Pistáciový dort s malinami
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Do mixéru vlijte 400 ml smetany, 300 ml mléka, vsypte 150 g cukru a 150 g vyloupaných pistácií. Rozmixujte, přelijte do plastové nádoby a vložte do mrazáku. Po 1 hodině směs vyndejte, rychle a lehce prošlehejte ručním šlehačem, vraťte zpět. Tento cyklus 3× zopakujte.
2. Půl hodiny před posledním prošleháním rozdrťte cookies na drobenku, přidejte změklé máslo a 60 g pistácií nasekaných nadrobno. Rukama zpracujte na mírně drolivé těsto. Formu na dort o průměru 18 cm vyložte těstem a dejte vychladit na 15 minut do lednice.
3. Mezitím svařte 150 g malin s 60 g cukru a šťávou z citronu na mírném ohni 10 minut v hustší omáčku. Odstavte a nechte vychladnout.
4. Na korpus navrstvěte zmrzlinu do ⅓ formy, zalijte ⅔ omáčky a doplňte zmrzlinou až po horní okraj formy. Na ozdobu použijte zbylou omáčku, maliny a pistácie.
5. Vložte do mrazáku a nechte zmrazit 12 hodin.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Pistáciový dort s malinami
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Do mixéru vlijte 400 ml smetany, 300 ml mléka, vsypte 150 g cukru a 150 g vyloupaných pistácií. Rozmixujte, přelijte do plastové nádoby a vložte do mrazáku. Po 1 hodině směs vyndejte, rychle a lehce prošlehejte ručním šlehačem, vraťte zpět. Tento cyklus 3× zopakujte.
2. Půl hodiny před posledním prošleháním rozdrťte cookies na drobenku, přidejte změklé máslo a 60 g pistácií nasekaných nadrobno. Rukama zpracujte na mírně drolivé těsto. Formu na dort o průměru 18 cm vyložte těstem a dejte vychladit na 15 minut do lednice.
3. Mezitím svařte 150 g malin s 60 g cukru a šťávou z citronu na mírném ohni 10 minut v hustší omáčku. Odstavte a nechte vychladnout.
4. Na korpus navrstvěte zmrzlinu do ⅓ formy, zalijte ⅔ omáčky a doplňte zmrzlinou až po horní okraj formy. Na ozdobu použijte zbylou omáčku, maliny a pistácie.
5. Vložte do mrazáku a nechte zmrazit 12 hodin.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio