×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Plněné papriky s balkánským sýrem

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Plněné papriky s balkánským sýrem

Co budete potřebovat

2 velké buclaté červené papriky AQ
1 lžička mletého kmínu BASIC
400g plechovka červených rajčat
1 červená cibule, nakrájená
na tenká kolečka
1 stroužek česneku, rozmělněný
1 červená chilli paprička
1 malý lilek, na kostičky
220g plechovka červených fazolí
svazek petrželky
1 vejce
25 g balkánského sýru AQ
50 g zakysané smetany BASIC
rukola a klínky limety k podávání

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180°C. Papriky přepulte, zbavte semeníku a řeznou stranou dolů je vyskládejte do zapékací mísy.
Pečte 15–20 minut.
Mezitím nasypte kmín do pánve, zahřívejte, dokud se nerozvoní, teprve pak přidejte rajčata, cibuli, česnek, chilli papričku, kostičky lilku a fazole včetně nálevu. Přiklopené duste 20 minut, občas promíchejte. Poté vmíchejte petrželku.
Vejce našlehejte s rozdrobeným sýrem a zakysanou smetanou. Fazolovou směs rozdělte do předpečených paprik, pokryjte sýrovou směsí a 10–15 minut dopečte.
Podávejte s rukolou a klínky limety.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Plněné papriky s balkánským sýrem

Hlavní chod Snadné Česká Grilování Magazín 9/2014
Průměrné hodnocení 3.6 (8)

Co budete potřebovat

2 velké buclaté červené papriky AQ
1 lžička mletého kmínu BASIC
400g plechovka červených rajčat
1 červená cibule, nakrájená
na tenká kolečka
1 stroužek česneku, rozmělněný
1 červená chilli paprička
1 malý lilek, na kostičky
220g plechovka červených fazolí
svazek petrželky
1 vejce
25 g balkánského sýru AQ
50 g zakysané smetany BASIC
rukola a klínky limety k podávání

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180°C. Papriky přepulte, zbavte semeníku a řeznou stranou dolů je vyskládejte do zapékací mísy.
Pečte 15–20 minut.
Mezitím nasypte kmín do pánve, zahřívejte, dokud se nerozvoní, teprve pak přidejte rajčata, cibuli, česnek, chilli papričku, kostičky lilku a fazole včetně nálevu. Přiklopené duste 20 minut, občas promíchejte. Poté vmíchejte petrželku.
Vejce našlehejte s rozdrobeným sýrem a zakysanou smetanou. Fazolovou směs rozdělte do předpečených paprik, pokryjte sýrovou směsí a 10–15 minut dopečte.
Podávejte s rukolou a klínky limety.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Inspirujte se podobnými recepty