Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 lžíce olivového oleje
8 předvařených červených řep
2 hrsti čerstvého tymiánu
300 g čerstvého kozího sýra
100 g čerstvého smetanového sýra
1 hrst čerstvé pažitky
sůl, pepř
75 g vlašských ořechů Albert
1 lžíce třtinového cukru

Postup přípravy

1. Formu o rozměru 20 × 9 cm vytřete troškou olivového oleje a pak ji vyložte potravinářskou fólií tak, abyste měli dost fólie na obalení celé teriny.

2. Červenou řepu slijte a nakrájejte na co nejtenčí plátky. Na dno formy rozložte první vrstvu řepy a vyložte jí i boky formy.

3. Hrst tymiánu nasekejte nadrobno a vsypte do misky. Přidejte kozí sýr, čerstvý sýr, nasekanou pažitku, sůl, pepř a smíchejte. Připravenou směs vrstvěte na plátky řepy. Pak opět rozložte vrstvu plátků řepy, následně vrstvu sýrové směsi a takto pokračujte, až naplníte celou terinu.

4. Poslední vrstvu sýrové směsi zakryjte ještě vrstvou řepy a zabalte terinu do zbytku přesahující fólie. Terinu nechte odležet 10 minut v mrazáku.

5. Po vyndání z mrazáku terinu vybalte z fólie na tác. Vlašské ořechy rychle nasucho opražte spolu s cukrem na rozpálené pánvi. Vyjměte a nasekejte na hrubší kousky. Do stejné pánve nalijte zbytek oleje, rozehřejte a na mírném ohni orestujte zbylý tymián. Nakonec ho posypte troškou soli.

6. Terinu ozdobte vlašskými ořechy, opraženým tymiánem se solí a podávejte.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty