a nadrobeným toastovým chlebem. Osolte a opepřete. Umíchejte kompaktní směs, vytvarujte karbanátky a smažte je na nepřilnavé pánvi na malém množství oleje.
Polentu připravte podle návodu, trvá to pouze pár minut. Do horké kaše vmíchejte máslo, nastrouhaný parmazán, zbytek petrželové natě a podle potřeby ji dosolte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Polentová kaše s batátovými karbanátky

Hlavní chod Velmi snadné Maso Batátové večeře Magazín 2/2017 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

250 g batátů
350 g mletého hovězího
1 hrst hladkolisté petrželky
1 vejce
1 plátek toastového chleba
sůl a pepř
olej na smažení
200 g polenty ABio
50 g másla
30 g parmazánu

Jak na to?

Batáty oloupejte, pokrájejte, uvařte doměkka, rozšťouchejte a nechte vychladnout. Důkladně promíchejte s mletým hovězím masem, polovinou nasekané petrželové natě, vejcem a nadrobeným toastovým chlebem. Osolte a opepřete. Umíchejte kompaktní směs, vytvarujte karbanátky a smažte je na nepřilnavé pánvi na malém množství oleje.
Polentu připravte podle návodu, trvá to pouze pár minut. Do horké kaše vmíchejte máslo, nastrouhaný parmazán, zbytek petrželové natě a podle potřeby ji dosolte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Polévka z batátů s opečenou...
Polévka z batátů s opečenou...
Polévka z batátů s opečenou...
Polévka z batátů s opečenou...
Mrkvovo-batátová polévka s...
Mrkvovo-batátová polévka s...
Mrkvovo-batátová polévka s...
Mrkvovo-batátová polévka s...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Inspirujte se podobnými recepty