
Polentová kaše s batátovými karbanátky

Velmi snadné
31-45 minut
5/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Batáty 250 g
- Mleté maso hovězí 350 g
- Petržel hladkolistá 1 hrs.
- Vejce 1 ks
- Toastový chléb světlý 1 ks
- Sůl
- Pepř
- Polenta BIO 200 g
- Parmazán 30 g
- Olej slunečnicový
- Máslo 50 g
- Batáty 250 g
- Mleté maso hovězí 350 g
- Petržel hladkolistá 1 hrs.
- Vejce 1 ks
- Toastový chléb světlý 1 ks
- Sůl
- Pepř
- Polenta BIO 200 g
- Parmazán 30 g
- Olej slunečnicový
- Máslo 50 g
Příprava
- 1Batáty oloupejte, pokrájejte, uvařte doměkka, rozšťouchejte a nechte vychladnout. Důkladně promíchejte s mletým hovězím masem, polovinou nasekané petrželové natě, vejcem a nadrobeným toastovým chlebem. Osolte a opepřete. Umíchejte kompaktní směs, vytvarujte karbanátky a smažte je na nepřilnavé pánvi na malém množství oleje.
- 2Polentu připravte podle návodu, trvá to pouze pár minut. Do horké kaše vmíchejte máslo, nastrouhaný parmazán, zbytek petrželové natě a podle potřeby ji dosolte.
- 1Batáty oloupejte, pokrájejte, uvařte doměkka, rozšťouchejte a nechte vychladnout. Důkladně promíchejte s mletým hovězím masem, polovinou nasekané petrželové natě, vejcem a nadrobeným toastovým chlebem. Osolte a opepřete. Umíchejte kompaktní směs, vytvarujte karbanátky a smažte je na nepřilnavé pánvi na malém množství oleje.
- 2Polentu připravte podle návodu, trvá to pouze pár minut. Do horké kaše vmíchejte máslo, nastrouhaný parmazán, zbytek petrželové natě a podle potřeby ji dosolte.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.