
Cibulová marmeláda

Náročné
46-60 minut
4/5
Francouzská
Pesto, dipy, pomazánky
Ingredience
Složení 8 porcí
- Máslo 1 plž
- Olej olivový 2 plž
- Červené víno 350 ml
- Vinný ocet 4 plž
- Cukr třtinový 4 plž
- Česnek 3 strouž.
- Cibule červená 1 kg
- Sůl
- Pepř
- Tymián sušený
- Máslo 1 plž
- Olej olivový 2 plž
- Červené víno 350 ml
- Vinný ocet 4 plž
- Cukr třtinový 4 plž
- Česnek 3 strouž.
- Cibule červená 1 kg
- Sůl
- Pepř
- Tymián sušený
Příprava
- 1V hrnci zpěňte máslo s olivovým olejem a na nejmenším ohni na nich restujte cibuli s česnekem.
- 2Po deseti minutách přidejte cukr, tymián a polovinu octa, promíchejte a na malém plamínku nechte nezakryté dusit asi deset minut, často promíchávejte.
- 3Pak osolte, opepřete, dochuťte octem, duste ještě deset minut.
- 4Nakonec přilijte i víno a nechte dusit, aby se odpařila všechna tekutina a vznikla hustá marmeláda.
- 1V hrnci zpěňte máslo s olivovým olejem a na nejmenším ohni na nich restujte cibuli s česnekem.
- 2Po deseti minutách přidejte cukr, tymián a polovinu octa, promíchejte a na malém plamínku nechte nezakryté dusit asi deset minut, často promíchávejte.
- 3Pak osolte, opepřete, dochuťte octem, duste ještě deset minut.
- 4Nakonec přilijte i víno a nechte dusit, aby se odpařila všechna tekutina a vznikla hustá marmeláda.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
TIP Marmeláda je skvělá s kozím sýrem, paštikou nebo na pizzu. V ledničce vám vydrží nejméně měsíc.


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.