Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Placky s jarními cibulkami

Další recepty a články

Brambory hasselback s modrým...
Brambory hasselback...
Brambory hasselback s modrým...
Brambory hasselback s modrým...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Bruschetta s...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Citronový koláč s levandulí
Citronový koláč s...
Citronový koláč s levandulí
Citronový koláč s levandulí
Čokoládové střepy
Čokoládové střepy
Čokoládové střepy
Čokoládové střepy

Placky s jarními cibulkami

Co budete potřebovat

250 g hladké mouky + na poprášení
½ lžičky soli
200 ml vroucí vody
1 lžíce oleje + na opékání placek
4 jarní cibulky, nakrájené na tenká
kolečka (jen zelené části)

Jak na to?

Smíchejte mouku, sůl, 200 ml vroucí vody a lžíci oleje. Na lehce pomoučněném vále vypracujte hladké měkké těsto. Rozdělte ho na 5 stejných dílů, do každého zapracujte přiměřenou část cibulky. Bochánky těsta přikryjte potravinářskou fólií a nechte 20 minut odpočívat. Pak na válu vytvarujte placičky (mělo bych jich být přibližně 24) a opékejte na rozpálené pánvi lehce potřené olejem. Opečené pokládejte na papírové utěrky, aby se zbavily přebytečného tuku. Ještě teplé podávejte se zeleným nebo s jiným vaším oblíbeným dipem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Placky s jarními cibulkami

Snadné Magazín 5/2015
Průměrné hodnocení 5 (2)

Co budete potřebovat

250 g hladké mouky + na poprášení
½ lžičky soli
200 ml vroucí vody
1 lžíce oleje + na opékání placek
4 jarní cibulky, nakrájené na tenká
kolečka (jen zelené části)

Jak na to?

Smíchejte mouku, sůl, 200 ml vroucí vody a lžíci oleje. Na lehce pomoučněném vále vypracujte hladké měkké těsto. Rozdělte ho na 5 stejných dílů, do každého zapracujte přiměřenou část cibulky. Bochánky těsta přikryjte potravinářskou fólií a nechte 20 minut odpočívat. Pak na válu vytvarujte placičky (mělo bych jich být přibližně 24) a opékejte na rozpálené pánvi lehce potřené olejem. Opečené pokládejte na papírové utěrky, aby se zbavily přebytečného tuku. Ještě teplé podávejte se zeleným nebo s jiným vaším oblíbeným dipem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Brambory hasselback s modrým...
Brambory hasselback s modrým...
Brambory hasselback s modrým...
Brambory hasselback s modrým...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Citronový koláč s levandulí
Citronový koláč s levandulí
Citronový koláč s levandulí
Citronový koláč s levandulí
Čokoládové střepy
Čokoládové střepy
Čokoládové střepy
Čokoládové střepy

Inspirujte se podobnými recepty