×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pizza na plech

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Pizza na plech

Co budete potřebovat

1 lžička sušeného droždí
1 lžičky cukru
225 g hladké mouky BASIC
1 lžička soli
olej
1 cibule
2–3 stroužky česneku
400g plechovka rajčat BASIC
sůl
pepř BASIC
špetka cukru
tymián
šunka BASIC
sýr
dva druhy salámu BASIC dle vašeho výběru

Jak na to?

Droždí, cukr a 180 ml vody (nejlépe vlažné) smíchejte v misce a nechte na teplém místě 5 minut stát, aby bylo droždí aktivní. Mouku smíchejte se solí, uprostřed udělejte důlek, do něj nalijte aktivní droždí a promíchejte, pak rukama prohněťte do těsta. Přendejte ho na pomoučenou plochu a hněťte 4–5 minut do pružného těsta. Nechte ho půl hodiny kynout v čisté míse, přetažené fólií, aby zdvojnásobilo objem. Mezitím rozpalte pár kapek oleje ve velké pánvi, přidejte cibuli a 4 minuty ji opékejte, vmíchejte česnek a po pár minutách i rajčata z plechovky, směs osolte, opepřete, přidejte špetku cukru a tymián. Plech nahřejte, potřete olejem a po celé jeho ploše na něj roztáhněte těsto. Navrch dejte rajčatovou omáčku a na ni šunku, sýr a kolečka salámu dle vaší chuti. Pečte v troubě při 220 °C asi 15–20 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pizza na plech

Hlavní chod Snadné Italská Chuťovky Tymián , Rajče Magazín 2/2014
Průměrné hodnocení 4 (25)

Co budete potřebovat

1 lžička sušeného droždí
1 lžičky cukru
225 g hladké mouky BASIC
1 lžička soli
olej
1 cibule
2–3 stroužky česneku
400g plechovka rajčat BASIC
sůl
pepř BASIC
špetka cukru
tymián
šunka BASIC
sýr
dva druhy salámu BASIC dle vašeho výběru

Jak na to?

Droždí, cukr a 180 ml vody (nejlépe vlažné) smíchejte v misce a nechte na teplém místě 5 minut stát, aby bylo droždí aktivní. Mouku smíchejte se solí, uprostřed udělejte důlek, do něj nalijte aktivní droždí a promíchejte, pak rukama prohněťte do těsta. Přendejte ho na pomoučenou plochu a hněťte 4–5 minut do pružného těsta. Nechte ho půl hodiny kynout v čisté míse, přetažené fólií, aby zdvojnásobilo objem. Mezitím rozpalte pár kapek oleje ve velké pánvi, přidejte cibuli a 4 minuty ji opékejte, vmíchejte česnek a po pár minutách i rajčata z plechovky, směs osolte, opepřete, přidejte špetku cukru a tymián. Plech nahřejte, potřete olejem a po celé jeho ploše na něj roztáhněte těsto. Navrch dejte rajčatovou omáčku a na ni šunku, sýr a kolečka salámu dle vaší chuti. Pečte v troubě při 220 °C asi 15–20 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty