×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Placky s jarními cibulkami

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Placky s jarními cibulkami

Co budete potřebovat

250 g hladké mouky + na poprášení
½ lžičky soli
200 ml vroucí vody
1 lžíce oleje + na opékání placek
4 jarní cibulky, nakrájené na tenká
kolečka (jen zelené části)

Jak na to?

Smíchejte mouku, sůl, 200 ml vroucí vody a lžíci oleje. Na lehce pomoučněném vále vypracujte hladké měkké těsto. Rozdělte ho na 5 stejných dílů, do každého zapracujte přiměřenou část cibulky. Bochánky těsta přikryjte potravinářskou fólií a nechte 20 minut odpočívat. Pak na válu vytvarujte placičky (mělo bych jich být přibližně 24) a opékejte na rozpálené pánvi lehce potřené olejem. Opečené pokládejte na papírové utěrky, aby se zbavily přebytečného tuku. Ještě teplé podávejte se zeleným nebo s jiným vaším oblíbeným dipem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Placky s jarními cibulkami

Snadné Magazín 5/2015
Průměrné hodnocení 5 (2)

Co budete potřebovat

250 g hladké mouky + na poprášení
½ lžičky soli
200 ml vroucí vody
1 lžíce oleje + na opékání placek
4 jarní cibulky, nakrájené na tenká
kolečka (jen zelené části)

Jak na to?

Smíchejte mouku, sůl, 200 ml vroucí vody a lžíci oleje. Na lehce pomoučněném vále vypracujte hladké měkké těsto. Rozdělte ho na 5 stejných dílů, do každého zapracujte přiměřenou část cibulky. Bochánky těsta přikryjte potravinářskou fólií a nechte 20 minut odpočívat. Pak na válu vytvarujte placičky (mělo bych jich být přibližně 24) a opékejte na rozpálené pánvi lehce potřené olejem. Opečené pokládejte na papírové utěrky, aby se zbavily přebytečného tuku. Ještě teplé podávejte se zeleným nebo s jiným vaším oblíbeným dipem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Inspirujte se podobnými recepty