×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pirohy s brynzou

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Pirohy s brynzou

Co budete potřebovat

600 g brambor
200 g polohrubé mouky
1⁄2 lžičky soli
1 vejce
200 g brynzy
120 g slaniny
200 g zakysané smetany
hrst libovolných bylinek

Jak na to?

1. Brambory uvařte ve slupce doměkka, nechte vychladnout, oloupejte a nastrouhejte najemno. Mouku, sůl, vejce a 500 g brambor smíchejte a vypracujte těsto.
2. Na náplň smíchejte zbylé brambory s brynzou.
3. Těsto rozválejte na 3 mm tenký plát. Vykrajujte kolečka o průměru 8 cm, naplňte je vždy 1 lžičkou náplně, přeložte a spojte pomocí vidličky.
4. Pirohy vložte do osolené vroucí vody a vařte, dokud nevyplavou na povrch, asi 5 minut.
5. Nakrájenou slaninu orestujte na pánvi.
6. Brynzové pirohy podávejte se smetanou, slaninou, bylinkami a polijte výpekem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pirohy s brynzou

Hlavní chod Velmi snadné Chuťovky Něco lehkého Videorecept Magazín 10/2019 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

600 g brambor
200 g polohrubé mouky
1⁄2 lžičky soli
1 vejce
200 g brynzy
120 g slaniny
200 g zakysané smetany
hrst libovolných bylinek

Jak na to?

1. Brambory uvařte ve slupce doměkka, nechte vychladnout, oloupejte a nastrouhejte najemno. Mouku, sůl, vejce a 500 g brambor smíchejte a vypracujte těsto.
2. Na náplň smíchejte zbylé brambory s brynzou.
3. Těsto rozválejte na 3 mm tenký plát. Vykrajujte kolečka o průměru 8 cm, naplňte je vždy 1 lžičkou náplně, přeložte a spojte pomocí vidličky.
4. Pirohy vložte do osolené vroucí vody a vařte, dokud nevyplavou na povrch, asi 5 minut.
5. Nakrájenou slaninu orestujte na pánvi.
6. Brynzové pirohy podávejte se smetanou, slaninou, bylinkami a polijte výpekem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty

Mohlo by Vám také chutnat