×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečené plněné papriky s domácím chlebem

Další recepty a články

Kapustičky se slaninou
Kapustičky se...
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené...
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Citrony plněné sýrem s...
Citrony plněné sýrem...
Citrony plněné sýrem s...
Citrony plněné sýrem s...
Smažené cibulové kroužky
Smažené cibulové...
Smažené cibulové kroužky
Smažené cibulové kroužky

Pečené plněné papriky s domácím chlebem

Tip do kuchyně

 

Kromě bazalky se do paprikové náplně hodí například rozmarýn nebo tymián.

Co budete potřebovat

340 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
¼ lžičky jedlé sody
sůl
60 g másla
40 g parmazánu
2 hrsti nasekaných bylinek (oregano, bazalka AQ, tymián)
300 ml podmáslí
3 červené papriky AQ
6–9 cherry rajčat AQ
2 stroužky česneku AQ
svazek čerstvé bazalky AQ
60 ml olivového oleje

Jak na to?

Plněné papriky jsou opravdovou lahůdkou. K nim se skvěle hodí domácí bylinkový chléb. Tak s chutí do toho.

Nejprve si upečte domácí chléb:
1) Troubu předehřejte na 180 °C.
2) Mouku smíchejte s kypřicím práškem i jedlou sodou a přidejte špetku soli.
3) Pak přidejte máslo a spojte do droben­ky.
4) Přimíchejte parmazán a bylinky. Pak ke směsi přilijte podmáslí a spojte do těsta.
5) Na lehce pomoučené pracov­ní ploše ho asi minutu hněťte.
6) Pak těsto vytvarujte do bochníku asi 20 cm v prů­měru.
7) Dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 35 až 40 minut.

A hurá na papriky:
8) Mezitím papriky omyjte a rozřízněte na půlky, vydlabejte semena a papriky naplňte: do každé dejte 2–3 půlky cherry rajčat, pár plátků česneku, bazalkové líst­ky a zastříkněte olejem.
9) Pečte asi 45 mi­nut.
Podávejte s bylinkovým chlebem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečené plněné papriky s domácím chlebem

Předkrm Snadné Česká Chuťovky Grilování Pečení Magazín 6/2013
(0)

Tip do kuchyně

 

Kromě bazalky se do paprikové náplně hodí například rozmarýn nebo tymián.

Co budete potřebovat

340 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
¼ lžičky jedlé sody
sůl
60 g másla
40 g parmazánu
2 hrsti nasekaných bylinek (oregano, bazalka AQ, tymián)
300 ml podmáslí
3 červené papriky AQ
6–9 cherry rajčat AQ
2 stroužky česneku AQ
svazek čerstvé bazalky AQ
60 ml olivového oleje

Jak na to?

Plněné papriky jsou opravdovou lahůdkou. K nim se skvěle hodí domácí bylinkový chléb. Tak s chutí do toho.

Nejprve si upečte domácí chléb:
1) Troubu předehřejte na 180 °C.
2) Mouku smíchejte s kypřicím práškem i jedlou sodou a přidejte špetku soli.
3) Pak přidejte máslo a spojte do droben­ky.
4) Přimíchejte parmazán a bylinky. Pak ke směsi přilijte podmáslí a spojte do těsta.
5) Na lehce pomoučené pracov­ní ploše ho asi minutu hněťte.
6) Pak těsto vytvarujte do bochníku asi 20 cm v prů­měru.
7) Dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 35 až 40 minut.

A hurá na papriky:
8) Mezitím papriky omyjte a rozřízněte na půlky, vydlabejte semena a papriky naplňte: do každé dejte 2–3 půlky cherry rajčat, pár plátků česneku, bazalkové líst­ky a zastříkněte olejem.
9) Pečte asi 45 mi­nut.
Podávejte s bylinkovým chlebem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Citrony plněné sýrem s...
Citrony plněné sýrem s...
Citrony plněné sýrem s...
Citrony plněné sýrem s...
Smažené cibulové kroužky
Smažené cibulové kroužky
Smažené cibulové kroužky
Smažené cibulové kroužky

Inspirujte se podobnými recepty