Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBrokolicová polévka s parmazánem
Albert logoAlbert logo
  • Brokolicová polévka s parmazánem

Brokolicová polévka s parmazánem

Brokolicová polévka s parmazánem
Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Italská
Vegetariánské
Polévka

Ingredience

Složení
4 porce
  • Olej olivový 2 plž
  • Cibule 1 ks
  • Brokolice Albertova tržnice 400 g
  • Vývar zeleninový 700 ml
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 100 ml
  • Parmazán 50 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Chilli vločky 1 špet.
  • Dýňová semínka 1 hrs.
  • Zakysaná smetana 2 plž
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Olej olivový 2 plž
  • Cibule 1 ks
  • Brokolice Albertova tržnice 400 g
  • Vývar zeleninový 700 ml
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 100 ml
  • Parmazán 50 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Chilli vločky 1 špet.
  • Dýňová semínka 1 hrs.
  • Zakysaná smetana 2 plž
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.

Příprava

1
Ve větším hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a na něm orestujte oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidejte většinu brokolice (několik růžiček si nechte na ozdobu), zalijte 700 ml domácího zeleninového vývaru nebo připraveného z bio bujónu a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni asi 10 minut, dokud brokolice nezměkne.
2
Po uvaření rozmixujte polévku pomocí ponorného mixéru dohladka. Vmíchejte 100 ml smetany a 50 g strouhaného parmazánu. Ochuťte solí, pepřem a špetkou chilli vloček.
3
Růžičky brokolice, které jste si odložili, spařte v hrnci v horké vodě 2–3 minuty a ihned zchlaďte v míse ledové vody, aby si zachovaly barvu.
4
Polévku podávejte horkou, ozdobenou spařenými růžičkami brokolice, semínky nasucho opraženými na pánvi, zakysanou smetanou a lístky bazalky.
1
Ve větším hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a na něm orestujte oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidejte většinu brokolice (několik růžiček si nechte na ozdobu), zalijte 700 ml domácího zeleninového vývaru nebo připraveného z bio bujónu a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni asi 10 minut, dokud brokolice nezměkne.
2
Po uvaření rozmixujte polévku pomocí ponorného mixéru dohladka. Vmíchejte 100 ml smetany a 50 g strouhaného parmazánu. Ochuťte solí, pepřem a špetkou chilli vloček.
3
Růžičky brokolice, které jste si odložili, spařte v hrnci v horké vodě 2–3 minuty a ihned zchlaďte v míse ledové vody, aby si zachovaly barvu.
4
Polévku podávejte horkou, ozdobenou spařenými růžičkami brokolice, semínky nasucho opraženými na pánvi, zakysanou smetanou a lístky bazalky.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 12.03.2025 do 18.03.2025

Platný ještě 8 dní

Od 19.03.2025 do 25.03.2025

Platný ještě dnes

Od 12.03.2025 do 18.03.2025

Platný ještě 8 dní

Od 19.03.2025 do 25.03.2025

Platný ještě 8 dní

Od 12.03.2025 do 25.03.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.