×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Plněná focaccia s bazalkou

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Plněná focaccia s bazalkou

Co budete potřebovat

1 těsto na focacciu (italský chléb)
3 červené papriky
olivový olej
1 lžíce kaparů
5 řezů z ančoviček
3–4 malé okurky
hrst oliv, zelených nebo černých
6 cherry rajčátek
6 sušených rajčat
sůl a pepř
špetka sušeného chilli
čerstvé bazalkové lístky

Jak na to?

Focacciu upečte podle návodu na obalu. Nechte ji vychladnout a pak ji rozřízněte. Papriky zbavte semínek, potřete olivovým olejem a vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Dejte do trouby, vyhřáté na 200°C. Jakmile se začnou na povrchu jemně připalovat, jsou hotové. Nechte je chvilku vychladnout, stáhněte slupku a nakrájejte na nudličky.
Kapary a ančovičky nakrájejte nadrobno, okurky a olivy na plátky, rajčátka na půlky a sušená rajčata na menší kousky. Vše lehce promíchejte, dochuťte solí, pepřem, případně chilli a zakapejte olivovým olejem.
Vším rovnoměrně naplňte rozříznutou rozpečenou focacciu, doplňte bazalkovými lístky a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Plněná focaccia s bazalkou

Snadné Magazín 3/2015
(0)

Co budete potřebovat

1 těsto na focacciu (italský chléb)
3 červené papriky
olivový olej
1 lžíce kaparů
5 řezů z ančoviček
3–4 malé okurky
hrst oliv, zelených nebo černých
6 cherry rajčátek
6 sušených rajčat
sůl a pepř
špetka sušeného chilli
čerstvé bazalkové lístky

Jak na to?

Focacciu upečte podle návodu na obalu. Nechte ji vychladnout a pak ji rozřízněte. Papriky zbavte semínek, potřete olivovým olejem a vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Dejte do trouby, vyhřáté na 200°C. Jakmile se začnou na povrchu jemně připalovat, jsou hotové. Nechte je chvilku vychladnout, stáhněte slupku a nakrájejte na nudličky.
Kapary a ančovičky nakrájejte nadrobno, okurky a olivy na plátky, rajčátka na půlky a sušená rajčata na menší kousky. Vše lehce promíchejte, dochuťte solí, pepřem, případně chilli a zakapejte olivovým olejem.
Vším rovnoměrně naplňte rozříznutou rozpečenou focacciu, doplňte bazalkovými lístky a podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Inspirujte se podobnými recepty