Další recepty a články


Pohankové lívance s jahodovým tvarohem
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Ve střední misce smíchejte prosáté obě mouky, cukr, vanilkový cukr, sůl, sodu, prášek do pečiva a dejte stranou.
2. V menším kastrolku rozpusťte 150 g másla, přilijte kefír, mléko, vklepněte vejce a prošlehejte metličkou.
3. Připravenou směs přilijte k suchým přísadám a vařečkou nahrubo promíchejte.
4. Na středním ohni rozehřejte těžkou pánev nebo lívanečník. Vymažte máslem a pečte lívance. Opékejte z každé strany 2–3 minuty dozlatova.
5. Nadrobno nasekejte 150 g jahod, promíchejte je s jahodovým tvarohem a pomažte jím lívance.
6. Podávejte je s čerstvým ovocem, javorovým sirupem a můžete dozdobit i lístky tymiánu.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Pohankové lívance s jahodovým tvarohem
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Ve střední misce smíchejte prosáté obě mouky, cukr, vanilkový cukr, sůl, sodu, prášek do pečiva a dejte stranou.
2. V menším kastrolku rozpusťte 150 g másla, přilijte kefír, mléko, vklepněte vejce a prošlehejte metličkou.
3. Připravenou směs přilijte k suchým přísadám a vařečkou nahrubo promíchejte.
4. Na středním ohni rozehřejte těžkou pánev nebo lívanečník. Vymažte máslem a pečte lívance. Opékejte z každé strany 2–3 minuty dozlatova.
5. Nadrobno nasekejte 150 g jahod, promíchejte je s jahodovým tvarohem a pomažte jím lívance.
6. Podávejte je s čerstvým ovocem, javorovým sirupem a můžete dozdobit i lístky tymiánu.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio