×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pistáciové rohlíčky

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový salát
Bramborový salát
Bramborový salát
Bramborový salát
Houbový kuba s praženými...
Houbový kuba s...
Houbový kuba s praženými...
Houbový kuba s praženými...
Vosí hnízda
Vosí hnízda
Vosí hnízda
Vosí hnízda
Vepřové koleno, celerové pyré...
Vepřové koleno,...
Vepřové koleno, celerové pyré...
Vepřové koleno, celerové pyré...

Pistáciové rohlíčky

Co budete potřebovat

340 g másla
420 g hladké mouky
160 g namletých pistácií
špetka soli
100 g moučkového cukru

Jak na to?

Studené máslo nakrájejte na kostičky, přidejte k němu mouku, namleté pistácie, sůl a vše zpracujte v pevné těsto (pracujte rychle, aby máslo nepovolilo). Hotové těsto dejte do lednice a nechte ho do druhého dne odležet.
Troubu předehřejte na 160 °C.
Před zpracováním počkejte, dokud těsto nepovolí, poté tvarujte malé zahnuté rohlíčky a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte sedm minut. Po upečení je nechte krátce vychladnout, a teprve potom je, ještě teplé, obalujte v moučkovém cukru.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pistáciové rohlíčky

Dezert Snadné Česká Cukroví Vánoce Vegetariánské Magazín 11/2017 (Vánoční speciál) Počet porcí: 4 plechy
Průměrné hodnocení 3 (20)
Zkuste letos absolutní klasiku trochu jinak. Pistácie dodají rohlíčkům novou barvu i chuť.

Co budete potřebovat

340 g másla
420 g hladké mouky
160 g namletých pistácií
špetka soli
100 g moučkového cukru

Jak na to?

Studené máslo nakrájejte na kostičky, přidejte k němu mouku, namleté pistácie, sůl a vše zpracujte v pevné těsto (pracujte rychle, aby máslo nepovolilo). Hotové těsto dejte do lednice a nechte ho do druhého dne odležet.
Troubu předehřejte na 160 °C.
Před zpracováním počkejte, dokud těsto nepovolí, poté tvarujte malé zahnuté rohlíčky a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte sedm minut. Po upečení je nechte krátce vychladnout, a teprve potom je, ještě teplé, obalujte v moučkovém cukru.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový salát
Bramborový salát
Bramborový salát
Bramborový salát
Houbový kuba s praženými...
Houbový kuba s...
Houbový kuba s praženými...
Houbový kuba s praženými...
Vosí hnízda
Vosí hnízda
Vosí hnízda
Vosí hnízda
Vepřové koleno, celerové pyré...
Vepřové koleno,...
Vepřové koleno, celerové pyré...
Vepřové koleno, celerové pyré...

Inspirujte se podobnými recepty