×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečené plněné papriky s domácím chlebem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Pečené plněné papriky s domácím chlebem

Tip do kuchyně

 

Kromě bazalky se do paprikové náplně hodí například rozmarýn nebo tymián.

Co budete potřebovat

340 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
¼ lžičky jedlé sody
sůl
60 g másla
40 g parmazánu
2 hrsti nasekaných bylinek (oregano, bazalka AQ, tymián)
300 ml podmáslí
3 červené papriky AQ
6–9 cherry rajčat AQ
2 stroužky česneku AQ
svazek čerstvé bazalky AQ
60 ml olivového oleje

Jak na to?

Plněné papriky jsou opravdovou lahůdkou. K nim se skvěle hodí domácí bylinkový chléb. Tak s chutí do toho.

Nejprve si upečte domácí chléb:
1) Troubu předehřejte na 180 °C.
2) Mouku smíchejte s kypřicím práškem i jedlou sodou a přidejte špetku soli.
3) Pak přidejte máslo a spojte do droben­ky.
4) Přimíchejte parmazán a bylinky. Pak ke směsi přilijte podmáslí a spojte do těsta.
5) Na lehce pomoučené pracov­ní ploše ho asi minutu hněťte.
6) Pak těsto vytvarujte do bochníku asi 20 cm v prů­měru.
7) Dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 35 až 40 minut.

A hurá na papriky:
8) Mezitím papriky omyjte a rozřízněte na půlky, vydlabejte semena a papriky naplňte: do každé dejte 2–3 půlky cherry rajčat, pár plátků česneku, bazalkové líst­ky a zastříkněte olejem.
9) Pečte asi 45 mi­nut.
Podávejte s bylinkovým chlebem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečené plněné papriky s domácím chlebem

Předkrm Snadné Česká Chuťovky Grilování Pečení Bazalka , Oregano , Tymián , Rajče Magazín 6/2013
(0)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Tip do kuchyně

 

Kromě bazalky se do paprikové náplně hodí například rozmarýn nebo tymián.

Co budete potřebovat

340 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
¼ lžičky jedlé sody
sůl
60 g másla
40 g parmazánu
2 hrsti nasekaných bylinek (oregano, bazalka AQ, tymián)
300 ml podmáslí
3 červené papriky AQ
6–9 cherry rajčat AQ
2 stroužky česneku AQ
svazek čerstvé bazalky AQ
60 ml olivového oleje

Jak na to?

Plněné papriky jsou opravdovou lahůdkou. K nim se skvěle hodí domácí bylinkový chléb. Tak s chutí do toho.

Nejprve si upečte domácí chléb:
1) Troubu předehřejte na 180 °C.
2) Mouku smíchejte s kypřicím práškem i jedlou sodou a přidejte špetku soli.
3) Pak přidejte máslo a spojte do droben­ky.
4) Přimíchejte parmazán a bylinky. Pak ke směsi přilijte podmáslí a spojte do těsta.
5) Na lehce pomoučené pracov­ní ploše ho asi minutu hněťte.
6) Pak těsto vytvarujte do bochníku asi 20 cm v prů­měru.
7) Dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 35 až 40 minut.

A hurá na papriky:
8) Mezitím papriky omyjte a rozřízněte na půlky, vydlabejte semena a papriky naplňte: do každé dejte 2–3 půlky cherry rajčat, pár plátků česneku, bazalkové líst­ky a zastříkněte olejem.
9) Pečte asi 45 mi­nut.
Podávejte s bylinkovým chlebem.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019