1
Ve větším hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a na něm orestujte oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidejte většinu brokolice (několik růžiček si nechte na ozdobu), zalijte 700 ml domácího zeleninového vývaru nebo připraveného z bio bujónu a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni asi 10 minut, dokud brokolice nezměkne.
2
Po uvaření rozmixujte polévku pomocí ponorného mixéru dohladka. Vmíchejte 100 ml smetany a 50 g strouhaného parmazánu. Ochuťte solí, pepřem a špetkou chilli vloček.
3
Růžičky brokolice, které jste si odložili, spařte v hrnci v horké vodě 2–3 minuty a ihned zchlaďte v míse ledové vody, aby si zachovaly barvu.
4
Polévku podávejte horkou, ozdobenou spařenými růžičkami brokolice, semínky nasucho opraženými na pánvi, zakysanou smetanou a lístky bazalky.
1
Ve větším hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a na něm orestujte oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidejte většinu brokolice (několik růžiček si nechte na ozdobu), zalijte 700 ml domácího zeleninového vývaru nebo připraveného z bio bujónu a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni asi 10 minut, dokud brokolice nezměkne.
2
Po uvaření rozmixujte polévku pomocí ponorného mixéru dohladka. Vmíchejte 100 ml smetany a 50 g strouhaného parmazánu. Ochuťte solí, pepřem a špetkou chilli vloček.
3
Růžičky brokolice, které jste si odložili, spařte v hrnci v horké vodě 2–3 minuty a ihned zchlaďte v míse ledové vody, aby si zachovaly barvu.
4
Polévku podávejte horkou, ozdobenou spařenými růžičkami brokolice, semínky nasucho opraženými na pánvi, zakysanou smetanou a lístky bazalky.