Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept BIO Pohankové lívance s tvarohem

Další recepty a články

Červené papriky nakládané v...
Červené papriky...
Červené papriky nakládané v...
Červené papriky nakládané v...
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry...
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry rajčata v oleji
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na...
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na bramborový...
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v...
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v oleji

BIO Pohankové lívance s tvarohem

Co budete potřebovat

200 g pohankové mouky NP Bio
100 g hladké mouky NP Bio
60 g třtinového cukru NP Bio
1 bio vanilkový cukr
1 lžička soli
2 lžičky jedlé sody
2 lžičky prášku do pečiva
180 g bio másla
150 g zakysané smetany NP Bio
125 ml plnotučného mléka NP Bio
4 vejce NP Bio
390 g tvarohu NP Bio
150 ml javorového sirupu NP Bio
1 snítka čerstvého tymián
300 g bio sezonního ovoce

Jak na to?

1. Ve střední misce smíchejte prosáté obě mouky, třtinový cukr, vanilkový cukr, sůl, sodu, prášek do pečiva a dejte stranou.

2. V menším kastrolku rozpusťte 150 g másla, přidejte zakysanou smetanu, mléko, vklepněte vejce a prošlehejte metličkou.

3. Připravenou směs přilijte k suchým přísadám a vařečkou nahrubo promíchejte.

4. Na středním ohni rozehřejte těžkou pánev nebo lívanečník. Vymažte máslem a pečte lívance. Opékejte z každé strany 2–3 minuty dozlatova.

5. Promíchejte tvaroh a pomažte jím lívance.

6. Podávejte je s javorovým sirupem dozdobené lístky tymiánu a můžete přidat i 300 g sezonního ovoce.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

BIO Pohankové lívance s tvarohem

Snídaně Velmi snadné Sladká jídla Vegetariánské Bio Magazín 3/2021 Počet porcí: 12 lívanců
(0)

Co budete potřebovat

200 g pohankové mouky NP Bio
100 g hladké mouky NP Bio
60 g třtinového cukru NP Bio
1 bio vanilkový cukr
1 lžička soli
2 lžičky jedlé sody
2 lžičky prášku do pečiva
180 g bio másla
150 g zakysané smetany NP Bio
125 ml plnotučného mléka NP Bio
4 vejce NP Bio
390 g tvarohu NP Bio
150 ml javorového sirupu NP Bio
1 snítka čerstvého tymián
300 g bio sezonního ovoce

Jak na to?

1. Ve střední misce smíchejte prosáté obě mouky, třtinový cukr, vanilkový cukr, sůl, sodu, prášek do pečiva a dejte stranou.

2. V menším kastrolku rozpusťte 150 g másla, přidejte zakysanou smetanu, mléko, vklepněte vejce a prošlehejte metličkou.

3. Připravenou směs přilijte k suchým přísadám a vařečkou nahrubo promíchejte.

4. Na středním ohni rozehřejte těžkou pánev nebo lívanečník. Vymažte máslem a pečte lívance. Opékejte z každé strany 2–3 minuty dozlatova.

5. Promíchejte tvaroh a pomažte jím lívance.

6. Podávejte je s javorovým sirupem dozdobené lístky tymiánu a můžete přidat i 300 g sezonního ovoce.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Červené papriky nakládané v...
Červené papriky nakládané v...
Červené papriky nakládané v...
Červené papriky nakládané v...
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry rajčata v oleji
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na bramborový...
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v oleji

Inspirujte se podobnými recepty