×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Plněná vepřová roláda

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Plněná vepřová roláda

Co budete potřebovat

3 vejce
1 kg vepřové plece
sůl, pepř
hořčice
10 plátků slaniny
5 plátků šunky
5 kyselých okurek
3 lžíce sádla
1 větší cibule
bobkový list
1 lžíce hladké mouky
kuchyňský provázek

Jak na to?

Vejce uvařte natvrdo.
Troubu předehřejte na 180 °C.
Plec očistěte od šlach. Maso podélně rozřízněte a rozklepejte na plát silný 2 cm. Osolte, opepřete a potřete hořčicí. Na maso pokládejte slaninu, ruličky šunky, čtvrtky vajec a rozpůlené okurky. Nechte na každém okraji masa 3 cm volné, rolování bude jednodušší. Boční kraje zahněte dovnitř, pevně zarolujte a svažte po celé délce provázkem.
V pánvi rozpalte sádlo a roládu na něm zprudka opečte ze všech stran. Vyjměte maso a ve výpeku osmahněte cibuli. Vše potom přesuňte do pekáče, přidejte bobkový list a podlijte vodou. Zakryjte a pečte alespoň jednu hodinu, průběžně přelévejte šťávou z masa a případně podlévejte vodou.
Po upečení maso vyjměte, odstraňte provázek a zakryjte alobalem. Štávu přelejte do hrnce, zahustěte moukou a 10 minut povařte a poté přeceďte. Před servírováním roládu nakrájejte na plátky. Podávejte se šťouchanými brambory.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Plněná vepřová roláda

Hlavní chod Snadné Maso Bez laktózy Magazín 10/2017 Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

3 vejce
1 kg vepřové plece
sůl, pepř
hořčice
10 plátků slaniny
5 plátků šunky
5 kyselých okurek
3 lžíce sádla
1 větší cibule
bobkový list
1 lžíce hladké mouky
kuchyňský provázek

Jak na to?

Vejce uvařte natvrdo.
Troubu předehřejte na 180 °C.
Plec očistěte od šlach. Maso podélně rozřízněte a rozklepejte na plát silný 2 cm. Osolte, opepřete a potřete hořčicí. Na maso pokládejte slaninu, ruličky šunky, čtvrtky vajec a rozpůlené okurky. Nechte na každém okraji masa 3 cm volné, rolování bude jednodušší. Boční kraje zahněte dovnitř, pevně zarolujte a svažte po celé délce provázkem.
V pánvi rozpalte sádlo a roládu na něm zprudka opečte ze všech stran. Vyjměte maso a ve výpeku osmahněte cibuli. Vše potom přesuňte do pekáče, přidejte bobkový list a podlijte vodou. Zakryjte a pečte alespoň jednu hodinu, průběžně přelévejte šťávou z masa a případně podlévejte vodou.
Po upečení maso vyjměte, odstraňte provázek a zakryjte alobalem. Štávu přelejte do hrnce, zahustěte moukou a 10 minut povařte a poté přeceďte. Před servírováním roládu nakrájejte na plátky. Podávejte se šťouchanými brambory.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Inspirujte se podobnými recepty