×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Pečené plněné papriky s domácím chlebem

Tip do kuchyně

 

Kromě bazalky se do paprikové náplně hodí například rozmarýn nebo tymián.

Co budete potřebovat

340 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
¼ lžičky jedlé sody
sůl
60 g másla
40 g parmazánu
2 hrsti nasekaných bylinek (oregano, bazalka AQ, tymián)
300 ml podmáslí
3 červené papriky AQ
6–9 cherry rajčat AQ
2 stroužky česneku AQ
svazek čerstvé bazalky AQ
60 ml olivového oleje

Jak na to?

Plněné papriky jsou opravdovou lahůdkou. K nim se skvěle hodí domácí bylinkový chléb. Tak s chutí do toho.

Nejprve si upečte domácí chléb:
1) Troubu předehřejte na 180 °C.
2) Mouku smíchejte s kypřicím práškem i jedlou sodou a přidejte špetku soli.
3) Pak přidejte máslo a spojte do droben­ky.
4) Přimíchejte parmazán a bylinky. Pak ke směsi přilijte podmáslí a spojte do těsta.
5) Na lehce pomoučené pracov­ní ploše ho asi minutu hněťte.
6) Pak těsto vytvarujte do bochníku asi 20 cm v prů­měru.
7) Dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 35 až 40 minut.

A hurá na papriky:
8) Mezitím papriky omyjte a rozřízněte na půlky, vydlabejte semena a papriky naplňte: do každé dejte 2–3 půlky cherry rajčat, pár plátků česneku, bazalkové líst­ky a zastříkněte olejem.
9) Pečte asi 45 mi­nut.
Podávejte s bylinkovým chlebem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečené plněné papriky s domácím chlebem

Předkrm Snadné Česká Chuťovky Grilování Pečení Magazín 6/2013
(0)

Tip do kuchyně

 

Kromě bazalky se do paprikové náplně hodí například rozmarýn nebo tymián.

Co budete potřebovat

340 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
¼ lžičky jedlé sody
sůl
60 g másla
40 g parmazánu
2 hrsti nasekaných bylinek (oregano, bazalka AQ, tymián)
300 ml podmáslí
3 červené papriky AQ
6–9 cherry rajčat AQ
2 stroužky česneku AQ
svazek čerstvé bazalky AQ
60 ml olivového oleje

Jak na to?

Plněné papriky jsou opravdovou lahůdkou. K nim se skvěle hodí domácí bylinkový chléb. Tak s chutí do toho.

Nejprve si upečte domácí chléb:
1) Troubu předehřejte na 180 °C.
2) Mouku smíchejte s kypřicím práškem i jedlou sodou a přidejte špetku soli.
3) Pak přidejte máslo a spojte do droben­ky.
4) Přimíchejte parmazán a bylinky. Pak ke směsi přilijte podmáslí a spojte do těsta.
5) Na lehce pomoučené pracov­ní ploše ho asi minutu hněťte.
6) Pak těsto vytvarujte do bochníku asi 20 cm v prů­měru.
7) Dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 35 až 40 minut.

A hurá na papriky:
8) Mezitím papriky omyjte a rozřízněte na půlky, vydlabejte semena a papriky naplňte: do každé dejte 2–3 půlky cherry rajčat, pár plátků česneku, bazalkové líst­ky a zastříkněte olejem.
9) Pečte asi 45 mi­nut.
Podávejte s bylinkovým chlebem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!
ZDRAVÉ GRILOVÁNÍ