×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Plněná vejce v růžovém nálevu

Další recepty a články

Dalamánky
Dalamánky
Dalamánky
Dalamánky
Koláč s karamelizovanou cibulí
Koláč s karamelizova...
Koláč s karamelizovanou cibulí
Koláč s karamelizovanou cibulí
Sázené vejce se salátem s...
Sázené vejce se...
Sázené vejce se salátem s...
Sázené vejce se salátem s...
Smaženka
Smaženka
Smaženka
Smaženka

Plněná vejce v růžovém nálevu

Tip do kuchyně

 

Plněná vejce skvěle doplní zejména některý ze zeleninových salátů. Vyzkoušejte také plněná vejce podle Zdeňka Pohlreicha.

Co budete potřebovat

6 vajec uvařených natvrdo
nálev:
250 ml octa
1 červená řepa1 červená cibule, nakrájená na plátky
1 lžička cukru
1 bobkový list
náplň:
půl lžičky mletého římského kmínu
2 lžíce majonézy
půl lžíce kremžské hořčice
půl lžíce čerstvého koriandru, nadrobno nasekaného
sůl a pepř podle chuti

Jak na to?

1) Suroviny na nálev vařte zhruba 20 minut se čtvrtlitrem vody a špetkou soli.

2) Po vychlazení přelijte nálevem natvrdo uvařená oloupaná vejce a nechte je 20 minut barvit.

3) Poté je rozpulte, vyndejte žloutky a utřete je do jemné pasty s římským kmínem, majonézou, hořčicí a koriandrem.

4) Osolte, opepřete a rozdělte do vydlabaných bílků.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Plněná vejce v růžovém nálevu

Snídaně Velmi snadné Česká Chuťovky Vaření Magazín 3/2010
Průměrné hodnocení 5 (1)

Tip do kuchyně

 

Plněná vejce skvěle doplní zejména některý ze zeleninových salátů. Vyzkoušejte také plněná vejce podle Zdeňka Pohlreicha.

Co budete potřebovat

6 vajec uvařených natvrdo
nálev:
250 ml octa
1 červená řepa1 červená cibule, nakrájená na plátky
1 lžička cukru
1 bobkový list
náplň:
půl lžičky mletého římského kmínu
2 lžíce majonézy
půl lžíce kremžské hořčice
půl lžíce čerstvého koriandru, nadrobno nasekaného
sůl a pepř podle chuti

Jak na to?

1) Suroviny na nálev vařte zhruba 20 minut se čtvrtlitrem vody a špetkou soli.

2) Po vychlazení přelijte nálevem natvrdo uvařená oloupaná vejce a nechte je 20 minut barvit.

3) Poté je rozpulte, vyndejte žloutky a utřete je do jemné pasty s římským kmínem, majonézou, hořčicí a koriandrem.

4) Osolte, opepřete a rozdělte do vydlabaných bílků.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Dalamánky
Dalamánky
Dalamánky
Dalamánky
Koláč s karamelizovanou cibulí
Koláč s karamelizovanou cibulí
Koláč s karamelizovanou cibulí
Koláč s karamelizovanou cibulí
Sázené vejce se salátem s...
Sázené vejce se salátem s...
Sázené vejce se salátem s...
Sázené vejce se salátem s...
Smaženka
Smaženka
Smaženka
Smaženka

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat