Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBio Velikonoční beránek
Albert logoAlbert logo
  • Bio Velikonoční beránek
Bio Velikonoční beránek

Bio Velikonoční beránek

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Bio
Velikonoce
Dezert

Ingredience8 porcí

8 porcí
  • Máslo 180 g
  • Vejce BIO 4 ks
  • Cukr třtinový BIO 150 g
  • Javorový sirup BIO 150 ml
  • Mouka hladká BIO 200 g
  • Kypřící prášek 6 g
  • Mouka žitná celozrnná BIO 110 g
  • Mléko plnotučné BIO 100 ml
  • Citron BIO 1 ks
  • Máslo 180 g
  • Vejce BIO 4 ks
  • Cukr třtinový BIO 150 g
  • Javorový sirup BIO 150 ml
  • Mouka hladká BIO 200 g
  • Kypřící prášek 6 g
  • Mouka žitná celozrnná BIO 110 g
  • Mléko plnotučné BIO 100 ml
  • Citron BIO 1 ks

Příprava

1
Do misek oddělte žloutky a bílky vajec zvlášť.
2
Ve větší míse utřete 160 g změklého másla spolu se žloutky, cukrem a javorovým sirupem do pěny.
3
V jiné misce prosejte hladkou a 100 g žitné mouky spolu se špetkou soli a prášek do pečiva.
4
K připravené máslové směsi postupně zamíchejte střídavě 1/3 mléka a 1/3 moučné směsi. Až vše zapracujete, celou směs smíchejte na hladké těsto. Nakonec přisypte citronovou kůru z očištěného cistronu.
5
Bílky vyšlehejte do sněhu, a nakonec opatrně stěrkou vmíchejte do těsta.
6
Těsto nalijte do beránkové formy o rozměrech 30 x 17 cm vymazané máslem a vysypané zbylou žitnou moukou nebo suroviny upravte podle velikosti vaší formy.
7
Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů zhruba 1 hodinu dozlatova. Před vyndáním proveďte test pomocí špejle. Pokud vytáhnete špejli z těsta čistou a bez drobečků, beránek je hotový. Po vyndání nechte ještě asi 10 minut ve formě na chladící mřížce odležet před vyklopením.
1
Do misek oddělte žloutky a bílky vajec zvlášť.
2
Ve větší míse utřete 160 g změklého másla spolu se žloutky, cukrem a javorovým sirupem do pěny.
3
V jiné misce prosejte hladkou a 100 g žitné mouky spolu se špetkou soli a prášek do pečiva.
4
K připravené máslové směsi postupně zamíchejte střídavě 1/3 mléka a 1/3 moučné směsi. Až vše zapracujete, celou směs smíchejte na hladké těsto. Nakonec přisypte citronovou kůru z očištěného cistronu.
5
Bílky vyšlehejte do sněhu, a nakonec opatrně stěrkou vmíchejte do těsta.
6
Těsto nalijte do beránkové formy o rozměrech 30 x 17 cm vymazané máslem a vysypané zbylou žitnou moukou nebo suroviny upravte podle velikosti vaší formy.
7
Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů zhruba 1 hodinu dozlatova. Před vyndáním proveďte test pomocí špejle. Pokud vytáhnete špejli z těsta čistou a bez drobečků, beránek je hotový. Po vyndání nechte ještě asi 10 minut ve formě na chladící mřížce odležet před vyklopením.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.