Pljeskavica s ajvarem a kajmakem
Co budete potřebovat
Jak na to?
Papriky i lilek na ajvar opečte vcelku na grilu. Můžete je péct také v troubě při 200 °C. Lilek opékejte do změknutí, trvá to zhruba půl hodiny. Pak ho rozkrojte a vydlabejte dužinu. Papriky pečte do doby, než slupka zčerná a zač-
ne se nafukovat do puchýřků. V ten moment je přendejte do igelitového sáčku, pevně zavažte a nechte čtvrt hodiny zapařit. Poté slupku oloupejte a odstraňte stopku a semínka.
Oloupané papriky, lilkovou dužinu a nakrájený česnek rozsekejte v mixéru na kaši s hrubou strukturou. Přesuňte do hrnce, přidejte olej a ocet a 40 minut svařte na hustou pastu. Nakonec dochuťte solí a pepřem.
Na kajmak nastrouhejte najemno fetu, přidejte žervé a zakysanou smetanu a důkladně vyšlehejte na hladký krém.
Mleté maso osolte a dobře propracujte rukama jako těsto, aby se vymačkal všechen vzduch. Pak přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a dochuťte pepřem a paprikou. Nechte v chladu uležet nejlépe do druhého dne. Masovou směs rozdělte na čtyři stejně velké placky a opečte na oleji šest až osm minut z ka ždé strany. Během pečení pljeskavicu trochu stlačte.
Brambory i se slupkou nakrájejte na hranolky a opečte. Hotovou pljeskavicu podávejte s oběma druhy omáček a s čerstvým salátem.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Pljeskavica s ajvarem a kajmakem
Inspirujte se zdravými recepty
Co budete potřebovat
Jak na to?
Papriky i lilek na ajvar opečte vcelku na grilu. Můžete je péct také v troubě při 200 °C. Lilek opékejte do změknutí, trvá to zhruba půl hodiny. Pak ho rozkrojte a vydlabejte dužinu. Papriky pečte do doby, než slupka zčerná a zač-
ne se nafukovat do puchýřků. V ten moment je přendejte do igelitového sáčku, pevně zavažte a nechte čtvrt hodiny zapařit. Poté slupku oloupejte a odstraňte stopku a semínka.
Oloupané papriky, lilkovou dužinu a nakrájený česnek rozsekejte v mixéru na kaši s hrubou strukturou. Přesuňte do hrnce, přidejte olej a ocet a 40 minut svařte na hustou pastu. Nakonec dochuťte solí a pepřem.
Na kajmak nastrouhejte najemno fetu, přidejte žervé a zakysanou smetanu a důkladně vyšlehejte na hladký krém.
Mleté maso osolte a dobře propracujte rukama jako těsto, aby se vymačkal všechen vzduch. Pak přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a dochuťte pepřem a paprikou. Nechte v chladu uležet nejlépe do druhého dne. Masovou směs rozdělte na čtyři stejně velké placky a opečte na oleji šest až osm minut z ka ždé strany. Během pečení pljeskavicu trochu stlačte.
Brambory i se slupkou nakrájejte na hranolky a opečte. Hotovou pljeskavicu podávejte s oběma druhy omáček a s čerstvým salátem.
Mohlo by Vám také chutnat
- Doba přípravy
- 15 minut
- 30 minut
- 45 minut
- 60 minut
- nad 60 minut
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Příležitost
- Narozeniny
- Párty
- Piknik
- Silvestr
- Valentýn
- Vánoce
- Velikonoce
- Něco lehkého
- Grilování
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské