×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pizza věnec

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Pizza věnec

Co budete potřebovat

2 lžičky sušeného droždí
½ lžičky cukru
450 g hladké mouky
2 lžičky soli
Na náplň a ozdobu
8 lžic rajčatové omáčky na těstoviny
200 g dětské šunky, na nudličky
1 plechovka nakládané kukuřice, okapané
2 koule mozzarelly, nastrouhané
2 hrsti čerstvé petrželky, nasekané
½ lžičky sušeného oregana
½ lžičky italského koření
100 g balkánského sýra, nadrobeného
1 větší hrst cherry rajčat
2 hrsti čedaru, nastrouhaného

Jak na to?

Droždí, cukr a 180 ml vlažné vody smíchejte v misce a nechte na teplém místě 5 minut stát. Celý povrch pokryjí malé bublinky. Signalizuje to, že droždí je aktivní a těsto díky němu nakyne.
Mouku smíchejte se solí, uprostřed udělejte důlek, do něj nalijte vzešlé droždí a promíchejte, pak rukama prohněťte do těsta. Přendejte ho na pomoučněnou plochu a hněťte 4–5 minut, aby bylo pružné.
Nechte ho půl hodiny kynout v čisté míse, přetažené fólií, aby zdvojnásobilo svůj objem.
Těsto rozválejte do placky tenké 3–5 milimetrů a nakrájejte ho na 8 velkých rovnoramenných trojúhelníků. Na pomoučněné pracovní ploše je vyskládejte do hvězdice
tak, aby se spodní stranou překrývaly a vrcholy tvořené z rovnoramenných stran směřovaly ven. Trojúhelníky by se měly přesahovat malinko víc, aby vznikl pás, na který vyskládáte ingredience.
Vnitřek z těsta vzniklé hvězdice potřete rajčatovou omáčkou, na ni dejte šunku, kukuřici, jednu nastrouhanou kouli mozzarelly, posypte petrželkou, oreganem i italským kořením, balkánským sýrem a přehněte trojúhelníky dovnitř – vytvoříte věnec, na kterém bude část náplně schovaná, část odkrytá. Do těsta zapíchejte rajčata
a posypte čedarem a zbylou mozzarellou.
Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C na asi 30 minut. Vezměte s sebou na piknik, na místě pokrájejte na jednotlivé porce.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pizza věnec

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 9/2014
Průměrné hodnocení 3 (1)

Co budete potřebovat

2 lžičky sušeného droždí
½ lžičky cukru
450 g hladké mouky
2 lžičky soli
Na náplň a ozdobu
8 lžic rajčatové omáčky na těstoviny
200 g dětské šunky, na nudličky
1 plechovka nakládané kukuřice, okapané
2 koule mozzarelly, nastrouhané
2 hrsti čerstvé petrželky, nasekané
½ lžičky sušeného oregana
½ lžičky italského koření
100 g balkánského sýra, nadrobeného
1 větší hrst cherry rajčat
2 hrsti čedaru, nastrouhaného

Jak na to?

Droždí, cukr a 180 ml vlažné vody smíchejte v misce a nechte na teplém místě 5 minut stát. Celý povrch pokryjí malé bublinky. Signalizuje to, že droždí je aktivní a těsto díky němu nakyne.
Mouku smíchejte se solí, uprostřed udělejte důlek, do něj nalijte vzešlé droždí a promíchejte, pak rukama prohněťte do těsta. Přendejte ho na pomoučněnou plochu a hněťte 4–5 minut, aby bylo pružné.
Nechte ho půl hodiny kynout v čisté míse, přetažené fólií, aby zdvojnásobilo svůj objem.
Těsto rozválejte do placky tenké 3–5 milimetrů a nakrájejte ho na 8 velkých rovnoramenných trojúhelníků. Na pomoučněné pracovní ploše je vyskládejte do hvězdice
tak, aby se spodní stranou překrývaly a vrcholy tvořené z rovnoramenných stran směřovaly ven. Trojúhelníky by se měly přesahovat malinko víc, aby vznikl pás, na který vyskládáte ingredience.
Vnitřek z těsta vzniklé hvězdice potřete rajčatovou omáčkou, na ni dejte šunku, kukuřici, jednu nastrouhanou kouli mozzarelly, posypte petrželkou, oreganem i italským kořením, balkánským sýrem a přehněte trojúhelníky dovnitř – vytvoříte věnec, na kterém bude část náplně schovaná, část odkrytá. Do těsta zapíchejte rajčata
a posypte čedarem a zbylou mozzarellou.
Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C na asi 30 minut. Vezměte s sebou na piknik, na místě pokrájejte na jednotlivé porce.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty