Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBio pohankové lívance s tvarohem
Albert logoAlbert logo
  • Bio pohankové lívance s tvarohem
Bio pohankové lívance s tvarohem

Bio pohankové lívance s tvarohem

Velmi snadné
31-45 minut
0/5
Bezlepkové
Bio
Snídaně

Ingredience4 porce

4 porce
  • Mouka pohanková BIO 200 g
  • Mouka hladká BIO 100 g
  • Cukr vanilkový BIO 1 ks
  • Cukr třtinový BIO 60 g
  • Máslo BIO 180 g
  • Jedlá soda 2 člž
  • Sůl 1 člž
  • Kypřící prášek 2 člž
  • Zakysaná smetana BIO 150 g
  • Mléko plnotučné BIO 125 ml
  • Vejce BIO 4 ks
  • Tvaroh odtučněný BIO 390 g
  • Javorový sirup BIO 150 ml
  • Jahody BIO 300 g
  • Tymián čerstvý 1 snít.
  • Mouka pohanková BIO 200 g
  • Mouka hladká BIO 100 g
  • Cukr vanilkový BIO 1 ks
  • Cukr třtinový BIO 60 g
  • Máslo BIO 180 g
  • Jedlá soda 2 člž
  • Sůl 1 člž
  • Kypřící prášek 2 člž
  • Zakysaná smetana BIO 150 g
  • Mléko plnotučné BIO 125 ml
  • Vejce BIO 4 ks
  • Tvaroh odtučněný BIO 390 g
  • Javorový sirup BIO 150 ml
  • Jahody BIO 300 g
  • Tymián čerstvý 1 snít.

Příprava

1
Ve střední misce smíchejte prosáté obě mouky, třtinový cukr, vanilkový cukr, sůl, sodu, prášek do pečiva a dejte stranou.
2
V menším kastrolku rozpusťte 150 g másla, přidejte zakysanou smetanu, mléko, vklepněte vejce a prošlehejte metličkou.
3
Připravenou směs přilijte k suchým přísadám a vařečkou nahrubo promíchejte.
4
Na středním ohni rozehřejte těžkou pánev nebo lívanečník. Vymažte máslem a pečte lívance. Opékejte z každé strany 2–3 minuty dozlatova.
5
Promíchejte tvaroh a pomažte jím lívance.
6
Podávejte je s javorovým sirupem dozdobené lístky tymiánu a můžete přidat i 300 g sezonního ovoce.
1
Ve střední misce smíchejte prosáté obě mouky, třtinový cukr, vanilkový cukr, sůl, sodu, prášek do pečiva a dejte stranou.
2
V menším kastrolku rozpusťte 150 g másla, přidejte zakysanou smetanu, mléko, vklepněte vejce a prošlehejte metličkou.
3
Připravenou směs přilijte k suchým přísadám a vařečkou nahrubo promíchejte.
4
Na středním ohni rozehřejte těžkou pánev nebo lívanečník. Vymažte máslem a pečte lívance. Opékejte z každé strany 2–3 minuty dozlatova.
5
Promíchejte tvaroh a pomažte jím lívance.
6
Podávejte je s javorovým sirupem dozdobené lístky tymiánu a můžete přidat i 300 g sezonního ovoce.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě dnes

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě dnes

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě dnes

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.