Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Pizza kraslice s vejci a šunkou 

Pizza kraslice s vejci a šunkou 

Na velikonoční snídani si dopřejte bio vejce z Albertu. Zakoupením bio výrobků přispějete k tomu, aby byla i pro další generace zachována čistá krajina a slepičky měly lepší stravu a volný pohyb.

Ingredience

21 g droždí
1 lžička cukru
250 g hladké mouky
150 ml vlažné vody
4 vejce
60 g šunky od kosti
60 g goudy
sůl, pepř

Postup přípravy

1. Do mističky rozdrobte droždí, posypte cukrem, 1 lžící mouky, přidejte vlažnou vodu a nechte vzejít kvásek.
2. V mouce udělejte důlek a přelijte do něj kvásek. Přidejte 100–150 ml vlažné vody a zadělejte těsto. Nechte hodinu kynout.
3. Těsto rozdělte na 4 bochánky, dlaní je zploštěte a okraje roztáhněte do stran. Přemístěte je na plech vyložený pečicím papírem. Do každého bochánku udělejte důlek a do něj vyklepněte vejce. Posypte kostičkami šunky a nastrouhaným sýrem. Osolte a opepřete.
4. Vložte do trouby na 250 °C a 10 minut pečte.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty