Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

600 g brambor
200 g polohrubé mouky
1⁄2 lžičky soli
1 vejce
200 g brynzy
120 g slaniny
200 g zakysané smetany
hrst libovolných bylinek

Postup přípravy

1. Brambory uvařte ve slupce doměkka, nechte vychladnout, oloupejte a nastrouhejte najemno. Mouku, sůl, vejce a 500 g brambor smíchejte a vypracujte těsto.
2. Na náplň smíchejte zbylé brambory s brynzou.
3. Těsto rozválejte na 3 mm tenký plát. Vykrajujte kolečka o průměru 8 cm, naplňte je vždy 1 lžičkou náplně, přeložte a spojte pomocí vidličky.
4. Pirohy vložte do osolené vroucí vody a vařte, dokud nevyplavou na povrch, asi 5 minut.
5. Nakrájenou slaninu orestujte na pánvi.
6. Brynzové pirohy podávejte se smetanou, slaninou, bylinkami a polijte výpekem.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
17hodnocení4

Další videorecepty