×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pohanková kaše se švestkami

Další recepty a články

Červené papriky nakládané v...
Červené papriky...
Červené papriky nakládané v...
Červené papriky nakládané v...
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry...
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry rajčata v oleji
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na...
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na bramborový...
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v...
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v oleji

Pohanková kaše se švestkami

Co budete potřebovat

100 g pohankové krupice NP Bio
100 g kukuřičné polenty NP Bio
300 ml plnotučného mléka NP Bio
2 lžíce javorového sirupu NP Bio
8 švestek
80 g třtinového cukru NP Bio
2 lžíce kokosového oleje NP Bio
100 ml červeného vína
2 lžičky mleté skořice
1 citron NP Bio

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C, horní a spodní ohřev.
2. Pohanku smíchejte s polentou. V hrnci přiveďte mléko k varu, vmíchejte sypkou směs a za stálého míchání nechte nad mírným ohněm změknout na kaši. Oslaďte javorovým sirupem a přendejte do zapékací mísy.
3. Švestky očistěte, vypeckujte a nakrájejte na měsíčky. Smíchejte s cukrem, olejem, vínem, skořicí a citronovou kůrou.
4. Směs přendejte na hotovou kaši, vložte do trouby a pečte 20 minut.
5. Podávejte ihned po upečení.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pohanková kaše se švestkami

Dezert Velmi snadné Sladká jídla Něco lehkého Vegetariánské Bezlepkové Bio Bio Magazín 9/2019 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

100 g pohankové krupice NP Bio
100 g kukuřičné polenty NP Bio
300 ml plnotučného mléka NP Bio
2 lžíce javorového sirupu NP Bio
8 švestek
80 g třtinového cukru NP Bio
2 lžíce kokosového oleje NP Bio
100 ml červeného vína
2 lžičky mleté skořice
1 citron NP Bio

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C, horní a spodní ohřev.
2. Pohanku smíchejte s polentou. V hrnci přiveďte mléko k varu, vmíchejte sypkou směs a za stálého míchání nechte nad mírným ohněm změknout na kaši. Oslaďte javorovým sirupem a přendejte do zapékací mísy.
3. Švestky očistěte, vypeckujte a nakrájejte na měsíčky. Smíchejte s cukrem, olejem, vínem, skořicí a citronovou kůrou.
4. Směs přendejte na hotovou kaši, vložte do trouby a pečte 20 minut.
5. Podávejte ihned po upečení.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Červené papriky nakládané v...
Červené papriky nakládané v...
Červené papriky nakládané v...
Červené papriky nakládané v...
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry rajčata v oleji
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na bramborový...
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v oleji

Inspirujte se podobnými recepty