×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Plněné papriky s balkánským sýrem

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Plněné papriky s balkánským sýrem

Co budete potřebovat

2 velké buclaté červené papriky AQ
1 lžička mletého kmínu BASIC
400g plechovka červených rajčat
1 červená cibule, nakrájená
na tenká kolečka
1 stroužek česneku, rozmělněný
1 červená chilli paprička
1 malý lilek, na kostičky
220g plechovka červených fazolí
svazek petrželky
1 vejce
25 g balkánského sýru AQ
50 g zakysané smetany BASIC
rukola a klínky limety k podávání

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180°C. Papriky přepulte, zbavte semeníku a řeznou stranou dolů je vyskládejte do zapékací mísy.
Pečte 15–20 minut.
Mezitím nasypte kmín do pánve, zahřívejte, dokud se nerozvoní, teprve pak přidejte rajčata, cibuli, česnek, chilli papričku, kostičky lilku a fazole včetně nálevu. Přiklopené duste 20 minut, občas promíchejte. Poté vmíchejte petrželku.
Vejce našlehejte s rozdrobeným sýrem a zakysanou smetanou. Fazolovou směs rozdělte do předpečených paprik, pokryjte sýrovou směsí a 10–15 minut dopečte.
Podávejte s rukolou a klínky limety.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Plněné papriky s balkánským sýrem

Hlavní chod Snadné Česká Grilování Magazín 9/2014
Průměrné hodnocení 3 (10)

Co budete potřebovat

2 velké buclaté červené papriky AQ
1 lžička mletého kmínu BASIC
400g plechovka červených rajčat
1 červená cibule, nakrájená
na tenká kolečka
1 stroužek česneku, rozmělněný
1 červená chilli paprička
1 malý lilek, na kostičky
220g plechovka červených fazolí
svazek petrželky
1 vejce
25 g balkánského sýru AQ
50 g zakysané smetany BASIC
rukola a klínky limety k podávání

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180°C. Papriky přepulte, zbavte semeníku a řeznou stranou dolů je vyskládejte do zapékací mísy.
Pečte 15–20 minut.
Mezitím nasypte kmín do pánve, zahřívejte, dokud se nerozvoní, teprve pak přidejte rajčata, cibuli, česnek, chilli papričku, kostičky lilku a fazole včetně nálevu. Přiklopené duste 20 minut, občas promíchejte. Poté vmíchejte petrželku.
Vejce našlehejte s rozdrobeným sýrem a zakysanou smetanou. Fazolovou směs rozdělte do předpečených paprik, pokryjte sýrovou směsí a 10–15 minut dopečte.
Podávejte s rukolou a klínky limety.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty