×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Placky s jarními cibulkami

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Placky s jarními cibulkami

Co budete potřebovat

250 g hladké mouky + na poprášení
½ lžičky soli
200 ml vroucí vody
1 lžíce oleje + na opékání placek
4 jarní cibulky, nakrájené na tenká
kolečka (jen zelené části)

Jak na to?

Smíchejte mouku, sůl, 200 ml vroucí vody a lžíci oleje. Na lehce pomoučněném vále vypracujte hladké měkké těsto. Rozdělte ho na 5 stejných dílů, do každého zapracujte přiměřenou část cibulky. Bochánky těsta přikryjte potravinářskou fólií a nechte 20 minut odpočívat. Pak na válu vytvarujte placičky (mělo bych jich být přibližně 24) a opékejte na rozpálené pánvi lehce potřené olejem. Opečené pokládejte na papírové utěrky, aby se zbavily přebytečného tuku. Ještě teplé podávejte se zeleným nebo s jiným vaším oblíbeným dipem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Placky s jarními cibulkami

Snadné Magazín 5/2015
Průměrné hodnocení 5 (2)

Co budete potřebovat

250 g hladké mouky + na poprášení
½ lžičky soli
200 ml vroucí vody
1 lžíce oleje + na opékání placek
4 jarní cibulky, nakrájené na tenká
kolečka (jen zelené části)

Jak na to?

Smíchejte mouku, sůl, 200 ml vroucí vody a lžíci oleje. Na lehce pomoučněném vále vypracujte hladké měkké těsto. Rozdělte ho na 5 stejných dílů, do každého zapracujte přiměřenou část cibulky. Bochánky těsta přikryjte potravinářskou fólií a nechte 20 minut odpočívat. Pak na válu vytvarujte placičky (mělo bych jich být přibližně 24) a opékejte na rozpálené pánvi lehce potřené olejem. Opečené pokládejte na papírové utěrky, aby se zbavily přebytečného tuku. Ještě teplé podávejte se zeleným nebo s jiným vaším oblíbeným dipem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty