BIO Pohankové lívance s tvarohem
Ingredience
200 g | pohankové mouky NP Bio |
100 g | hladké mouky NP Bio |
60 g | třtinového cukru NP Bio |
1 | bio vanilkový cukr |
1 | lžička soli |
2 | lžičky jedlé sody |
2 | lžičky prášku do pečiva |
180 g | bio másla |
150 g | zakysané smetany NP Bio |
125 ml | plnotučného mléka NP Bio |
4 | vejce NP Bio |
390 g | tvarohu NP Bio |
150 ml | javorového sirupu NP Bio |
1 | snítka čerstvého tymián |
300 g | bio sezonního ovoce |
Postup přípravy
1. Ve střední misce smíchejte prosáté obě mouky, třtinový cukr, vanilkový cukr, sůl, sodu, prášek do pečiva a dejte stranou.
2. V menším kastrolku rozpusťte 150 g másla, přidejte zakysanou smetanu, mléko, vklepněte vejce a prošlehejte metličkou.
3. Připravenou směs přilijte k suchým přísadám a vařečkou nahrubo promíchejte.
4. Na středním ohni rozehřejte těžkou pánev nebo lívanečník. Vymažte máslem a pečte lívance. Opékejte z každé strany 2–3 minuty dozlatova.
5. Promíchejte tvaroh a pomažte jím lívance.
6. Podávejte je s javorovým sirupem dozdobené lístky tymiánu a můžete přidat i 300 g sezonního ovoce.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY