Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.


Albert ČR
Recept Pohankové lívance s jahodovým tvarohem

Další recepty a články

Karamelizované palačinky s...
Karamelizované...
Karamelizované palačinky s...
Karamelizované palačinky s...
Bramborové lokše s povidly
Bramborové lokše s...
Bramborové lokše s povidly
Bramborové lokše s povidly
Sladká vaječná omeleta s...
Sladká vaječná...
Sladká vaječná omeleta s...
Sladká vaječná omeleta s...
Ovesná kaše s rozinkami,...
Ovesná kaše s...
Ovesná kaše s rozinkami,...
Ovesná kaše s rozinkami,...

Pohankové lívance s jahodovým tvarohem

Co budete potřebovat

200 g pohankové mouky NP Bio
100 g hladké mouky
60 g cukru krystalu
1 vanilkový cukr
1 lžička soli
2 lžičky jedlé sody
2 lžičky prášku do pečiva
180 g másla
200 ml kefíru
125 ml plnotučného mléka
4 vejce
390 g ovocného tvarohu jahoda
250 g jahod
60 g borůvek
150 ml javorového sirupu
1 snítka čerstvého tymián

Jak na to?

1. Ve střední misce smíchejte prosáté obě mouky, cukr, vanilkový cukr, sůl, sodu, prášek do pečiva a dejte stranou.

2. V menším kastrolku rozpusťte 150 g másla, přilijte kefír, mléko, vklepněte vejce a prošlehejte metličkou.

3. Připravenou směs přilijte k suchým přísadám a vařečkou nahrubo promíchejte.

4. Na středním ohni rozehřejte těžkou pánev nebo lívanečník. Vymažte máslem a pečte lívance. Opékejte z každé strany 2–3 minuty dozlatova.

5. Nadrobno nasekejte 150 g jahod, promíchejte je s jahodovým tvarohem a pomažte jím lívance.

6. Podávejte je s čerstvým ovocem, javorovým sirupem a můžete dozdobit i lístky tymiánu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pohankové lívance s jahodovým tvarohem

Snídaně Velmi snadné Sladká jídla Vegetariánské Magazín 3/2021 Počet porcí: 12 lívanců
(0)

Co budete potřebovat

200 g pohankové mouky NP Bio
100 g hladké mouky
60 g cukru krystalu
1 vanilkový cukr
1 lžička soli
2 lžičky jedlé sody
2 lžičky prášku do pečiva
180 g másla
200 ml kefíru
125 ml plnotučného mléka
4 vejce
390 g ovocného tvarohu jahoda
250 g jahod
60 g borůvek
150 ml javorového sirupu
1 snítka čerstvého tymián

Jak na to?

1. Ve střední misce smíchejte prosáté obě mouky, cukr, vanilkový cukr, sůl, sodu, prášek do pečiva a dejte stranou.

2. V menším kastrolku rozpusťte 150 g másla, přilijte kefír, mléko, vklepněte vejce a prošlehejte metličkou.

3. Připravenou směs přilijte k suchým přísadám a vařečkou nahrubo promíchejte.

4. Na středním ohni rozehřejte těžkou pánev nebo lívanečník. Vymažte máslem a pečte lívance. Opékejte z každé strany 2–3 minuty dozlatova.

5. Nadrobno nasekejte 150 g jahod, promíchejte je s jahodovým tvarohem a pomažte jím lívance.

6. Podávejte je s čerstvým ovocem, javorovým sirupem a můžete dozdobit i lístky tymiánu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Karamelizované palačinky s...
Karamelizované palačinky s...
Karamelizované palačinky s...
Karamelizované palačinky s...
Bramborové lokše s povidly
Bramborové lokše s povidly
Bramborové lokše s povidly
Bramborové lokše s povidly
Sladká vaječná omeleta s...
Sladká vaječná omeleta s...
Sladká vaječná omeleta s...
Sladká vaječná omeleta s...
Ovesná kaše s rozinkami,...
Ovesná kaše s rozinkami,...
Ovesná kaše s rozinkami,...
Ovesná kaše s rozinkami,...

Inspirujte se podobnými recepty