×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Podzimní pečené kuře

Další recepty a články

Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na...
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka

Podzimní pečené kuře

Co budete potřebovat

100 ml olivového oleje
10 větviček tymiánu
5 větviček rozmarýnu
2 stroužky česneku
šťáva a kůra z půlky citronu
1 Bio kuře Nature's Promise
sůl a čerstvě mletý pepř
1 menší hruška
2 červené cibule
3 mrkve
20 g másla
300 g zámeckých brambor
250 ml bílého vína
2 lžíce hnědého cukru

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C.
V misce promíchejte olej, lístky tymiánu a rozmarýnu (od každé bylinky si jednu větvičku ponechte), rozmělněný česnek a citronovou kůru.
Celé kuře důkladně osolte a opepřete (i zevnitř) a potřete olejovou směsí.
Dovnitř kuřete vložte hrušku se zbylými bylinkami a nohy svažte provázkem.
Cibuli nakrájejte na osminky, mrkev rozřízněte podélně. V hluboké litinové pánvi rozehřejte máslo, přidejte citronovou šťávu, omyté brambory ve slupce a nakrájenou zeleninu. Lehce osolte a restujte pět minut.
Přilijte víno s cukrem a nechte dalších pět minut odvařit. Odstavte pánev, promíchejte a navrch položte kuře zády nahoru.
Dejte péct na 30 minut. Poté zvyšte teplotu na 250 °C, kuře otočte a pečte ještě dalších 30 minut. Během pečení kuře občas polévejte výpekem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Podzimní pečené kuře

Hlavní chod Velmi snadné Maso Bezlepkové Rozmarýn , Tymián Magazín 9/2018 Počet porcí: 4-5
(0)
Kuřecí pečínka k nedělnímu obědu? Žádný problém! S receptem na kuře s podzimní zeleninou jistě zabodujete a navíc se už nemusíte starat o přílohu.

Co budete potřebovat

100 ml olivového oleje
10 větviček tymiánu
5 větviček rozmarýnu
2 stroužky česneku
šťáva a kůra z půlky citronu
1 Bio kuře Nature's Promise
sůl a čerstvě mletý pepř
1 menší hruška
2 červené cibule
3 mrkve
20 g másla
300 g zámeckých brambor
250 ml bílého vína
2 lžíce hnědého cukru

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C.
V misce promíchejte olej, lístky tymiánu a rozmarýnu (od každé bylinky si jednu větvičku ponechte), rozmělněný česnek a citronovou kůru.
Celé kuře důkladně osolte a opepřete (i zevnitř) a potřete olejovou směsí.
Dovnitř kuřete vložte hrušku se zbylými bylinkami a nohy svažte provázkem.
Cibuli nakrájejte na osminky, mrkev rozřízněte podélně. V hluboké litinové pánvi rozehřejte máslo, přidejte citronovou šťávu, omyté brambory ve slupce a nakrájenou zeleninu. Lehce osolte a restujte pět minut.
Přilijte víno s cukrem a nechte dalších pět minut odvařit. Odstavte pánev, promíchejte a navrch položte kuře zády nahoru.
Dejte péct na 30 minut. Poté zvyšte teplotu na 250 °C, kuře otočte a pečte ještě dalších 30 minut. Během pečení kuře občas polévejte výpekem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka

Inspirujte se podobnými recepty