×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pizza věnec

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Pizza věnec

Co budete potřebovat

2 lžičky sušeného droždí
½ lžičky cukru
450 g hladké mouky
2 lžičky soli
Na náplň a ozdobu
8 lžic rajčatové omáčky na těstoviny
200 g dětské šunky, na nudličky
1 plechovka nakládané kukuřice, okapané
2 koule mozzarelly, nastrouhané
2 hrsti čerstvé petrželky, nasekané
½ lžičky sušeného oregana
½ lžičky italského koření
100 g balkánského sýra, nadrobeného
1 větší hrst cherry rajčat
2 hrsti čedaru, nastrouhaného

Jak na to?

Droždí, cukr a 180 ml vlažné vody smíchejte v misce a nechte na teplém místě 5 minut stát. Celý povrch pokryjí malé bublinky. Signalizuje to, že droždí je aktivní a těsto díky němu nakyne.
Mouku smíchejte se solí, uprostřed udělejte důlek, do něj nalijte vzešlé droždí a promíchejte, pak rukama prohněťte do těsta. Přendejte ho na pomoučněnou plochu a hněťte 4–5 minut, aby bylo pružné.
Nechte ho půl hodiny kynout v čisté míse, přetažené fólií, aby zdvojnásobilo svůj objem.
Těsto rozválejte do placky tenké 3–5 milimetrů a nakrájejte ho na 8 velkých rovnoramenných trojúhelníků. Na pomoučněné pracovní ploše je vyskládejte do hvězdice
tak, aby se spodní stranou překrývaly a vrcholy tvořené z rovnoramenných stran směřovaly ven. Trojúhelníky by se měly přesahovat malinko víc, aby vznikl pás, na který vyskládáte ingredience.
Vnitřek z těsta vzniklé hvězdice potřete rajčatovou omáčkou, na ni dejte šunku, kukuřici, jednu nastrouhanou kouli mozzarelly, posypte petrželkou, oreganem i italským kořením, balkánským sýrem a přehněte trojúhelníky dovnitř – vytvoříte věnec, na kterém bude část náplně schovaná, část odkrytá. Do těsta zapíchejte rajčata
a posypte čedarem a zbylou mozzarellou.
Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C na asi 30 minut. Vezměte s sebou na piknik, na místě pokrájejte na jednotlivé porce.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pizza věnec

Hlavní chod Snadné Česká Oregano , Petržel kadeřavá , Rajče Magazín 9/2014
Průměrné hodnocení 3 (1)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

2 lžičky sušeného droždí
½ lžičky cukru
450 g hladké mouky
2 lžičky soli
Na náplň a ozdobu
8 lžic rajčatové omáčky na těstoviny
200 g dětské šunky, na nudličky
1 plechovka nakládané kukuřice, okapané
2 koule mozzarelly, nastrouhané
2 hrsti čerstvé petrželky, nasekané
½ lžičky sušeného oregana
½ lžičky italského koření
100 g balkánského sýra, nadrobeného
1 větší hrst cherry rajčat
2 hrsti čedaru, nastrouhaného

Jak na to?

Droždí, cukr a 180 ml vlažné vody smíchejte v misce a nechte na teplém místě 5 minut stát. Celý povrch pokryjí malé bublinky. Signalizuje to, že droždí je aktivní a těsto díky němu nakyne.
Mouku smíchejte se solí, uprostřed udělejte důlek, do něj nalijte vzešlé droždí a promíchejte, pak rukama prohněťte do těsta. Přendejte ho na pomoučněnou plochu a hněťte 4–5 minut, aby bylo pružné.
Nechte ho půl hodiny kynout v čisté míse, přetažené fólií, aby zdvojnásobilo svůj objem.
Těsto rozválejte do placky tenké 3–5 milimetrů a nakrájejte ho na 8 velkých rovnoramenných trojúhelníků. Na pomoučněné pracovní ploše je vyskládejte do hvězdice
tak, aby se spodní stranou překrývaly a vrcholy tvořené z rovnoramenných stran směřovaly ven. Trojúhelníky by se měly přesahovat malinko víc, aby vznikl pás, na který vyskládáte ingredience.
Vnitřek z těsta vzniklé hvězdice potřete rajčatovou omáčkou, na ni dejte šunku, kukuřici, jednu nastrouhanou kouli mozzarelly, posypte petrželkou, oreganem i italským kořením, balkánským sýrem a přehněte trojúhelníky dovnitř – vytvoříte věnec, na kterém bude část náplně schovaná, část odkrytá. Do těsta zapíchejte rajčata
a posypte čedarem a zbylou mozzarellou.
Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C na asi 30 minut. Vezměte s sebou na piknik, na místě pokrájejte na jednotlivé porce.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Jmenovka
zapichovací
3 ks v balení
sleva 66 %
15 bodů + 1990 bez bodů 59

k popsání a označení rostlin
na záhonku či v květináčích

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.