×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Placky s jarními cibulkami

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Placky s jarními cibulkami

Co budete potřebovat

250 g hladké mouky + na poprášení
½ lžičky soli
200 ml vroucí vody
1 lžíce oleje + na opékání placek
4 jarní cibulky, nakrájené na tenká
kolečka (jen zelené části)

Jak na to?

Smíchejte mouku, sůl, 200 ml vroucí vody a lžíci oleje. Na lehce pomoučněném vále vypracujte hladké měkké těsto. Rozdělte ho na 5 stejných dílů, do každého zapracujte přiměřenou část cibulky. Bochánky těsta přikryjte potravinářskou fólií a nechte 20 minut odpočívat. Pak na válu vytvarujte placičky (mělo bych jich být přibližně 24) a opékejte na rozpálené pánvi lehce potřené olejem. Opečené pokládejte na papírové utěrky, aby se zbavily přebytečného tuku. Ještě teplé podávejte se zeleným nebo s jiným vaším oblíbeným dipem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Placky s jarními cibulkami

Snadné Magazín 5/2015
Průměrné hodnocení 5 (2)

Co budete potřebovat

250 g hladké mouky + na poprášení
½ lžičky soli
200 ml vroucí vody
1 lžíce oleje + na opékání placek
4 jarní cibulky, nakrájené na tenká
kolečka (jen zelené části)

Jak na to?

Smíchejte mouku, sůl, 200 ml vroucí vody a lžíci oleje. Na lehce pomoučněném vále vypracujte hladké měkké těsto. Rozdělte ho na 5 stejných dílů, do každého zapracujte přiměřenou část cibulky. Bochánky těsta přikryjte potravinářskou fólií a nechte 20 minut odpočívat. Pak na válu vytvarujte placičky (mělo bych jich být přibližně 24) a opékejte na rozpálené pánvi lehce potřené olejem. Opečené pokládejte na papírové utěrky, aby se zbavily přebytečného tuku. Ještě teplé podávejte se zeleným nebo s jiným vaším oblíbeným dipem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Inspirujte se podobnými recepty