×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Podzimní pečené kuře

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Podzimní pečené kuře

Co budete potřebovat

100 ml olivového oleje
10 větviček tymiánu
5 větviček rozmarýnu
2 stroužky česneku
šťáva a kůra z půlky citronu
1 Bio kuře Nature's Promise
sůl a čerstvě mletý pepř
1 menší hruška
2 červené cibule
3 mrkve
20 g másla
300 g zámeckých brambor
250 ml bílého vína
2 lžíce hnědého cukru

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C.
V misce promíchejte olej, lístky tymiánu a rozmarýnu (od každé bylinky si jednu větvičku ponechte), rozmělněný česnek a citronovou kůru.
Celé kuře důkladně osolte a opepřete (i zevnitř) a potřete olejovou směsí.
Dovnitř kuřete vložte hrušku se zbylými bylinkami a nohy svažte provázkem.
Cibuli nakrájejte na osminky, mrkev rozřízněte podélně. V hluboké litinové pánvi rozehřejte máslo, přidejte citronovou šťávu, omyté brambory ve slupce a nakrájenou zeleninu. Lehce osolte a restujte pět minut.
Přilijte víno s cukrem a nechte dalších pět minut odvařit. Odstavte pánev, promíchejte a navrch položte kuře zády nahoru.
Dejte péct na 30 minut. Poté zvyšte teplotu na 250 °C, kuře otočte a pečte ještě dalších 30 minut. Během pečení kuře občas polévejte výpekem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Podzimní pečené kuře

Hlavní chod Velmi snadné Maso Bezlepkové Magazín 9/2018
(0)
Kuřecí pečínka k nedělnímu obědu? Žádný problém! S receptem na kuře s podzimní zeleninou jistě zabodujete a navíc se už nemusíte starat o přílohu.

Co budete potřebovat

100 ml olivového oleje
10 větviček tymiánu
5 větviček rozmarýnu
2 stroužky česneku
šťáva a kůra z půlky citronu
1 Bio kuře Nature's Promise
sůl a čerstvě mletý pepř
1 menší hruška
2 červené cibule
3 mrkve
20 g másla
300 g zámeckých brambor
250 ml bílého vína
2 lžíce hnědého cukru

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C.
V misce promíchejte olej, lístky tymiánu a rozmarýnu (od každé bylinky si jednu větvičku ponechte), rozmělněný česnek a citronovou kůru.
Celé kuře důkladně osolte a opepřete (i zevnitř) a potřete olejovou směsí.
Dovnitř kuřete vložte hrušku se zbylými bylinkami a nohy svažte provázkem.
Cibuli nakrájejte na osminky, mrkev rozřízněte podélně. V hluboké litinové pánvi rozehřejte máslo, přidejte citronovou šťávu, omyté brambory ve slupce a nakrájenou zeleninu. Lehce osolte a restujte pět minut.
Přilijte víno s cukrem a nechte dalších pět minut odvařit. Odstavte pánev, promíchejte a navrch položte kuře zády nahoru.
Dejte péct na 30 minut. Poté zvyšte teplotu na 250 °C, kuře otočte a pečte ještě dalších 30 minut. Během pečení kuře občas polévejte výpekem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Inspirujte se podobnými recepty