×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pizza na větvi

Další recepty a články

Buffalo wings
Buffalo wings
Buffalo wings
Buffalo wings
Crostini s roquefortem
Crostini s...
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...

Pizza na větvi

Co budete potřebovat

1 kostka čerstvého droždí
1 lžička krupicového cukru
500 g hladké mouky
1 lžička vločkové soli
1 a ½ lžíce olivového oleje + na potření
4 plátky slaniny, nakrájené
200 g strouhané mozzarelly
120 g najemno strouhaného parmazánu
2 lžičky sušeného oregana
2 lžíce rajčatového protlaku nebo passaty
sůl a čerstvě mletý pepř
12 špejlí nebo větviček, hodinu předem namočených do vody

Jak na to?

Droždí rozdrobte do mísy, přidejte cukr a 100 ml vlažné vody. Nechte vzejít kvásek. Až se na hladině vytvoří bubliny, přimíchejte mouku, přilijte dalších 200 ml vlažné vody, přidejte sůl a lžíci olivového oleje. Vypracujte těsto a dobře ho prohněťte, aby bylo pružné a měkké. V lehce vymazané míse těsto přikryjte utěrkou a nechte aspoň půlhodinu kynout na dvojnásobný objem.
Předehřejte troubu na 200 °C. Zatímco těsto kyne, rozehřejte v pánvi půl lžíce oleje. Přidejte slaninu a 2–3 minuty ji opékejte dozlatova. Slijte vypečený tuk a nechte slaninu vychladnout. Polovinu pak smíchejte se 100 g mozzarelly, 40 g parmazánu, oreganem, rajčatovým protlakem, solí a pepřem.
Těsto rozválejte na lehce pomoučněné ploše na obdélník 30×20 cm. Na polovinu těsta natřete připravenou slaninovo–rajčatovou směs a překryjte ji druhou polovinou těsta. Lehce přitlačte a naplněné těsto pak nakrájejte na 12 proužků.
Proužky omotejte kolem namočených, osušených špejlí. Pizzy položte na plech vyložený pečicím papírem. Lehce je potřete olejem, posypte zbývající slaninou, mozzarellou a parmazánem a pečte 13–15 minut, aby sýr zezlátl a těsto bylo propečené.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pizza na větvi

Hlavní chod Snadné Chuťovky Magazín 7-8/2016 Počet porcí: na 12 pizz
(0)

Co budete potřebovat

1 kostka čerstvého droždí
1 lžička krupicového cukru
500 g hladké mouky
1 lžička vločkové soli
1 a ½ lžíce olivového oleje + na potření
4 plátky slaniny, nakrájené
200 g strouhané mozzarelly
120 g najemno strouhaného parmazánu
2 lžičky sušeného oregana
2 lžíce rajčatového protlaku nebo passaty
sůl a čerstvě mletý pepř
12 špejlí nebo větviček, hodinu předem namočených do vody

Jak na to?

Droždí rozdrobte do mísy, přidejte cukr a 100 ml vlažné vody. Nechte vzejít kvásek. Až se na hladině vytvoří bubliny, přimíchejte mouku, přilijte dalších 200 ml vlažné vody, přidejte sůl a lžíci olivového oleje. Vypracujte těsto a dobře ho prohněťte, aby bylo pružné a měkké. V lehce vymazané míse těsto přikryjte utěrkou a nechte aspoň půlhodinu kynout na dvojnásobný objem.
Předehřejte troubu na 200 °C. Zatímco těsto kyne, rozehřejte v pánvi půl lžíce oleje. Přidejte slaninu a 2–3 minuty ji opékejte dozlatova. Slijte vypečený tuk a nechte slaninu vychladnout. Polovinu pak smíchejte se 100 g mozzarelly, 40 g parmazánu, oreganem, rajčatovým protlakem, solí a pepřem.
Těsto rozválejte na lehce pomoučněné ploše na obdélník 30×20 cm. Na polovinu těsta natřete připravenou slaninovo–rajčatovou směs a překryjte ji druhou polovinou těsta. Lehce přitlačte a naplněné těsto pak nakrájejte na 12 proužků.
Proužky omotejte kolem namočených, osušených špejlí. Pizzy položte na plech vyložený pečicím papírem. Lehce je potřete olejem, posypte zbývající slaninou, mozzarellou a parmazánem a pečte 13–15 minut, aby sýr zezlátl a těsto bylo propečené.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Buffalo wings
Buffalo wings
Buffalo wings
Buffalo wings
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat