
Pizza věnec

Snadné
46-60 minut
3/5
Česká
Piknik
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Cukr krupicový 1/2 člž
- Droždí sušené 2 člž
- Mouka hladká 450 g
- Sůl 2 člž
- Omáčka rajčatová 8 plž
- Šunka pro děti 200 g
- Kukuřice sterilovaná 1 ks
- Mozzarella 2 ks
- Petrželka čerstvá 2 hrs.
- Oregano sušené 1/2 člž
- Koření italské 1/2 člž
- Balkánský sýr 100 g
- Rajčata cherry 1 hrs.
- Cheddar strouhaný 2 hrs.
- Cukr krupicový 1/2 člž
- Droždí sušené 2 člž
- Mouka hladká 450 g
- Sůl 2 člž
- Omáčka rajčatová 8 plž
- Šunka pro děti 200 g
- Kukuřice sterilovaná 1 ks
- Mozzarella 2 ks
- Petrželka čerstvá 2 hrs.
- Oregano sušené 1/2 člž
- Koření italské 1/2 člž
- Balkánský sýr 100 g
- Rajčata cherry 1 hrs.
- Cheddar strouhaný 2 hrs.
Příprava
- 1Droždí, cukr a 180 ml vlažné vody smíchejte v misce a nechte na teplém místě 5 minut stát. Celý povrch pokryjí malé bublinky. Signalizuje to, že droždí je aktivní a těsto díky němu nakyne.
- 2Mouku smíchejte se solí, uprostřed udělejte důlek, do něj nalijte vzešlé droždí a promíchejte, pak rukama prohněťte do těsta. Přendejte ho na pomoučněnou plochu a hněťte 4–5 minut, aby bylo pružné.
- 3Nechte ho půl hodiny kynout v čisté míse, přetažené fólií, aby zdvojnásobilo svůj objem.
- 4Těsto rozválejte do placky tenké 3–5 milimetrů a nakrájejte ho na 8 velkých rovnoramenných trojúhelníků. Na pomoučněné pracovní ploše je vyskládejte do hvězdice tak, aby se spodní stranou překrývaly a vrcholy tvořené z rovnoramenných stran směřovaly ven. Trojúhelníky by se měly přesahovat malinko víc, aby vznikl pás, na který vyskládáte ingredience.
- 5Vnitřek z těsta vzniklé hvězdice potřete rajčatovou omáčkou, na ni dejte šunku, kukuřici, jednu nastrouhanou kouli mozzarelly, posypte petrželkou, oreganem i italským kořením, balkánským sýrem a přehněte trojúhelníky dovnitř – vytvoříte věnec, na kterém bude část náplně schovaná, část odkrytá. Do těsta zapíchejte rajčata a posypte čedarem a zbylou mozzarellou.
- 6Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C na asi 30 minut. Vezměte s sebou na piknik, na místě pokrájejte na jednotlivé porce.
- 1Droždí, cukr a 180 ml vlažné vody smíchejte v misce a nechte na teplém místě 5 minut stát. Celý povrch pokryjí malé bublinky. Signalizuje to, že droždí je aktivní a těsto díky němu nakyne.
- 2Mouku smíchejte se solí, uprostřed udělejte důlek, do něj nalijte vzešlé droždí a promíchejte, pak rukama prohněťte do těsta. Přendejte ho na pomoučněnou plochu a hněťte 4–5 minut, aby bylo pružné.
- 3Nechte ho půl hodiny kynout v čisté míse, přetažené fólií, aby zdvojnásobilo svůj objem.
- 4Těsto rozválejte do placky tenké 3–5 milimetrů a nakrájejte ho na 8 velkých rovnoramenných trojúhelníků. Na pomoučněné pracovní ploše je vyskládejte do hvězdice tak, aby se spodní stranou překrývaly a vrcholy tvořené z rovnoramenných stran směřovaly ven. Trojúhelníky by se měly přesahovat malinko víc, aby vznikl pás, na který vyskládáte ingredience.
- 5Vnitřek z těsta vzniklé hvězdice potřete rajčatovou omáčkou, na ni dejte šunku, kukuřici, jednu nastrouhanou kouli mozzarelly, posypte petrželkou, oreganem i italským kořením, balkánským sýrem a přehněte trojúhelníky dovnitř – vytvoříte věnec, na kterém bude část náplně schovaná, část odkrytá. Do těsta zapíchejte rajčata a posypte čedarem a zbylou mozzarellou.
- 6Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C na asi 30 minut. Vezměte s sebou na piknik, na místě pokrájejte na jednotlivé porce.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.