×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pizza na plech

Další recepty a články

Vepřové karbanátky z mletého...
Vepřové karbanátky z...
Vepřové karbanátky z mletého...
Vepřové karbanátky z mletého...
Domácí pizza se špenátem a...
Domácí pizza se...
Domácí pizza se špenátem a...
Domácí pizza se špenátem a...
Focaccia s karamelizovanými...
Focaccia s...
Focaccia s karamelizovanými...
Focaccia s karamelizovanými...
Bramborová pizza s rozmarýnem
Bramborová pizza s...
Bramborová pizza s rozmarýnem
Bramborová pizza s rozmarýnem

Pizza na plech

Co budete potřebovat

1 lžička sušeného droždí
1 lžičky cukru
225 g hladké mouky BASIC
1 lžička soli
olej
1 cibule
2–3 stroužky česneku
400g plechovka rajčat BASIC
sůl
pepř BASIC
špetka cukru
tymián
šunka BASIC
sýr
dva druhy salámu BASIC dle vašeho výběru

Jak na to?

Droždí, cukr a 180 ml vody (nejlépe vlažné) smíchejte v misce a nechte na teplém místě 5 minut stát, aby bylo droždí aktivní. Mouku smíchejte se solí, uprostřed udělejte důlek, do něj nalijte aktivní droždí a promíchejte, pak rukama prohněťte do těsta. Přendejte ho na pomoučenou plochu a hněťte 4–5 minut do pružného těsta. Nechte ho půl hodiny kynout v čisté míse, přetažené fólií, aby zdvojnásobilo objem. Mezitím rozpalte pár kapek oleje ve velké pánvi, přidejte cibuli a 4 minuty ji opékejte, vmíchejte česnek a po pár minutách i rajčata z plechovky, směs osolte, opepřete, přidejte špetku cukru a tymián. Plech nahřejte, potřete olejem a po celé jeho ploše na něj roztáhněte těsto. Navrch dejte rajčatovou omáčku a na ni šunku, sýr a kolečka salámu dle vaší chuti. Pečte v troubě při 220 °C asi 15–20 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pizza na plech

Hlavní chod Snadné Italská Chuťovky Magazín 2/2014
Průměrné hodnocení 4 (22)

Co budete potřebovat

1 lžička sušeného droždí
1 lžičky cukru
225 g hladké mouky BASIC
1 lžička soli
olej
1 cibule
2–3 stroužky česneku
400g plechovka rajčat BASIC
sůl
pepř BASIC
špetka cukru
tymián
šunka BASIC
sýr
dva druhy salámu BASIC dle vašeho výběru

Jak na to?

Droždí, cukr a 180 ml vody (nejlépe vlažné) smíchejte v misce a nechte na teplém místě 5 minut stát, aby bylo droždí aktivní. Mouku smíchejte se solí, uprostřed udělejte důlek, do něj nalijte aktivní droždí a promíchejte, pak rukama prohněťte do těsta. Přendejte ho na pomoučenou plochu a hněťte 4–5 minut do pružného těsta. Nechte ho půl hodiny kynout v čisté míse, přetažené fólií, aby zdvojnásobilo objem. Mezitím rozpalte pár kapek oleje ve velké pánvi, přidejte cibuli a 4 minuty ji opékejte, vmíchejte česnek a po pár minutách i rajčata z plechovky, směs osolte, opepřete, přidejte špetku cukru a tymián. Plech nahřejte, potřete olejem a po celé jeho ploše na něj roztáhněte těsto. Navrch dejte rajčatovou omáčku a na ni šunku, sýr a kolečka salámu dle vaší chuti. Pečte v troubě při 220 °C asi 15–20 minut.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Vepřové karbanátky z mletého...
Vepřové karbanátky z mletého...
Vepřové karbanátky z mletého...
Vepřové karbanátky z mletého...
Domácí pizza se špenátem a...
Domácí pizza se špenátem a...
Domácí pizza se špenátem a...
Domácí pizza se špenátem a...
Focaccia s karamelizovanými...
Focaccia s karamelizovanými...
Focaccia s karamelizovanými...
Focaccia s karamelizovanými...
Bramborová pizza s rozmarýnem
Bramborová pizza s rozmarýnem
Bramborová pizza s rozmarýnem
Bramborová pizza s rozmarýnem

Inspirujte se podobnými recepty