×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Plněné bramborové knedlíky

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičn...
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Plněné bramborové knedlíky

Co budete potřebovat

5 až 6 středně velkých brambor
100 g uzené slaniny, nakrájené na kostičky
100 g cibule, nadrobno nasekané
200 g uzeného masa (krkovičky), nakrájeného na kostičky
sůl a pepř
2 vejce
50 g krupice
200 g hrubé mouky (podle potřeby i víc)
červené zelí k podávání
2 cibule + sádlo na smažení

Jak na to?

Brambory uvařte ve slupce nejlépe den předem. Slaninu pražte na suché pánvi, po chvilce přidejte cibuli a nakonec i uzené maso. Promíchejte, jemně směs opečte, osolte, opepřete a nechte vychladnout. Vystydlé brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Přidejte vajíčka, sůl, krupici, dobře promíchejte a nakonec přisypte i mouku. Vypracujte těsto, vytvarujte ho do válečku, vykrajujte z něj kousky, rukou je zploštěte a doprostřed dávejte masovou směs. Konce těsta spojte k sobě a uhlaďte knedlíky. Vařte je deset až patnáct minut a podávejte s prohřátým červeným zelím, posypané cibulkou usmaženou na sádle.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Plněné bramborové knedlíky

Hlavní chod Náročné Česká Vaření Magazín 2/2010
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

5 až 6 středně velkých brambor
100 g uzené slaniny, nakrájené na kostičky
100 g cibule, nadrobno nasekané
200 g uzeného masa (krkovičky), nakrájeného na kostičky
sůl a pepř
2 vejce
50 g krupice
200 g hrubé mouky (podle potřeby i víc)
červené zelí k podávání
2 cibule + sádlo na smažení

Jak na to?

Brambory uvařte ve slupce nejlépe den předem. Slaninu pražte na suché pánvi, po chvilce přidejte cibuli a nakonec i uzené maso. Promíchejte, jemně směs opečte, osolte, opepřete a nechte vychladnout. Vystydlé brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Přidejte vajíčka, sůl, krupici, dobře promíchejte a nakonec přisypte i mouku. Vypracujte těsto, vytvarujte ho do válečku, vykrajujte z něj kousky, rukou je zploštěte a doprostřed dávejte masovou směs. Konce těsta spojte k sobě a uhlaďte knedlíky. Vařte je deset až patnáct minut a podávejte s prohřátým červeným zelím, posypané cibulkou usmaženou na sádle.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Inspirujte se podobnými recepty